Bvc besök

Idag mötte vi upp Jacque och Lovine och gick på sovpromenad. När Millie vaknade gick vi till bvc för en vikt och längdkoll eftersom det var två månader sist. Hon har under de månaderna gått upp 400gram och vuxit 2centimeter, hon väger 8815 och är 70,5 centimeter lång!
Är vi var klara där gick vi in på öppna förskolan och hälsade på lite vänner innan vi gick hem.

Här hemma vilade vi lite och jag och Linus fick för oss att äta våfflor :) det var gott!
Sen på kvällen var vi och fikade hos Mattias och Diana. Vi fick några nappflaskor av de och dem fick lite bebiskläder av oss efersom de ska ha en liten bebis om två och en halv månad :)
Diana hade gjort jättegod hallonpaj och drömrulltårta så jag har fått en riktig sockerkick idag!!

Jag känner mig sämst

Idag vaknade Millie strax innan fem. Jag la hennei vår säng och gav henne tutte och vi somnade om. Senare när hon vaknade så kröp hon iväg och jag vaknade av det som ingen vill vakna till... Ett plask följt av ett gråt. Hon kröp tyst ur sängen! Jag flög upp och tog upp henne och Linus som fortfarande var hemma sprang in i sovrummet och tog henne. Stackars barn. Vi gick in på toa där det började synas mer och mer rött runt ena sidan av munnen och näsan. De gick ett litet hål på insidan av läppen också. När det röda lagt sig lite så kom fläskläppen. Linus får hålla i henne och varje gång jag ser på henne känner jag mig så dum och gråter lite. Nu har det lagt sig ganska mycket också.

Jag vet att det här är sånt som händer många. Och nu får jag komma ihåg det ovh försöka förhindra att det ska hända igen, men i den sekunden, den minuten, den timman och säkert resten av dagen, känner jag mig som den sämsta människan.

stan och zumba!

Idag åkte vi till stan tillsammans med Jacqueline och Lovine. Det var roligt! Vi hann titta lite och shoppa lite innan vi åkte hem. Millie har varit rätt tjurig idag och jättesnorig, känns som om hon aldrig blir bättre :( det kanske är dumt av mig att hålla på att ta ut henne?? Men jag tror ju på att friskluft gör en bättre och inte sämre, och även sover hon bättre i vagnen ute än hemma på mage med allt snor. Vi får fortsätta ta det lite lugnt...

Ikväll var det äntligen dags för min pröva på zumba på sats! Det var riktigt kul, det är så roligt att bara släppa loss och träna sådär. Jag gillar ju inte att träna riktigt, haha jag är lite lat för att tycka att det är kul, men zumba och sånna grejer är mer min grej! ;)

Helgen

Igår var vi hemma alla tre och hade det mysigt. När Millie vaknade från sin lunchvila så skulle vi börja fixa oss för att gå på kalas när Millie sprutar ut tre stora spyor över hela sin mage! Stackarn! Vi flög till toan och kasta net henne i badkaret. Så hon och pappa fick stanna hemma och jag gick tillsammans med min syster hem till min syster och firade Amanda som blev elva! Jag hade det jättetrevligt och Millie och pappa hade det mysigt hemma, inga fler spyor utan allt som vanligt. Konstigt...

Idag har vi också var hemma större delar av dagen. Vi har promenerat till coop i centrum bara och handlat lite, och vad kallt det har blivit de senaste dagarna!
Här hemma har linus gjort egna maränger som vi ska äta nu, marängswish eller vad det heter! Glass, maräng, banan, chokladsås, grädde (inte jag) vilken bomb!

Lek&bus!

Idag ringde min bror mig och frågade om jag och Millie ville följa med de till vasamuseet. Vi möttes vid stationen och satt och vöntade länge på tåget utan att det kom, så vi ändrade planerna och tog bussen ner till infra och gick till leklandet lek&bus. Jag trodde aldrig att Millie skulle få ut något av att vara där, men hon var så glad och njöt! Hon kröp runt överallt! Jagade bollar, hoppade hoppborg, klättrade på nät, över och runt hinder och verkligen tog sig fram utan rädsla! Vi hade skitkul tillsammans med kusinerna Fernando och Isabelle! Det är stort och jag tror jag och min bror hade minst lika kul som barnen när vi hoppade runt i hoppborgen!

När vi lekt klart efter tre timmar promenerade vi hem till mormor och morfar och hälsade på en stund innan pappa hämtade oss och vi åkte och handlade och åt mcdonaldsmiddag (inte millie :) haha) vilken festdag vi har haft!
Här ser ni hur duktig hon var på att klättra upp alderles själv!

Musikal!

Idag har jag och Millie varit hemma och frisknat till ännu mera. Nu är det bara lite snorigt och hostigt, eller hostan är mest när hon sover, stackars unge som vaknar till och från för hon hostar så mycket.

Nu på kvällen har jag varit och sett min söta systerdotter Amanda när hon har haft musikal med sin musikklass :) de var så söta och duktiga!
När jag kom ut därifrån så snöade det!! Usch jag blev genast lite rädd! Haha jag är ju inte redo för det här kalla! Och ännu mindre för hur jag ska klä Millie i det kalla. Jag får börja förbereda mig psykiskt på hur jobbigt och kallt det ska bli...

Nu bytte jag av Linus och han gick över till sin familj för att titta på fotboll.

Fotografering

Igår var det fotografering på öppnaförkolan. Jag var så fräck att jag tog dit Millie fast hon fortfarande snorar och hostar. Men vi slickade inte på barnen utan tog fotot och gick snabbt därifrån!
Men vad jag skrattade när jag satte Millie där framför fotografen, hon bara stirrade allvarligt på honom när han viftade med nallar framför henne och lekte tittut, argt stirrade hon bara. Hahahha men tillslut så gav hon med sig och skrattade till lite! Ska bli så kul att se om det blev någon fin bild!

När vi var klara klädde jag få Millie ordentligt, la henne i vagnen och började gå. Jag hann inte ens koma runt hörnet innan hon somnat utan ett pip. Åh vad skönt! Jag plus tre andra mammor tog oss en långpromenad med vagnarna innan jag gick hem sen.

På kvällen var jag bortbjuden på en supergod middag hos Helena. Millie stannade med pappa och självklart somnade hon utan problem med pappa också!
Jag fick iallafall ta en paus ifrån henne igen (jag älskar henne av hela mitt hjärta men behöver verkligen en paus ibland!) och hade det så mysigt med mina underbara vänner Helena och Annica, fem timmar bara flög förbi när vi satt och pratade!

Millie har ju ställt sig upp ganska länge nu men inte vetat hur man tar sig ner, nu har hon kommit på hur man gör det också!

sovvägran

sen igår har Millie nästan vägrat att sova. Inatt höll hon på ett tag och idag har det varit en kamp att få henne att somna. Hon är trött men när man lägger henne ner så stretar hon emot, hon ställer sig på alla fyra, skriker hysteriskt och vägrar att lägga sig ner och bara slappna av. Jag har lyckats två gånger idag men det är en fight och jag hatar det. Jag skriker och gråter inombords för det finns inget värre när hon skriker sådär. Jag blir arg på henne sammtidigt som jag blir så ledsen. Allt blir bara skitjobbig. Jag vet inte vad det beror på heller. Om det är för att hon mår lite dåligt, eller en fas, separationsångest, ja jag vet inte, men jag lider och hoppas att hon snart ska sluta.

Idag har hon mått bättre tror jag. Hon har nog inte haft feber men hon är snorig och hostig. Även fast hon inte har velat sova har hon ändå varit ganska pigg.

På eftermiddagen com Cami hit och hälsade på och umgicks och så var även farmor här och lekte på kvällen.
Nu har vi precis bråkat klart med Millie och hon har somnat efter mycket skrik.

När solen sken in så försökte hon ta den mot soffan :)

Hemma

Idag har jag och Millie varit hemma. Jag har verkligen sett i hennes ögon att hon är sjuk. Glansiga och trötta, stackars unge. Vissa stunder har hon varit jättenöjd och andra bara skrikigt. Jag hatar när hon mpr dåligt! Det som är bra är att så fort pappa kommer hem så är hon nöjd sen resten av dagen. Skönt men jobbigt för mig, varför gnäller hon så mycket med mig? Usch :(

Jag fick i allafall ta en liten paus ikväll. Jag och min mamma och syster var på sats igen för att prova på zumban, men istruktören var sjuk idag igen så det blev styrketräning för oss. Usch det är värkligen inte min favorit grej att göra men vi körde en stund innan vi åkte hem. Jag var nog inte på topp heller eftersom jag var så trött, sovit halvdåligt eftersom Millie har sovit sämre.
Men nu är jag hemma och de känns ändå skönt att mina benmuskler har fått sig en riktig omgång!

Lilla sjuklingen
Juste en fågel lyckades komma in genom en liten öppning i balkongen och satt där ett tag efersom den inte hittade ut. Jag öppnade upp åt den och efter ett tag var den borta :)

Sjuk?

Idag gick vi ut på dagen och matade änderna innan vi tog en liten fika på det nya cafét, Bullen, här på centralvägen. Sen tog vi en titt på barnenshus där de hade massa rea men vi köpte inget och sen gick jag och Millie hem till mormor och morfar.

Millie har varit väldigt tjurig idag och snorig, och lite hostig. Men hon har nog haft feber också. (Jag har jättesvårt att bara känna på henne och tycka att hon är varm) men andra har tyckt det och eftersom hon har varit så grinig så är det säker lite sjukt :( det är jättetråkigt.

Vi tog en snabb sväng förbi hos farmor och farfar och Charlie och pappa som var där innan vi kom hem och så var det nästan sängen på en gång för Millie som var så trött. Stackarn kunde knappt somna med nappen eftersom näsan blir så täppt när hon lägger sig ner.

Idag såg det ut som om det var barbapapa som låg i vagnen och sov och inte Millie :)

Babababa

Imorse kl halv sju har Millie börjat prata! Haha hon har börjat med bababa ljud! Så gulligt!!

Vi har varit hemma idag på dagen, farmor och farfar var här och fikade och lekte. På eftermidaggen var vi bjudna hem till Lovine, Jacqueline och Micke på middag. Det var såå gott, och såå mysigt! Jag är fortfarande såå mätt :)
Tjejerna lekte lite och vi har verkligen haft en myskväll med massa gott att äta!
Millie fick prova Lovines hoppgunga, hon tyckte nog det var sådär...

Komentera mera!

Idag har vi bara varit hemma och myst hela dagen!

Jag tycker det är jättetrevligt när ni komenterar mina inlägg, så sluta inte!

Om amningen

Jag tror att jag ska börja trappa ner med amningen. På ett sätt har jag ju redan gjort det lite i taget sedan två månader tillbaka, då slutade hon äta på natten. Senaste månaden ammar vi mellan 4-5 gånger per dag. Millie sover tre gånger om dagen och har alltså fyra vakenpreioden, och under en vakenperiod ammar jag från båda brösten och senare äter hon gröt, mat eller frukt. Och eftersom hon äter ganska bra så vet jag att hon får näring. Gröt och frukt går hur bra som hellst medans maten kan vara lite svårare ibland.
Nu har jag tänkt att det ska se ut såhär i någon vecka så får jag se sen:
Vaknar strax efter fem och bli ammad från båda brösten. Sen gröt
Sova och vakna och få luch först och senare amma, då äter hon sig mätt på mat först och sen kompleterar lite ur ett bröst.
Sen sover hon igen och när hon vaknar då äta frukt och sedan amma från det andra bröstet.
Sen sista vilan och när hon vaknar då brukar vi sitta tilsammans alla tre och äta, då får hon äta lite mat och kanske frukt och sedan en sista amning vid sju innan hon ska sova och så får jag tömma brösten :).
Om det här går bra tänker jag att jag sedan kan sluta med lunchamningen ovh sedan den andra så att det bara bli morgonamning och kvällsamningen kvar och sen se när den försvinner,

Jag har absolut inte bråttom med att sluta men det känns rätt att trappa ner, inte sluta helt ännu! Bara trappa ner :)

Bollstanäs

Idag har jag, Millie, Jacque och Lovine besökt kyrkans öppna förskola i bollstanäs för första gången.
Jag och Millie tog bussen dit där vi mötte upp våra vänner :) först var det sångstund och sen lekstund innan det var sopplunch! Då betalar man 30:- och få soppa, mjukt bröd och sen kaffe och kaka. Idag var det svampsoppa (och jag tyckte om den!) det var mycket folk men väldigt trevligt!
När vi ätit klart gick jag och Millie till bussen och hon somnade på direkten! Vi gick av vid centrum där vi mötte upp Jacque och Lovine igen, vi tog en lång sväng medan tjejerna sov och sen gick vi vidare till våran vanliga öppna förskola :)
Haha ja fet blev verkligen en heldag med massor av barn! Mys!

Ikväll tog vi en liten tur med pappa. Millie har två nya ljud som hon börjat med, hon har upptäckt sin ljusa skrikröst igen så nu piper hon till hela tiden, sen har hon börjat med nåt slags hysterskrik när hon är arg tex sitter i vagnen eller sitter på golvet och vill bli buren. Usch jag blir helt trött av att höra henne skrika på det sättet!

Millie ställer sig upp mot allt som kommer i hennes väg nu!

Läkar besök

Idag hade jag besällt tid hos läkaren för att se om jag kan få någon bra salva till mina eksem som just nu är väldigt jobbiga! Tyvärr så finns det inte mycket som jag kan få efersom jag amar och då går tydligen salvan över i bröstmjölken, eller kortisonen, så hon visste inte vad hon skulle skriva ut. Hon skulle pratamed en annan kollega och så skulle jag gå till apoteket senare ikväll för att se vad det låg för recept, spännande! Haha!

När jag var klsr där och gick ut somnade Millie ganska snabbt i vagnen så jag gick på en långpromenad med henne och strax efter vi kom hem kom även pappa hem tidigt!
Så vi tog en tur till willys och halvstorhandlade :)

Sen hade vi en mysig kväll tillsammans förutom när vi skulle natta Millie, för hon grät och skrek jättemycket, det var jobbigt, vet inte varför hon höll på så :(

Titta så söt och koncentrerad hon sitter och plockar.

PANIKSKRATT!!!

Hahahahhahahahaha jag har nyss haft panikskratt! Hahahaha!
När Millie vaknade från sin vila satt hon i mitt knä och vaknade till och så satt hon där och bajsade. När hon är klar lägger jag henne på golvet och byter på henne, när jag har torkat rent rullar hon runt och kryper iväg naken som hon brukar. Jag tänker, ja hon kan lufta lite, när jag ser att hon står och kissar vid tvbänken! Jag skyndar mig och flyttar henne till andra sidan av tvbänken så att hon inte ska halka eller krypa runt i kisset
Jag letar efter något att tprka med sammtidigt som jag håller en hand på henne för att hon inte ska plaska. Då hör jag kiss nummer två komma på golvet följt av två bajskorvar!!! AAAAAH VAD SKA JAG GÖRA TÄNKER JAG!?!! Jag skrattar öite hysteriskt sammtidigt sov jag tar upp henne och spriqer till badkaret för att tvätta av henne!

Bajset och pölarna fick jag ta bort sen! Hahahahahhaha vilket äventyr! Nu måste vi skynda oss för jag har tid hos läkaren!

tränat!

Idag kom Jacqueline och Lovine hit och åt lunch innan vi gick till öppna förskolan på sångstund.

Efter middagen kom farmor hit och lekte och sen stack jag iväg till sats för att träna lite för första gången på lääänge! Jag och min storasyster följde med min mamma och vi skulle gå på ett zumbapass, men tyvärr var instruktören sjuk så det blev ett amnat slags danspass som hette sh'bam. Det var väl sådär, zumba är roligare! Men det var skönt och roligt att skutta och dansa runt lite!

Jag har glömt att visa er vad jag gjorde till Millie i helgen, en tubhalsduk stickade jag till henne!

stinseeen

Hahaha idag var vi på stinsen för tredje dagen irad!! Haha, men Jaqueline, Micke och Lovine skulle dit och frågade om vi skulle luncha där tillsammans så vi hakade på! Och efter det bjöd de hem oss på lite äppelpaj, mums!

Stackars Millie ramlade och slog bakhuvudet där och fick ett rött märke med en bula, men det som var så olyckligt var att nu ikväll ramlade hon igen och slog sig på samma ställe. Stackars stackars sötnos som slår sig så mycket nu när hon ska upp och stå hela tiden!

Sen åkte vi vidare till mormor och morfar där vi åt lite mera mat och umgicks innan vi åkte hem!

Eftersom jag inte tog någon bild idag så bjuder jag på en underbar bild som är tagen för några veckor sedan!

Träffat barn

Igår var jag och Millie och hälsade på alla uppe på Ringblomman. Barnen var så glada och ville gärna klappa och känna på Millie, en liten kramade henne hårt och gav henne en puss! Haha! Vi var med på Biets (min gamla jobbavdelning) samling. Sen promenerade vi hem och pappa kom hem tidigt också, jippi! Sen åkte vi en sväng till stinsen
.

Idag åkte vi tillbaka till stinsen för jag hade råkat köpt fel "textillim" så vi åkte och bytte den för med den ska jag göra egna halksockor till Millies strumpor och strumpbyxor :)
Vi träffade Lovine med familj en stund innan vi åkte hem.
Sen tittade min bror Jorge och Elin förbi här och tog en kopp te med oss, mysigt. Och nu sover vår lilla sötnos och vi ska mysa lite framför tvn :)

Såhär tar sig Millie fram nu!

Grattis världens bästa farmor!

Igår träffade vi Camilla och tog en sväng med henne i centrum.

Jag har börjat på små projekt som ni ska få se sen.

När pappa kom hem lekte han och Millie och På kvällen var vi på kalas och firade farmor som fyller år idag! Grattis från oss!
Titta så söta de var som var klädda likadant igår!

Kallt!

Nu börjar det bli riktigt kallt om dagarna! Jag ser fram emot allt vintermys, eller december mest av allt är ju en sån mysig månad, men jag är riktigt rädd för det där riktigt kalla som ska komma sen.

Idag gick vi ut och gick med Jaqueline och Lovine sen gick vi till öppna förskolan. Där var det många små vänner!
Efter det tog vi en till promenad med sovtjejerna och när vi kom hem lagade jag mat och gjorde massor med äppelpure eftersom jag fick ta en påse av någon som snällt hade lagt ut äppelpåsar vid sandavägen igår :)
Och Millie och pappa har busat massor ikväll!

Fresta

Idag har jag, Millie, Jaqueline och Lovine prövat kyrkans öppna förskola i fresta. Det var trevligt. Det var liksom mer intimt och mysigt. Vi var fem föräldrar och fem barn, stor skillnad från den i centrum där det är minst tjugo föräldrar med barn!
Den i fresta är ju inte lika stor och har inte lika mycket saker att göra men de var mysigt att besöka den också och det gör vi nog flera gånger!

När vi kom hem lagade jag mat till Linus och min syster Cami, Millie fick också några makaroner :) sen gick jag och Cami till centrum på en liten trevlig shoppingtur!

En mysig bild från gårdagen

Kämpa!

Idag har vi varit på öppna förskolan och lekt och haft sångstund tillsammans med alla små vänner!
Millie hittade en båt som hon skulle upp på. Hon höll på länge och utan gnäll och kämpade tills hon äntligen kom upp och sen även tog sig ner själv, och då brast hon ut i ett litet gråt. Haha och tokiga mamma som ville dokumetera allt!


Sen på eftermiddagen har vi varit med pappa i tvättstugan och gungat lite ute på gården.

lite kalas

Imorse plockade Jaqueline upp mig och så åkte vi på klädbytardag i viby. Det var den bästa jag varit på! Det ända jobbiga var att det var helt galet! Haha alltså vi köade en halvtimme i kylan innan det öppnade, folk var helt tokiga och sprang runt och knuffade sig fram, ja det var helt galet men ändå lite kul. Jag orkade inte leta ordentligt så det blev bara två bodysar, två böcker till framtiden, en bok till nu och en sån här leksak som Millie tyckte om!

Efter det mötte vi upp Millie och pappa och så åkte vi ut till landet, hem till Jaqueline, Lovine och Micke. Vi fikade lite och promenerade lite så tjejerna sov ute i sina vagnar i det lugna och fridfulla.

Efter fikat åkte vi hem en stund innan vi åkte hem till mormor och morfar där vi hade lite kalas för moster vali som fyllt år och för Linda som fyller år imorgon! Vi åt gott kött med potatis och sallader och tårta till efterrätt!

Stanmys

Åh vad mysigt vi hade! Vi åkte först till Hornstull där jag har hittat en butik som heter fiolaffären där de har fioler mest men också andra musiksaker och inredning med musikmotiv, jättefina saker! Men jag hade ju spanat in några maracas som jag velat köpa till Millie. Hon fick två äggmaracas och en maracas med en pinne som hon har lekt med hela dagen :)
Sen åkte vi vidare till gamla stan och spatserade där. Gick till två affärer som jag ville besöka. Krabat och Kalikå. Såååå fina barnsaker. Åh jag verkligen äääälskar kalikå, men den är riktigt dyrt så jag bara tittade.
Därefter promenerade vi i det kalla men soliga vädret till Åhlens där vi fikade och tittade lite och sen åkte vi hem!
Jag tyckte vi hade en jättemysig dag men pappaLinus sa att han aldrig mer ville åka tåg och tunnelbana :)

Den här rödprickiga klänningen är en kalikå som jag hittat för en billigare peng på tradera, nya fick jag se idag att de kostar trehundra.

Stan!

Igår spenderade vi hela dagen hos mormor. På eftermiddagen hämtade pappa oss där och så åkte vi till flygfyren och handlade.

Just nu fixar vi iordning oss och väntar på att Millie ska vakna från sin vila och så ska vi bege oss till stan, roligt!

Hur underbart är det inte att hämta den här bebisen när hon vaknar på topp!

Hökarängen

Idag har jag och Millie varit ute och rest! Till hökarängen! Vi åkte iväg tidigt imorse och det gick så bra så. Vi åkte hem till min kusin Miranda och hennes hund Simon. Där lagade hon goda pankakor till oss och så lekte vi lite.
Millie var lite nervös runt simon i början verkade det som men sen var hon så glad! När han slickade Millie i ansiktet gjorde hon lite miner haha men han fick gärna slicka på händerna. Han vile hellre leka med hennes leksaker :)
Vi började åka hem vid ett tiden och eftersom Millie sov i vagnen svängde jag förbi Åhlens och tittade lite, de har så fina bebiskläder! Sen hade jag svårt att underhålla henne på tågresan hem men det gick bra ändå!

När pappa kom hem överaskade vi honom med en kanelbulle eftesom det är kanelbullens dag!

storbebisen

Idag har det märkts att Millie har blivit större :) haha nej men nu börjar verkligen märka hur mycket som händer och hur snabbt tiden går! I början tyckte jag att det gick sååå sakta men nu går det fort! Jag längtar efter Millies första jul, vinter, när hon ska börja gå, födelsedag osv, och det är inte långt kvar!

Idag har vi umgåtts med Lovine och Jaqueline. Vi har promenerat, lunchat, varit på öppna förskolan och lekt.

När pappa kom hem åt vi middag och sen kom farmor och farbror Charlie hit och satt barnvakt åt Millie medans vi åkte och handlade lite.

Idag blir vår storbebis 8 månader!

Imorse innan pappa gick till jobbet hann vi prata lite om morgonen när vi åkte till danderyd. Oj oj oj vilken morgon!
Tänk att det redan har gått åtta månader! Helt otroligt!

Öppna förskolan

som de flesta måndagarna har vi varit på öppna förskolan idag. Alla sex mammor och barn från vår bvc föäräldrargupp var där idag, superkul att trätta alla och se hur barnen har vuxit!

När pappa kom hem åt vi middag, Millie fick också äta falukorv och ris med fingrarna så att hon får öva på pincettgrepp! När hon åt mat tidigare så satt hon mest och spottade ut allt, det är tydligen något nytt hon börjat med de senaste dagarna.

Sen kom farmor och farbror Charlie hit med en 8månaderspresent till Millie, nya nappar och en badleksak som man ska fiska med! Tack så mycket! Sen tog vi en liten promenad till Ica.

Sötnosen som bara ska stå upp hela tiden!
En tröttMillie med ny napp som det står Millie-gos på (eftersom farmor kallar henne så) :)

Mitt liv med min älskade familj

Välkomna till min blogg som handlar om min vardag med min underbara lilla familj.

RSS 2.0