sjuksjuksjuk

Oj vad dålig jag varit på blogga. Hinner inte så mycket nuförtiden :)
Förra helgen hade vi mysigt med kusin Amanda som var här med oss och sov över.

Sen har veckan varit som vanligt, någon dag får jag för mig att Millie inte ska gråta när jag lämnar men sen gör hon det ändå. Men som vanligt är hon glad och nöjd om dagarna.
Farmor var förbi här en dag förra veckan med en preaent till Millie, gosedjuren Lala och Po från teletibies! Åh Millie älskar ju dem!! Haha gulligt!
Natten till torsdag blev hon däremot sjuk :(
Fy vad dålig hon har varit! Hade så hög feber i två, tre dagar och orkade ingenting. Sovit fram och tillbaka hela dagarna, men sovit dåligt. Så vi har haft henne i sängen mellan oss sen i torsdags, vaknat varannan timma men vissa perioder säkert var tionde minut. Så en själv sover ju fruktansvärt dåligt också. På natten kan hon bli galen också, man vet inte vad hon vill, inte hon heller! Sätter sig upp, skriker, kastar iväg nappen, lägger sig men inte på kudden. Lägger man henne på kudden stretar hon emot och skriker ännu mer. Hon går upp och ställer sig och skriker. Somnar om och skriker i sömnen. Ibland blir jag helt galen. Fattar inte vad felet är eller vart hon har ont :( så jobbigt.
Så idag får jag för mig att det kanske är lite bättre, iförsig har hon bara varit vaken 2,5 timme innan hon somnade utan att få i sig lunch. Men hon har ju inte feber tror jag. Bara så trött och gnällig och vill inte äta.
Men jag hoppas verkligen hon snart ska må bättre.

ny vecka

Veckorna går snabbt nu, ännu snabbare när jag bara jobbar fyra dagar. Det är sååå lyxigt! att ha en egen gosfredag med Millie, tre dagars helg, det är guld!

Halva veckan har bestått av tråkigt regn :( men Millie fick ett paraply av farmor!


Senaste dagarna har jag knappt sett Millie. Jag lämnade henne i onsdags. Såg henne en snabbis på förskolan när pappa och farmor hämtade henne och åkte hem. Jag stannade kvar hela kvällen på personalmöte. I torsdags stressade vi iväg till förskolan, sen hämtade pappa henne och jag var hemma och vände lite för igår var jag på middag hos Helena med gamla kollegegänget! Mycket trevligt!
Så idag har jag och Millie hunnit mysa!
Jag märkte att hon fått naglarna målade av farmor i onsdags :) ett mysterium för mig hur hon kan sitta still och göra det men kul! Haha! Så idag sov vi till efter sju :) åkte ner till bollstanäs öppna förskola och träffade Linda, Mickan och småkompisarna.
Sen åkte vi hem vid tolv. Millie sov till halv tre och sen kom bästisen Lovine och hennea föräldrar hit :)
Vi åt kebab/pizzamiddag och umgicks. Tjejerna lekte och bråkade. TjurMillie ville ibland inte ens att Lovi skulle komma in i hennes rum och i nästa stund höll de hand eller lekte haha

Helg

I fredags var jag och Millie på öppna förskolan på förmiddagen. Millie lektemassor, vågade vara lite själv men hämtade mig gärna och visar vart jag ska sätta mig.

Senare på eftermiddagen var det dags för mig att bege mig ut på trevligheter. Jag blev nämligen firad av mina brorsor och systerson Daniel som var hemma under helgen från London.
Vi gick ut på stan och åt mongolisk buffé, mums! Sen gick vi vidare och bowlade i två timmar :)
Vi hade väldigt roligt och kom hem sådär lagom sent.
På morgonen vaknade jag av små steg... Nu när Millie har fått en ny storsäng har hon redan lärt sig klättra ner, öppna sin dörr och gå in till oss. Så kl sex på morgonen stog hon i vår dörröppning med båda hennes filtar och såg så underbart söt och stor ut ♡

Igår åkte vi till MulleMeck lekparken för första gången. Den ligger i järva krog. Superhäftig lekpark. Roliga små hus och knasiga mojänger, den rekomenderar jag! Millie är ändå lite liten ännu, hon var mest intresserad av gungan men hon lekte ändå lite i de små husen.

Vi åt lunch på ett thaiställe bredvid och åkte sen hem och sov. Jag var också slut och sov som en stock på soffan.
När vi vaknade cyklade jag och Millie till kusinerna, de lekte och vi tittade på fotboll. Millie var ganska tjurig så vi åkte hem efter en stund. På vägen hem ramlade vi med cykeln :( men det gick bra. Jag fick några små blåmärken och Millie lite jord i munnen och näsan, haha stackars unge blev lite rädd men det gick över på en gång och vi cyklade hem.
Sen gick vi upp till farmor o co. för farbrorCharlie kom hem från Las vegas. Så vi fikade och hörde om hans roligheter!

Idag var vi hemma på förmiddagen.
Senare cyklade jag och Millie till loppisen vid smedsgärds men vi kom försent för de flesta säljarna hade redan packat ihop, så vi hoppade på cykeln igen och cyklade hem till mosterVali där det var lite avskedsmiddag för Daniel.

lite bättre

Den här veckan har kännts ännu lite bättre. Jobbigt nog gråter Millie fortfarande smått hysteriskt när jag lämnar henne men hon kramar en av sina fröknar och gråter ut en liten stund sen går det över. Det är ju lite jobbigt också för det är många nya barn på hennes avdelning och många som är mer ledsna än vad Millie är, så de smittar ju varandra med gråt, börjar en så hakar några på. Så ibland är det mycket skrik från hennes avdelning :( stackara de små liven. Men jag vet ju att Millie har det bra och trivs under dagen.

Igår var det fantastiskt ute på gården. Hon hittade mig snabbt (för nu verkar hon veta att jag ska vara där så hon letar efter mig) hon satte sig i mitt knä men med tiden vågade hon sig bort lite. Hon tittade på mig hela tiden och jag fick knappt röra på mig men hon vågade sig iväg till rutschkanan, sandlådan och var till och med inne i lekstugan och lekte med andra barn!Inte en enda gång försökte hon gå till cykeln för att åka hem.
Idag när hon såg mig ute på gården gick det inte lika bra utan då var hon gnälligare och ville att jag skulle gå med henne överallt. Men med dessa små framsteg så hoppas jag att det snart blir ännu bättre.

Våran älskade storbebis har blivit ännu större nu, hon har nämligen fått en storsäng av sin farmor!

Igår hjälpte hon till att skruva ihop den och så sov hon precis som vanligt jättebra i den med! Hon vaknar bara till av hostatacker hon får på natten (jäkla hosta går aldrig över utan blev sämre igen)
Så nu känns hon så stor när hon ligger där och sover, storunge! Jag vill bara krypa ner i sängen bredvid henne när hon sover och gosa ner mig i hennes kind!

myspys!

I alla dessa gnälliga dagar blir man överlycklig när sköna, mysiga, trevliga dagar kommer!

Igår åkte jag och Millie till förskolan på vår lediga dag en snabbis för att vara med på gruppbilden till skolkatalogen. vi cyklade hem lyckliga, gosade lite, åt lunch och sov vila.
När hon vaknade var hon glad som en solstråle. Kusinerna kom hit och lekte med Linda. Sen när papporna kom hem hit så köpte vi hem kinamat och hade en mysig lekkväll här hemma :) kusinerna hade köpt med sig chips som de ville bjuda på. Så barnen roffade åt sig nävar och sprang in till Millies rum, la chipsen i hennes små kastruller och satt vid hennes bord och åt de, haha gullungar!
underbart att se Millie som vanligt, glad och lycklig.

Idag jobbade jag. Vi hade den årliga höstmarknaden på Ringblomman men loppis, lotterier, cafeteria och jag som jobbade med ansiktstmålning :)
Millie kom förbi med pappa och farmor men hon bara grinade för hon trodde väl hon skulle bli lämnad. Så efter några små loppisfynd åkte dem hem. Sen kom min mamma och pappa, Roberto och barnen förbi också och fikade.
Jag jobbade vidare till halv två och åkte sen hem. Millie vaknade strax efter, glad igen. Millie, mamma och pappa gick till kusinernas lekpark och lekte med de och morbrorRoberto och morbrorJorge. Vi lekte, snackade och åt glass i den jättevarma höstsolen!

Stortjejen på storgungan :)
Sen gick vi hem till kusinerna och lekte. Dit köpte vi hem pizza till middag sen :) efter fick Millie en klubba som hon satt med i soffan lycklig och åt.
Igen hade vi en underbar dag med glada Millie tillsammans med sina kusiner som hon älskar så mycket.

Vi kom hem lagom till sovdags, och för första gången så satt Millie i mitt knä och läste bok. Två gånger fick jag läsa "Max blöja" och hon satt still och lyssnade och härmade mamma som sa fy till Max för han kissade på golvet.
Min söta unge som blir så stor!

mera gnällis

Dessa dagar fortsätter som vanligt. Millie blir fortfarande jätteledsen när jag lämnar henne men på något sätt accepterar hon det för hon håller inte fast mig utan kramar och grinar hos sin fröken istället. Sen går det bra om dagarna tills hon ser mig på eftermiddagen ute ibland och då ska hon bara sitta i mitt knä och gnälla. Det är väldigt jobbigt för då känner jag att jag inte kan göra mitt jobb 100%. Åh vad jag önskar att hon snart ska vänja sig.

Sen har vi en jobbig period nu. Sen hon började förkolan känns det som om hon nästan gnäller konstant. Grinar och gnäller och vill bara ha nappen.
Hon är som en ny unge. En rädd, försiktig, osäker och gnällig unge. Inte gamla glada, orädda, nyfikna Millie. Och det förstår jag ju, allt är ju nytt och det måste vara jättejobbigt att bli lämnad sådär men jag önskar ju att hon snabbt ska bli tryggare på förskolan och gladare här hemma för vi är så trötta på allt gnäll här hemma. Det tar så mycket på krafterna och man blir så ledsen över att att hon nästan aldrig är glad i mer än fem minuter i sträck.

Gullunge påväg till cykeln för att åka till förskolan och sen i hissen på väg hem från förskolan :)
Idag har vi iallafall haft en ganska bra dag. För vi kom hem, åt middag på en gång och gick ut på en gång. Vi träffade farmor och gick till centrum. Gick ute massor (när hon inte vill bli buren för vagnen vägrar hon också) och så avslutade vi med en fika hos farmor och farfar innan det var dags att sova.

liiitet framsteg

Vad skönt det var att Millie var frisk redan på söndag. Hon hade bara superhög feber i en dag sen gick det över. Det ända nu är att hon är så fäst vid nappen nu när hon har fått ha den så mycket. Men samtidigt skönt att den finns när man inte längre orkar lyssna på allt gnäll ;)

efter att ha varit hemma fredag och lördag var det skönt att komma ut igår och klättra lite :)

Idag känns det som om det har skett små framsteg i förskolan.
När jag lämnade henne skrek hon och grät som vanligt men hon höll inte fast mig med hela hennes kropp utan släppte mig på en gång fast hon var ledsen.
Sen berättade Millies fröken för mig att hon hade pratat jättemycket hela dagen. I vanliga fall är hon väldigr tyst där men idag babblade hon på :)
Sen var der faktiskt första gången som jag verkligen fick komma in på hennes avdelning och hämta henne där som vanliga föräldrar, det var så mysigt när jag kom in och såg hur hon lekte att hon drack ur ett leksaksglas, såg mig och slängde iväg det för att komma och ge mig en kram. Så vinkade hon glatt hejdå till alla. Sötnos!

Mitt liv med min älskade familj

Välkomna till min blogg som handlar om min vardag med min underbara lilla familj.

RSS 2.0