Gyros

Idag har vi alla träffat våra vänner Lovine, Jacqueline och Micke igen efter en lång tid eftersom de har varit sjuka, men nu går det vara slut på det tycker vi! Vi åkte till stinsen och lunchade. Där åt både jag och Linus gyros för första gången. Jag tyckte de var ganska gott, Linus var inte lika impad :)
En liten lekhörna som de har där

Millie somnade på vägen hem så hon fick fortsätta sova i vagnen ute på balkongen, jag och Linus gick och la oss i sängen och sov också, åh vad härligt det var!
När vi vaknade gick vi hem til farmor och lämnade Millie där för farmor skulle bjuda Millie på middag.
Jag och Linus promenerade hand i hand till centrum och handla bröd sen hem. Haha inte så ofta vi spatserar ensamma och håller varandra i handen, mysigt!

Sen kom Millie hem tillsammans med farmor, hon hade inte ätit så mycket mat men älskat färska hallon! Hon hade bajsat ner sig och fått en dusch då :) här hemma fortsatte hon bajsa och rapa äggrapar så nu är de konstigt med magen. Hon var lite det igår kväll också och har varit så förr, ibland får jag för mig att det är ägg (som hon just åt igår och idag) ibland vaknar hon och gråter och vrider på sig och pruttar. Vi får hoppas att hon inte kräks inatt eller fortsätter att må dåligt.

Sötnos som bara pillar på skorna när de kommer på fötterna :)

Kanske vår snart

De senaste dagarna har solen lyst jättehärligt och hoppet om att en vår ska komma snart tänds. Men idag var det ganska tråkigt väder men det sägs att det ska bli varmare... Hoppas!!

Idag har vi tagit det ganska lugnt, pappa känner sig ganska förkyld så vi hoppas inte han blir sämre. Vi tog en promenad till centrum för att shoppa på apoteket till pappa, nässpray, halstabletter osv.
Sen var vi bara hemma.
Till middag gjorde jag en tonfisksås med spagetti till mig och millie eftersom pappa inte äter tonfisk fick han skinksås. Millie verkade tycka om tonfisksåsen så nu kan jag äntligen laga sån ibland till oss! Men hon var lyckligare att få äta ärtor en och en, hon är så söt när hon stoppar i munnen och tuggar så fint, nu måste hon bara lära sig att äta med bestick men hon struntar helt och hållet i sin sked, ska bara äta med handen :)

På kvällen gick pappa hem till farbror Charlie och lekte och jag och Millie fick sällskap av mormor och morfar. Vi hade mysigt, fikade och sjöng innan det var läggdags för skruttan.

djuren

Kom på att jag knappt skrivit i helgen. Men vi har nog inte gjort så mycket... Igår var vi hos mormor och morfar på lunch som vanligt. Sen var vi hemma hos Linda, Farzad, Meja och pyttelilla Max. Han är nu fem veckor och jag har verkligen helt glömt bort att Millie har varit så liten, overkligt!
Millie var glad för Meja hade massa roliga saker att leka med!

Idag när pappa kom hem tidigt från jobbet åt vi lunch och sen åkte iväg till öb och willys för att handla blöjor, schampo, tandkräm och hemmasaker där det är billigt och bra :) och eftersom vi ändå var där så gick vi in i djuraffären och tittade på de söta kaninerna, mössen och fåglarna!
Millie tyckte det var spännande och vinkade glatt till kaninerna när vi sa hejdå och skulle gå!

Sen var vi bara hemma, åt middag, lekte och badade. Och nu har Millie upptäckt att man kan lägga sig i badet. Hon lägger sig som på mage med händerna mot badkaret och pressar upp sig, så gulligt! Gärna vill hon böja ner ansiktet mot vattnet så att hon kan dricka lite :) sötnosa!
Titta storatjejen som för ett tag sen lärde sig att hålla i flaskan själv och dricka sin välling :)

buzzador

Jag har nyligen blivit en buzzador och har fått vara med i min första kampanj!
Som buzzador får man chans att pröva på nya varor som man blir erbjuden.
Nu har jag och millie alltså fått prova på en fruktsmoothie från nestlé.

Vi har delat med oss till Millies små vänner och varenda, verkligen varenda unge älskar dessa! De är fantastisk smidiga att ha med sig när man är ute eftersom det inte är en glasburk, den går att stänga och fortsätta äta senare och skönast att Millie har kunnat äta de själv hur lätt som helst!
Så vi har förälskat oss i dessa. Det ända tråkiga är att de inte finns i fler smaker.. Men det kanske kommer!? ;)

Det roliga är att jag även har gjort lite saker som vuxna kan äta också. Jag gjorde tex en mouse av äpple och päron med bland annat dessa till Millies 1årskalas!
Och så har jag bakat barnvänligare kakor med de som Millie och jag tyckte om!
Här ska ni få receptet om era barn ska få något gott med lite mindre socker!

Barngrottor:

100 gram smör
1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Blanda allt till en deg.
Rulla små bollar, tryck ner tummen i dem och fyll med fruktsmoothie!
In i ugnen i ca 10 minuter i 200 grader.
Gott!
Kaktjejen :)

Saknade gungan

Natten gick sådär... Konstigt nog hade Millie svårt att somna om när hon vaknade vid halv ett. Jag fick gå upp och ner flera gånger och kl två somnade hon tillsist. Sen vaknade hon igen vid fem, tjurig och trött fortfarande så då la jag över henne i vår säng och efter en timma och lite amning somnade hon om igen till ungefär tjugo i åtta.
Men vi bestämde att vi skulle försöka igen med bara en vila eftersom hon ändå vaknat så sent.

Pappa fick åka och jobba tidigt så han missade de nygräddade bröden. Men jag vart jättenöjd, de var goda och det tyckte Millie också :)

Sen gick jag och millie ut på gården och gungade. Det var jättelängesen! I höstas sist sen blev det vinter. Men lite snö behöver ju inte hindra henne från att gunga ;) jag tog på henne en galonoverall så då gjorde det inget. Men det är klart det blir lite kallt så en liten stund räckte. Efter hon gungat fick hon sitta i snön och känna lite, men vantarna åkte bara av så hon blev så kall och då gick vi hem.

Pappa kom hem och då åt han lite "frukost" och Millie åt lunch.
Vid tio i tolv la jag henne och hon sov till kvart över två. Perfekt!

När hon vaknade fick hon kiwi till mellanmål och sen tog vi en promenad till centrum och bytte storlek på ett par byxor till henne.
Vi gick förbi och tittade till änderna innan vi kom hem och började laga middag.
Jag gjorde pannbiffar med potatis och massa tzatsiki :) Gott! Millie åt inte så mycket :(
Sen lekte vi alla, jag och Millie badade och nyss strax efer sju så la vi henne. Hoppas hon sover bättre inatt!

chocolate chip cookies

Här ska ni få ett underbart gott recept på kakor om någon är sugen på att baka!

150 gram smör
3 1/2 dl socker
2 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 dl kakao (går säkert att göra utan om man inte vill ha så mycket choklad)
100-200 gram hackad valfri choklad eller nötter

Smält smör, blanda i socker, sirap och vaniljsocker. Tillsätt äggen och rör om.
Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt separat. Häll ner i smörblandningen.
Rör ihop tills allt är blandat men försök att inte röra för länge.
Vänd ner chokladen eller nötter.
Rulla till bollar och platta till de på bakplåtspapper, ha avstånd eftersom de växer i ugnen!

175 grader eller 150 i varmluftsugn i ca 10 minuter. Bara kanterna ska börjat få färg.
Man kan låta de svala på tiningspapper för att få bort lite överflödigt smör.

Jag blev helt kär i dessa kakor!

En liten bullmamma ska jag bli

Eller inte en sån som bakar bullar men en sån som kan laga mat!
Jag har börjat spendera mer tid i köket på sistonde. Jag har tyckt att det är ganska tråkigt innan men nu är det lite roligare att pröva nya recept och så tycker jag att det är viktigt att Millie får äta bra mat och smaka på allt möjligt! Så nu är det lite roligare.

Men jag ska börja med att berätta om igår.
Vi började dagen med att åka och storhandla, alltid lika tråkigt när så mycket pengar ryker på det men alltid kul att se kylen och frysen full och med massa gott!
Sen gick jag till blodbussen för jag skulle äntligen ge blod efter ett långt uppehåll eftersom jag varit gravid, fött barn och ammat. Men tyvärr fick jag inte ge på grund av att jag har så mycket eksem på armarna just nu... Får vänta tills i vår och hoppas att det är bättre.
Till middag gjorde vi hemmagjorda hamburgare, Millies gjorde jag med rivna morötter och lite kryddor men det ville hon inte alls ha, jag kokade broccoli för första gången och det gick iallafall hem!
Sen på kvällen träffade jag Camilla, Josse och Per. Vi åkte och bowlade!
Det var längesen och roligt! Sen åkte vi hem till Camilla och åt grönsaker, chips och dipp och goda ostar. Oj vad gott de var!

Idag har jag blivit en liten bullmamma! Imorse när Millie vaknade gicck jag upp med henne och pappa fick sova kvar tills vi väckte honom med nybakta scones! Jag gjorde även managrynsgröt med blåbär till mig och Millie. Jag älskade när mamma gjorde det till mig och min bror när vi var små, med grön karamellfärg :) men Millie var inte alls lika förtjust i sin blåbärsgröt..

Sen vid tio så var jag så trött så jag gick och la mig sammtidigt som pappa la Millie. Sen vaknade vi tjugo i ett! Oj vilken lång och skön vila vi tog! Vi bestämde att Millie inte skulle sova en till sen utan det fick räcka. Och det gick ganska bra!
Hon fick lunch och sen tog vi en promenad, vi gick och slängde glas i glasinsamlingen och så gick vi förbi mässingen och tog en fika där, se så söt Millie som kan hålla i glaset själv och dricka :)

Vi lekte hemma och innan middagen började Millie bli lite tjurig och trött, men med middag i magen fick hon lite ny energi. Farmor kom hit och lekte och sen tog Millie ett bad. Men hon började bli väldigt trött, så strax innan sju fick hon sin vällig, borstade sina tänder (som börjar synas massor) och så la vi henne. Hoppas hon sover jättegott och hela natten utan avbrott!

Jag har nyss bakat frukostbullar som ska stå och jäsa under natten, det ska bli mums imorgon :)

öppnis

Idag har jag och Millie varit på öppna förskolan. Det var mysigt, vi lekte och sjöng massor. Millie är så söt när hon kan vissa sånger med rörelser, då åker händerna upp i luften och hon viftar för fullt :) imse vimse spindel och krokodilen är några av favoriterna.

Sen kom vi hem, Millie sov sin eftermiddagsvila och när hon vaknade sen åt vi middag. Sen kom farmor hit. Millie pratar massor med henne (fortfarande sitt eget språk som ingen förstår, men pratar!) och hon gosar och showar sig för farmor och oss. Toktjejen!
Sen tog vi en promenad till ica, idag igen för nu var Millies välling slut. Såhär blir det i slutet av månaden när vi inte har hunnit storhandla ännu..

måndag

Igår söndag var jag och Millie hos mormor och morfar på söndagslunch. Millie lekte med sina kusiner. Hon och Isabelle tog fram mormors alla halsband och hade riktigt kalas med de!

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. När pappa kom hem från jobbet blev självkkart Millie överlycklig! Hon är så van att ha honom hemma mycket, så underbart. Men sen när han gick ikväll för att jobba igen så står hon så glatt och vinkar hejdå i dörren! Haha.
Pappa lagade spagetti med köttfärsås som Millie älskade!

Vad fint bordet ser ut om man jämför mot slutet av måltiden, golvet är värre! efter middagen gick vi ut och handla mjölk, Pappa åkte och jobba, Millie och sov och jag lite egentid i soffan :).

Mysiga familjen :)

kalas

Idag har vi varit på Lovines 1års kalas! Oj så mycket gott vi har fikat! Det fanns massor, och Millie satt som en galning och tog från pappas tallrik och smaskade på alla goda saker! En riktig bulltjej :)

Sen svängde vi förbi och lekte lite hos farmor innan vi kom hem och tog eftermiddagsvila.
På kvällen sen tog vi en tur till ica för smöret var slut, vi köpte med oss kebab hem till middag, det var gottis!
Millie och pappa tog ett bad och sen fick Millie vara uppe lite längre och titta på melodifestivalen :)

Millie har blivit mer harmonisk nu, det är underbart! Hon gnäller inte alls lika mycket, tyvärr fortfarande lite rädd för vissa människor och gråter. Men inte bara onödigt gnäll, lugnare, gladare och gosigare. Nu är det mycket roligare igen att vara med henne!

Lovine 1år!

Millies bästis Lovine fyller ett år idag! Grattis sötnos! Hipp hipp hurra!!

Idag har vi varit i täby centrum. Vi handlade lite och lunchade. Jag var så snäll och köpte en leksak till Millie, en sån där popupp leksak med fyra djur som man måste trycka på knappar för att de ska hoppa fram. Jag tyvkte hon behövde en sån, och hon gillar den! :)

Sen har vi bara varit hemma och myst ikväll!

Alla hjärtanens dag

Idag kom Jacque och Lovine hit, åh vad det var läntesen vi lekte och vad vi hade saknat de! Vi åt lunch och lekte sen gick vi till sentrum en snabbis.

På eftermiddagen kom farmor hit. Hon hade med sig en alla hjärtans dag present till Millie. En söt och gosig björn som man kan värma i micron så den blir varm och skön :)

Farmor var här ganska länge och mös med oss, hon fick idag vara med en glad Millie, hon lekte och dansade och pratade. Hon har faktikst varit ganska nöjd idag, det är mysigt!

Nu ska vi titta på kärleksrulle :)
Puss och kram på er alla, och glöm inte att varje dag visa kärlek och uppskatting till varandra, inte bara när någon annan bestämt att man ska göra det en viss dag!

Biblan!

Imorse sov Millie till strax innan åtta. Skönt! Iförsig försökte jag få henne att somna om en och en halvtimme inatt, men så ser varje natt ut nuförtiden.
Vi gick up, tog det lugnt och åt frukost. Linda och Millies kusiner skulle till centrum och frågade om vi ville med, eftersom vi inte hade annat för oss så följde vi med. Roligt när kusinerna får träffas :)
Vi spatserade och lunchade. Och sen gick vi hem.

På eftermiddagen sov Millie nästan två och en halvtimme. Jag passade på att börja laga mat, blev färsbiffar med potatis och hemmagjord tzatziki som jag gjorde för första gången men mums så gott det blev! Tyvärr ville inte Linus komma i min närhet efter de eftersom jag stank vitlök..
Millies färsbiffar formade jag som små korvar så hon kunde hålla i den lättare, hon åt en iallafall :)

Sen gick vi till biblioteket. Millie klättrade lite, läste bok med pappa och jag lånade några böcker om bla. barnmat och babymassage :)

Internationella pannkaksdagen

Haha helt otroligt vad det finns märkliga dagar. Inte nog med att det är fettisdagen idag är det även den internationella pannkaksdagen! Så självklart stekte jag pannkakor till middag, jag bara ääälskar pannkakor :)

Idag har jag och Millie varit på öppnaförskolan. De var flera månader sedan sist! Jag har saknat att vara där. Vi lekte och sjöng. Millie kände knappt igen sig. Hon hade roligt men jag fick inte gå iväg för då pep hon. När hon står här ser hon så stadig ut men jag tror de dröjer flera månader tills hon går för hon är så ostadig när hon väl går.

Tycker hon har blivit lite mesig på sistonde :) jättemammig och pappig, vissa får knappt titta på henne för då gråter hon, hon har lixom backat ett litet steg i utvecklingen sen hon var sjuk, står inte själv, äter sämre, vill inte sova själv. Ja, lite knasiga saker.

När vi var klara på öppnis mötte pappa oss i centrum så handlade vi lite och gick hem och stekte pankisar.
På kvällen kom farmor hit och gosade med en tröttMillie innan hon skulle sova.
Nu ska vi gå och lägga oss och stackars pappa måste upp om två timmar och jobba, men det är bra att han sover lite annars blir jag så orolig om han ska jobba så mycket utan sömn.
Sov gott!

SovMillie

Igår gick vi till centrum och shoppade lite kläder till Millie. Efter det gick vi hem till farmor, farfar och farbror Charlie och tog en fika.
På eftermiddagen kom mormor hit och umgicks en liten stund.

På natten fick pappa åka ut och jobba och så kom han hem vid tolv idag. Jag och Millie tog en liten promenad och sen har vi bara varit hemma.

Sedan Millie blev frisk så har hennes sovvanor ändrats. Hon sover jättemycket på dagen, två timmar gånger två vilor. Och sen ungefär mellan 20-7 på natten. Men nu har hon också börjat med att hon plötsligt inte vill sova i sin säng sådär vid två-fyra tiden på natten. Man kan få vara uppe i timmar för att försöka söva om henne men hon skriker och vägrar. Så hon får slappna av i vår famn och sen kan man lägga henne i vår säng och där kan hon sova. Tokunge, jag vill verkligen inte ha henne i våran säng för jag sover sämre och vill inte vänja henne vid det. Men det får gå just nu för jag orkar inte ta den fighten nu... Känns som om hon går igenom en liten separationsångestperiod sen kanske det går bättre. Men jag tyvker att det är konstigt att hon sover så mycket på dagen.

Hon hade lite problemlösning när hon ville ha med sig sina tre favoritmaskar men bara har två händer. Men hon lyckades ta två i en hand och när hon tappade ena så tröck hon masken ner mot golvet med den andra masken så de klämdes ihop och hon fick ihop handen runt dem.

En trött mamma

Det är skönt att Millie är frisk nu. Men nu har hon en galen gnällperiod. Jag håller på att bli tokig vissa stunder. Fattar inte hur jag skulle orka utan Linus som är hemma så pass mycket just nu, de är jag tacksam över. Men hon tröttar ut mig något enormt. Det gör mig jätteledsen för jag vill njuta av henne inte vara trött och arg men de blir lätt så när man måste gå runt och bära på Millie som ändå aldrig är nöjd och bara skriker i mitt öra. :(
Men jag gör mitt bästa och hoppas verkligen hon ska lugna ner sig snart...

Idag fick pappa rycka ut och jobba lite. När han kom hem sen tog vi en liten pulkapromenad.

Sen tog Millie och pappa en lång sovvila på två timmar. Den här gången med en älskad mask i ena handen och hennes nya favorit, Musse pigg :)

När sömntutorna vaknade åt vi lördagsmysmat, minipizzor och tog varsin öl :)
sen tog jag och Millie ett bad och så har vi försökt hålla Millie glad och nöjd så gott det går.
Hon var fortfarande vaken när melodifestivalen började. Och hon är så tokig för hon kan sitta och gnälltjura men så fort hon hörde att de aploderade på tvn så var hon också tvungen att klappa händerna, sötungen.

Frisk

Nu tror jag att Millie är frisk. Hon har ju varit lite trött och gnällig fortfarande men nu leker hon och röjer runt. Hon äter bättre igen och vill inte alls mysa som innan. Men nu har hon börjat med nåt nytt, nu kan hon nämligen bli arg! Hon kan sitta och gråta över nåt när hon blir arg men nu är hon så tokig att hon har börjat slå med handen och kasta iväg saker när hon är sådär arg. Tokiga unge! Jag skrattar lite i smyg för hon ser så söt och arg ut när man försöker ge nappen och hon bara kastar iväg den!
När hon gråter ibland har hon också börjat med att luta huvudet bak så hon tittar rakt upp samtidigt som hon gråter, ni förstår ju hur dramatisk det ser ut. En riktig dramaqueen som nu har lärt sig visa känslorna på annat sätt :)

Idag har jag och Millie hunnit bråka också. Hon bara skrek och skrek när hon skulle sova middag. Hon skrek i mina armar och vad jag än gjorde så skrek hon och vägrade sova. Jag själv höll på att bli galen och jag blir jätteledsen av att höra henne gråta så och av att jag blir arg på det där söta lilla ansiktet. Så hon fick vara vaken en stund till men var jättegrinig och trött, efter en stund la jag henne och då somnade hon.

Annars har vi inte gjort så mycket, matat änderna och åkte på en tur och köpte lite mat bara för att komma ut.

Bättre

Jobbig natt, Linus jobbade, Millie vaknade ofta men sen när hon väl sover några timmar kan inte jag sova för jag fick så ont i magen (kanske åt för många kakor igår :))

Millie vaknade iallafall på bättre humör. Hon rensade gaderoben imorse,
hon har inte kännts lika varm idag och hon har inte velat mysa lika mycket. Hon har orkat leka mera och varit lite gladare. Gått med sin gåvagn och gåbil som hon knappt kunnat de senaste dagarna då hon varit så svag i kroppen.
Nu skjutsar hon även maskarna i sin nya gåbil :)

Stackars pappa kom hem kl tolv på dagen efter att ha jobbat heeela natten. Jag och Millie tog en liten promenad här nere bara.

Sen på eftermiddagen väckte vi pappa och åt middag och sen kom farmor hit och lekte.
Älskade unge med sin mask <3

Feber

Stackars skruttan som var helt utslagen igår. Ville bara ligga på oss och gosa (ovanligt för henne att sitta still så pass mycket) mysigt för oss :)
På eftermiddagen efter att hon knappt ätit och sen grät och hostade tills hon kräktes fick hon alvedon, termometern hade visat 39,9. Stackars lilla gumman.
Farmor var här och gosade lite på kvällen också.

Idag har vi haft bakdag. Vi har bakat kladdkakemuffins som blev mer som chokladmuffins, chocolate chip cookies som blev jättegoda och några kakor till millie som hon ska få smaka, syltgrottor fast med fruktpuré och lite mindre socker i :) får se vad hon tycker...

När hon vaknade idag var hon på mycket bättre humör och orkade mer. Hon var inte lika varm som igår, men sen efter lunch blev hon hängig igen och varmare :( nu sover hon och så får vi se hur kvällen blir.

Hängig

Idag efter lunch gick vi ut på en promenad till glasinsamlingen och slängde massa glasburkar vi hade samlat på oss här hemma. Millie gillar inte att sitta i vagnen längre vilket är ganska jobbigt då man får gå med en gråtande unge.
Vi gick förbi och tittade på änderna och sen stannade vi på gården och lekte lite på marken :)

Sen har resten av dagen varit lika gnällig och klängig som de andra dagarna. På kvällen efter hennes vila så har hon varit jättegosig och kramig och verkade fortfarande så trött.
br />Jag tyckte hon kändes varm som jag tyckt ibland men idag tog vi tempern och hon hade 38,6. Ojdå. Det kanske förklarar varför hon varit så grinig idag men samtidigt så kramig. Men hon kan ju inte haft feber i flera dagar utan att vi märkt det??!? Eller kan hon ha haft det?
Hon har ju varit så gnällig i flera dagar, sovit sämre, ätit men sååå mycket gnäll, magbesvär och jättegrinig, så vi har ju trott att det kanske är tänder, utvevklingsspurt eller nånting fel! Men kan hon ha haft feber utan att vi har fattat?? Usch, hoppas hon inte har en såndär jobbig natt.

Grattis Millie 1år!!!


Tack alla som var med och förgyllde denna dag! Jag är så glad och lycklig över att Millie får ha så fantastiska människor runt om sig!

Efter en ganska jobbig natt (då Millie har blivit så nattgasig) så var det ändå upp och hoppa strax efter sju. Vi sjöng för Millie, gick upp och åt frukost och hetsade iväg till mormor och morfar för att förbered allt inför kalaset. När gästerna började komma vid tolv var vi ännu inte klara med allt, men det fick gå bra ändå :)

Vi åt god smörgåstårta som Morfar hade gjort och en god tårta som jag och morfar gjort tillsammans. Den såg lite ful och hemmagjord ut haha men den var ändå söt och mycket god!

Millie fick jättefina presenter, en gåbil, en trehjuling, kläder, böcker, astrid lindgren filmer, instrument, leksaker mm. Tack alla för de fina sakerna!!

När kalaset började ta slut åkte Millie och pappa hem och jag stannade kvar och städade. Sen när jag kom hem fick jag reda på att Millie hade sovit ganska lite, båda gångerna idag. Hon som i vanliga fall sover ganska bra... Men det är nåhot konstig med hene som pågår just nu. Förutom allt gnäll så äter hon sämre och sover konstigare. Hon skriker på natten ibland och verkar ha magknip, pruttar jättemycket och gråter, stackaren.
Vi hade ändå en jättemysig kväll. Pappa och millie badade, sen sjöng vi och lekte massor innan Millie skulle lägga sig.

Det har varit jättekul att firat Millies ettårsdag men all familj och vänner. Trots en tjurig Millie ibland var det roligt!
Helt otroligt att ett helt år har gått sen hon kom upp på mitt bröst för första gången och jag inte kunde fatta att hon var här! Nu har hon varit hos oss ett år och det kan ibland fortfarande kännas overkligt.
Ett år fullt med kärlek, skratt och gråt, känslor som flyger hit och dit, äventyr och nya erfarenheter. Jag kan fortfarande känna mig helt hjälplös när jag inte ver varför hon gråter som en tok men är ändå en trygg mamma som känner denna vildungen ganska bra, men varje dag händer det något nytt och jag fortsätter att lära mig nya saker om föräldrarskap.

Förlossningen del 2

Jag låg där och tiden gick, jag och Linus pratade inte så mycket för jag var så koncentrerad på att andas rätt och hade lustgasmasken i ansiktet hela tiden, så jag hann inte fråga eller undra om något.

Kl sju bytte personalen skift och en ny barnmorska och undersköterska kom in. Vill du ha mera lustgas frågade de. Ja, går det!? JAA!!

Nu minns jag inte lika tydligt som innan... Det är ganska blurrigt och jag tyckte att allt gick ganska fort.
Vid något tillfälle blev jag hjälpt med att få av mig kläderna och på med en fin sjukhusblus eftersom jag själv inte ville röra mig. Jag blev ändå "tvingad" att ändra lite positioner men jag låg hellst på rygg. Jag var så rädd för jag fick inte trycka men jag ville så gärna göra det.
Sen var det dags att trycka på riktigt. Jag minns hur jag sa till barmorskan att jag måste trycka samtidigt som min röst bara tröck på helt omedvetet, jag pressade redan! Fast jag inte fick! Jag fick hålla ut och vänta lite till tills de sa att det var okej att pressa. Jag fick släppa lustgasen och trycka allt vad jag hade och efter en stund kom ett litet huvud. Linus sa i efterhand hur han kunde höra ett litet försök till att andas och blev lite illamående. Och sen plötsligt kl 9.26 var bebisen ute, upp på bröstet och Linus vågade klippa nagelsträngen! Men efter det när moderkakan skulle komma ut valde han att gå därifrån då han kände sig lite svimfärdig.

Jag fattade nog inte allt som hände! Moderkakan kom och sen skulle jag bli sydd. Jag låg där och stirrade upp i taket och andades in lustgasen som en galning tills jag inte kände någon kontroll över kroppen. Jag tittade ner och såg att det låg en liten bebis på bröstet. Jag slutade andas lustgasen för att vara säker på att jag inte skulle tappa henne!! Men började andas mer sen eftersom det gjorde ont att få styngnd. Jag tyckte jag låg där så länge efteråt. Men när de var klara så kom äntligen Linus in och vi fick vara själva i en timme och titta på den där lilla varlesen som låg där... Helt overkligt...
GRATTIS PÅ ETTÅRSDAGEN ÄLSKADE HJÄRTAT!!!

Förlossningen del 1

Helt otroligt att det gått ett år sedan jag satt här hemma och undrade om jag hade värkar eller inte? Hade ju aldrig haft det förut så jag visste inte hur det kändes... Pratade med min vän Camilla som sa; Du känner när det är värkar! Hm... Var det värkar?

Allt började på morgonen. Jag vaknade, ställde mig upp och kände att det rann till lite vatten och eftersom jag aldrig fått höra av barnmorskan på mvc att bebisen var fixerad så åkte vi in till danderyd.
Efter många undersökningar mm så sa de till sist att det var fostervatten och att hon var fixerad jättelångt ner. Så det var bara att gå hem och vänta på värkar eller komma tillbaka om 48 timmar och bli igångsatt. Läskigt, nu började resan!

Egentligen ville jag gå på en föreläsning just på danderyd om att föda barn hos de den eftermiddagen. Men vi valde att åka hem och äta pizza. Efter det gick Linus upp till sina föräldrar och jag tog en tupplur på soffan.
Sen när jag vaknade, då kände jag att jag hade som mensvärk. Det var då jag inte visste om jag hade värkar eller inte... Kvällen gick och jag och Linus gick och la oss, Linus som inte var trött satt på sängen med datorn i knät och spelade poker. Jag försökte sova men varje kvart precis när jag höll på att somna så fick jag ont i magen. Efter tolvtiden kom dessa smärtor oftre, jag märkte hur jag andades högt och sakta och vek mig för att det gjorde ont, jo det här måste vara värkar?

Jag visste ju att det bara är att hantera dessa första värkar hemma utan att åka in. Så jag låg där i sängen och vred och vände på mig. Och andades djupt! Jag gick upp och tog en varm dusch (eftersom vattnet gått fick jag inte bada) jag tog några alvedon och tvingade Linus att laga pasta och makaroner för jag behöver kolhydrater om jag ska hålla på och föda barn i massa timmar! Haha, jag fick i mig några skedar makaroner och tvingade Linus att vakna eftersom vi skulle vara vakna massa timmar.

Vid halv tre kräktes jag och hade värkar med ca sex minuters mellanrum, då ringde jag in till danderyd och berätta läget. Som svar fick jag ta alvedon, duscha varmt, massera och vänta tills värkarna kommer med ca tre minuters mellanrum. Jag hade ju redan gjort allt men inget hjälpte.

När vi la på så började vi klocka ordentligt. Då kom de redan varje fjärde minut ungefär. Jag hade en smärta som strålade ut i ryggen, när jag tog varmt på den gjorde det bara ännu ondare men att låta det vara gick ju inte heller. Jag satt på sängen och Linus bakom mig och masserade längst ner på ryggen. Allt gjorde så ont! Jag kräktes igen och sen ringde jag igen och sa att jag ville komma in. De sa att vi fick komma så att de kunde undersöka och se om vi fick vara kvar eller bli hemskickade.

Jag sa hejdå till min älskade mage och vi åkte in, jag sa nog inget på hela vägen dit, bara andades djupt och lugnt, Linus hade panik för att en lastbil körde så sakta framför oss, annars sa han nog inte heller nåt.

När vi kom dit var huvudentren stängd och jag fick ringa för vi hade ingen aning om vart vi skulle. Vi fick gå tillbaka till bilen men jag fick stanna upp med jämna mellanrum eftersom jag hade jobbiga värkar. Tillsist hittade vi, kl var nu halv sex på morgonen och jag fick bli undersökt i ett rum vi fick komma in till.
Jag var öppen fem centimeter.

Jag fick en sån där ctg kopplat för att höra bebisens hjärtljud och fick andas lustgas mellan värkarna. Jag vet inte om jag tyckte att det hjälpte just då... Det gjorde säkert det men jag hade ju fortfarande så ont!!
Jaha vad händer nu då? Ska vi åka hem och vänta mer? Ska jag till nåt annat rum? Ska jag föda barn? Jag fattade inte riktigt vad jag skulle göra...

underhålla

Millie har under den sensate tiden blivit en mycket grinig unge. Man måste underhålla henne hela tiden för att hon ska vara nöjd, och det är ju också svårt. Det är jättejobbigt när hon sätter igång och skriker som en galning. Men sen när hon bryter ihop i ett bubblande skratt så smälter hjärtat igen. Underbaragnällunge <3

Igår åkte vi till barnens hus med mormor där Mllie fick sin första ettårspresent! Vi valde ut en ny bilbarnstol som mormor och morfar betalade. Det blev en britax-max way. Idag invigde vi den och Millie verkade rätt nöjd :)

Idag frågade kusinerna om Millie och vi ville följa med till lek&bus. Vi var påväg dit när de sa att det var propfullt, med tanken på att barnen blir ganska vilda och springer överallt där så tänkte vi att vår lilla krypmillie bara skulle bli överkörd där. Så vi struntade i det och så åkte vi och handlade läsk och chips till kvällens melodifestival :)

Mitt liv med min älskade familj

Välkomna till min blogg som handlar om min vardag med min underbara lilla familj.

RSS 2.0