In till stan

imorse gick vi upp, åt frukost, fixade till oss och åkte in till stan. Vi gick till min kära Kalikå affär för jag ville köpa en fin klännign till Millie men tydligen har de för tillfället slutat tillverkat i större storlekar :(
Millie fick istället en ny liten mask, men det märktes att den inte alls var lika speciell som de andra två...

Millie fick vara storatjejen när vi vände vagnen utåt en stund i stan. Hon har jättesvårt att sitta nöjd i vagnen längre stunder, hon vill bara vända sig om, så vi prövade att vända vagnen utåt och det gick väl lite bättre (även fast jag inte tycker att hon ska sitta utåt så provade vi för att ha en nöjdare bebis )

Vi spatserade lite och sen gick vi till åhlens för att äta lunch. Millie bajsade ner sig när vi satt och åt så vi fick byta alla kläder i ett familjerum de hade där. Tokunge!

Sen åkte vi hem men en gnällig Millie på tåget och igen sa Linus aldrig mera stan (men ändå följer han med ibland) haha :)

Millie tittar mycket på Disney junior och har vissa program som hon tycker om, bla musse pigg. Och här om dagen fick Millie en musse av pappa och hon tycker om den jättemycket. Hon är jättesöt och kramar honom massor :)

Masken höll på att dö!!

Idag har vi varit hemma större delar av dagen. Millie och pappa hade gått ut i regnet och köpt mjölk kl sju imorse när jag fortfarande sov :)
Som vanligt har Millie haft riktigt griniga stunder och andra skrattande och busande stunder.

På eftermiddagen fick Millie gå hem till farmor på laxmiddag, det tyckte hon var mums!
Jag och Linus åkte och handlade det sista till kalaset :)
Sen gick vi också till farmor och farfar och fick godfika med olika kakor som de hade bakat!
Efter fickat gick vi hem och när vi kom in här hemma märker vi att den randiga masken var borta, och Millie höll i den på vägen hem! Jag fick nästan lite panik och Linus fick springa ut och leta. Jag och Millie hoppade i badet och sen kom pappa hem med en blöt och lerig mask. Haha vi skrattade och tyckte synd om masken som nästan höll på att dö, nu ligger han i respirator (på tork) så får vi se hur han mår imorgon :)

Millie verkligen älskar sina maskar, hon ska tillochmed sova med de ibland!

Mycket händer

Under dessa dagar känns det som om mycket hänt med Millie. Hon börjar bli större och det märks.
Hon är ju vår glada, allvarliga, galna, griniga, skrikiga, vilda, gosiga, söta, tjuriga, knäppa och underbaraste bebis! Allt det här hinner hon med under en dag. Säkert under några timmar! Det är ju helt galet hur hennes humör kan skifta, tokiga unge!

Hon har börjat dansa mycket, när vi sjunger vissa visor vet hon vilka rörelser som ska vara till sången. Hon bubblar sitt egna lilla språk, hon skriker med en sån kraft när hon får för sig att bli arg, hon förstår några ord, hon klättrar upp för soffan hela tiden. Hon packar sin gåvagn med leksaker, har sina favorit leksaker. Ja, massor med mer som jag inte kommer på nu :)
Vissa stunder vill man krama och pussa henne och man vill att hon alltid ska vara så underbar och andra stunder undrar man varför hon inte finns med öppet köp. Ojojoj vad dessa älskade ungar får oss att känna, att man kan bli så galen på någon man älskar så oändligt. <3

Idag har vi varit och lekt på lek&bus tillsammans med våra vänner. Det var roligt som vanligt där :) Millie ställde sig upp själv i bollhavet med hjälp av bollarna.

På kvällen kom moster Cami hit, vi åt middag och så fick vi för oss att jag och Millie skulle följa med henne och hämta ut ett paket från dhl terminalen i rosersberg. Haha det var galet för vi tog tåget precis så att vi hann springa dit innan de stängde. På vägen hem blev Millie lite trött och galen men sen kom vi hem lugna och glada, det var ett litet äventyr :)

flera dagar

har gått utan att jag har bloggat, dåliga jag! Nu ska jag försöka komma ihåg vad vi har gjort...

I fredags åkte vi till stinsen och shoppade lite strumpbyxor och strumpor till Millie :) jag och Linus letade efter Millie ettårspresent men hittade den inte.

På lördagen gjorde vi inte så mycket. Tog en liten promenad på dagen. På efermiddagen ramlade Millie och slog i framtanden så det blödde lite men det jobbigaste var att hon grät så sorgset stackarn. Sen gick hon och Pappa upp till farmor och farfar och hälsade på deras nya hund som de kom hem med igår.
Jag fixade iordning mig i lugn och ro och gick sen ut på en trevlig middag för Jacque som fyllde år. Jag kännde inte många där men hade jätteroligt ändå med ett gäng glada brudar! Vi åt gott och skrattade massor! Kvällen fortsatte hemma hos Jacque. Där spelade vi spel och hade roligt! Klockan två kom jag hem och la mig! Och efter fyra timmar var det morgon och Millie ville upp.... Usch! Haha

Linus fick sova kvar en stund och jag låg på golvet och Millie tittade på tv och lekte lite. Så fort Linus kom ut till oss så slappnade jag av och somnade på en gång, fortfarande kvar på golvet!
Sen vid tio när millie sov sin vila sov jag en och en halvtimme till, det var skööönt!

Sen har vi varit på söndagslunch hemma hos mormor och morfar. Och så har vi hälsat på den nya hunden hos farmor ikväll. Det var en söt liten rackare! Millie var lite nervös för den ibland och andra gånger stoppade hon in fingrarna i munnen så hon skulle slicka på dem.

Ja, det har vi gjort i helgen :)

mera kallt

oj oj oj vilka kalla dagar vi har just nu. Lyckliga ni i chile som har picnic nu i solen ;)

Igår var vi mest hemma. På kvällen var Millie hemma hos farmor på fiskbullemiddag och jag och Linus passade på att storstäda här hemma.

Idag har vi också hållt oss hemma mycket. Vi tog en liten promenad på förmiddagen men fy vad kallt det var.
På eftermiddagen kom mosterCami hit. Jag lagade lite "nyttiga" bananpankakor för första gången, det blev helt okej men jag gillar vanliga bättre :)
Sen gick jag och Cami till centrum och tittade lite, och Millie och pappa hade gått till farmor där Millie hade fått nya nappar av henne. Den här gången står det Vild-Millie på de!
Haha nu sover lilla vildmillie och Linus har åkt och jobbat. En ensam kväll har jag :(

Mera lek!

Idag har vi varit på lek&bus igen med våra vänner Lovine, Jacque och Micke. Vi får passa på och gå nu innan tjejerna fyller ett och det fortfarande är gratis ;)

Sen har jag haft trevligkväll ikväll :) jag har varit hemma hos Helena och träffat mina bästa kollegor. Åh vad mycket prat och skratt det blir. Lika roligt varje gång!

Nu har Millies sjätte tand börjat tittat fram! Tror det är därför det har varit mycket gnäll på henne i perioder. Hoppas det börjar lugna ner sig för ibland blir man lite galen när hon är på sånt himla tjurhumör!

djuraffären

Idag gjorde vi en utflykt till djuraffären :) hade aldrig tänkt på att man kunde gå dit bara för att få se på lite djur men Linus ville dit med Millie och titta. De var jättekul! Millie tittade nyfiket och skrattade när fåglarna lät så högt och när vi härmade ljuden.
Jag såg två fantastiskt fina stora tropiska fåglar, en ara och en tucan. De var så fina!!
sen när vi ska gå mot fiskarna står en stor bur på golvet med något jag trodde var ett gosedjur men det var en jättestor kanin! Jag hade aldrig sett en sån stor kanin! Trodde inte det fanns. Jag tyckte den var lite otäck, varför vet jag inte, jag bara tyckte att den såg så overkligt stor ut så att jag tyckte det blev obehagligt. Millie verkade också lite nervös men ville hellst fram och peta haha.
Tur att det fanns små vanliga kaniner :)

På kvällen gjorde jag en jättegod tacofisk, Linus som inte tycker om fisk tyckte ändå att den var okej och Millie tyckte om den!
Efter middagen kom farmor och farfar hit och lekte med oss :)

söndagslunch

Idag har jag, Linus och Millie fikat på kondis med vår vän Johan. Millie åt lunch och bajsade så vi gå hem för dumt nog har de inget skötbord där!?
Sen skjusade pappa oss hem till mormor och morfar där det var söndagslunch. Millie sov lite där och sen när hon vaknade fick hon också god kyckling med ris och potatis. Det var inga problem att klättra upp i deras soffa heller märkte vi!

Sen hämtade pappa oss och så har vi lekt hemma! En lugn och skön söndag :)

KlätterMillie

kallt, kallt, kallt

Igår hade vi lekdag! Millie och Lovine fick med sig sina föräldrar till lek och bus landet! Wieee, vi klättrade, hoppade och simmade i bollhavet. Vi lunchade där tillsammans och hade en rolig dag.


På eftermiddagen var farmor så snäll och kom hit och tog hand om Millie så att vi kunde åka och storhandla snabbt utan Millie, det blir så mycket lättare då.
Sen på kvällen så var jag hemma hos Camilla. Vi åt massa fredagsmys och snackade, även Josse tittade förbi och tiden gick utan att jag hann märka så kl 1 kom jag hem och la mig! Längesen jag var uppe så sent. Men det får de vara värt när man har trevligt!

Idag är det kallare än någonsin! Upp till -20 har det nog varit.
Vi tog en snabb promenad till Ica och det var verkligen fruktansvärt kallt. Men när vi kom in så var Millie varm så hon sitter och har det skönt i vagnen, förutom kalla kinder!
Sen har vi hållt oss inne och myst, vi åt hemlagad plankstek :) och det har varit mycket gnäll på Millie till och från :(
Nu sover hon och det känns skönt att få vila skallen då jag blir så utmattad av att höra henne gnälla hela tiden.
Vi har provat att köra runt Millies stora nallar :)

Pulkaåk!

Idag bjöd Jacque över oss och eftersom pappa var hemma så var det ju inga problem att åka ut till landet ;)
Vi åkte dit och vi började med en pulkatur!

Sen lunchade vi och så lekte vi med tjejerna. Mycket stå och gå träning hihi! Lovine går några steg frammåt mot sin mamma som håller ut armarna, sötnosan!
Sen åkte vi hem och tog en eftermiddagsvila.
Vi lagade middag, nu försöker jag vänja Millie med lite hemlagad mat. Innan har hon nästan vägrat det men nu får hon burkmat till lunch och lagad middag och det går bättre. Hon äter inte lika mycket, det är som om hon tröttnar på det efter ett tag och börjar bara spotta ut. Men hon får ändå i sig lite och verkar nöjd. Idag gjorde vi hemmagjorda köttbullar i tomatsås med makaroner.

Sen gick vi en sväng ner för att köpa mjölk.

Nu har jag och linus nyss sett färdigt en Michael Jackson dokumentär och igen inser jag hur mycket jag älskar hans musik och vilket geni han var! Helt otroligt! Bara längtar till imorgon på morgone när jag ska sätta på en skiva och dansa och sjunga lite :D
Sov gott!

Juste nu tittar en femte tand fram!!

GrinMillie

Idag kom pappa hem från jobbet efter vi hade gått upp. Så vi åt frukost tillsammans och sen gick han och la sig.
Jag och Millie har varit hemma och jag har försökt underhålla henne så gott det går för hon har varit otroligt gnällig. Usch vad jobbigt det har varit :( trots att hon har grinat och skrikit massor har pappa kunnat sova som en stock, skönt för honom!
Milie är lite rolig för mitt i allt gnäll så kan hon på en sekund spotta ut nappen och börja prata hejvilt eller le mot mig som om hon var världens gladaste unge, riktiga humörsvängningar!

När Millie vaknade från sin sista vila vid halv fyra väckte vi pappa också. Jag lagade lite middag och sen gick vi på promenad till coop.
Millie fortsatte att gnälla resten av kvällen, trött i skallen är jag i alla fall!

Fiskbulletisdag

idag började vi dagen med att följa med pappa som skulle åka och köpa nåt till jobbet i kungsängen. Millie sov i bilen så vi åkte dit och sen efter det var tanken att vi skulle till lek och bus med våra vänner Lovine, Jacque och Micke. Men pappa fick dra ut och jobba eftersom det började snöa mycket. Så det blev inte lek och bus utan jag och Millie åkte hem och pappa ut och jobba.

Jag och Millie var bara hemma sen, vi orkade inte gå ut när det blåste och snöade så mycket så vi var hemma och lekte och övade på att stå :)


Sen på kvällen var Millie bjuden hem till farmor på fiskbullemiddag! Jag fick en bild skickad på mobilen som visar att Millie verkade tycka om maten :)


Linus tog en paus från jobbet, kom och hämtade upp mig så åkte vi till "schneiders" där vi åt midddag, jag tog en god salladsmacka!
Sen åkte vi hem och hämtade upp Millie. Hon hade haft roligt med farmor och farbror Charlie, ätit, lekt och fikat. Vi tog med oss henne hem och tog ett bad men den där fisklukten verkar inte vilja försvinna helt...

Snart ska Linus ut och jobba mer så blir jag kvar själv här framgör tvn, hehe kanske går och lägger mig tidigt :)

nya vänner

Idag har det varit kallt men soligt. Jag och Millie har varit inne hela dagen men solen lyste in så härligt. Millie var så rolig och ville fånga skuggan! Tokfia!


Millie har två nya vänner här hemma. Två maskar som är mina gamla som hon inte har brytt sig så mycket om. Men plötsligt har hon upptäckt de och släpper de aldrig. De följer tillochmed med när hon kryper, en i varje han och så far hon iväg. Så gulligt!
Hon börjar göra saker som får mig att känna att hon verkligen är en individ som tänker till och inte bara är en liten bebis...
När hon var och gick med sin gåvagn så stannade hon till när hon såg maskarna, packade in de i vagnen och fortsatte gå. Jag blir helt tårögd när jag ser hur hon tycker om de och tänker till för att få med sig de. Åh så stor hon har blivit!

Idag

Idag har vi varit hemma och lekt massor! Vi provade ta fram xzylofonen som Millie fick i julklapp ovh nu fattafe hon att man skulle slå med pinnarna så att det skulle låta men pinnarna åkte ändå in i munnen några gånger!


Sen promenerade vi hem till moster Vali där vi hade avskedslunch för Mats och Kusinen Daniel som flyttar till London nästa vecka.
Det känns lite konstigt att Daniel som jag har träffat varje vecka säkert i snart sjutton år ska flytta i ett år. Men han kommer hem och hälsar på och en sjuttonåring i London får det nog inte så tråkigt :) Lycka till och ha det så bra!!

Sen på kvällen gick vi hem därifrån, Millie kom hem och åt middag och satt med en mango i handen efter maten som hon smaskade i sig så lycklig! Farmor och farbrorCharlie kom hit och lekte, Millie dansade och visade hur hon kan klättra upp i soffan och stå upp själv.

Igår

Igår var vi hos farmor på fika. Där var även gammelfastrar och pappas kusiner. Millie hade roligt och ville väldigt gärna leka med de fast 2åriga Hailie (vet inte riktigt hur hon stavas) ville inte gärna dela med sig av sin mamma och storebror som var väldigt förtjust i millie och hon i honom :)
Vi hade trevligt och fikade massor, Millie också!

På kvällen fick vi för oss att åka till Ikea. Vi åt middag, även Millie åt ikea mat första gången! Köttbullar och mos (hon fick bara i sig två köttbullar men var ganska glad över att få hålla själv) Och så köpte vi lådor till hennes rum så leksakerna har en bättre plats!

Fredag hos mormor

Imorse klockan fem fick pappa rycka ut och jobba. Jag och Millie sov kvar en stund innan hon ville gå upp. Vi lekte hemma och efter hennes förmiddagsvila tog vi bussen till mormor som var hemma.

Där lekte vi, åt lunch, sov eftermiddagsvila och Millie åt middag (just nu är hon så jobbig när hon ska äta, bara gnäll och skrik, fy)
Sen kom pappa och hämtade oss och vi åkte och köpte lite fredagsgott :)
Nu ska vi titta på film! En lugn och skön fredag har vi haft!

spontan stan

Idag var vi hemma med pappa som var ledig. Vi gick ner här på gatan och fikade och sen åkte jag och träffade min syster i stan. Vi åt mat på pizza hut, shoppade lite kläder och gick till en tygaffär där jag köpte tyg som ska bli en klänning till Millie hoppas jag :)
Min syster syr lite på maskin så jag frågade om hon ville göra en så vi får se vad det blir!

När jag kom hem blev jag så glad för Millie var fortfarande vaken och ville sitta i mitt knä och mysa! Sötnosan!

Här leker hon ofta tittut bakom gardinen!

Vapiano

Idag har vi lekt med Jacqueline och Lovine!! Vi har verkligen saknat de för det var jättelängesen sist vi sågs, så det var supermysigt! Tjejerna är så tokiga för de ska ha precis samma sak som den andra redan håller i så det blir mycket slit och bråk :)

Sen på kvällen gick Millie med pappa hem till farmor och farfar och farbror och åt middag. Jag själv tog mig ett bad och åkte sen till stan där jag, Camilla, Josse och Per åt italienskt på Vapiano. God mat och massa snack. Mycket trevligt!

Under tiden skickade Linus bilder till mig på Millie, titta vad tokiga de har varit med henne ikväll!

Bok?

Idag har jag och Millie varit hemma, vi bakade en smulpaj för en gammal vän till mig som jag umgicks mycket med under gymnasietiden kom och hälsade på. Hon ska ha en barn i maj så fick med sig lite av Millies gamla kläder. Det är bra att en annan liten bebis får använda de kläderna också.

När pappa kom hem åt vi middag och sen tog vi en tur till ica maxi och köpte blöjor.

Nu har jag precis kommit in från en härlig promenad med Camilla och hennes hund Quattro. Det känndes tungt att ta sig ut men det var tur att vi gjorde det för det var faktiskt skönt även fast jag kom hem med blöta och kalla tår :)

Millie har alltid tyckt om böcker men jag har aldrig kunnat ha de framme, för de med blad river hon sönder och de i kartong äter hon upp. Nu gör vi ett nytt försök, och de verkar inte gå in i munnen lika snabbt, hoppas det funkar! Idag köpte jag en ny lite större i hårdpapp till henne som jag ska ta fram imorgon och se om hon vill lyssna lite och bläddra i :)

Ledig pappa

Vad glad Millie har varit de senaste veckorna. Jag tror mycket beror på att hon har fått vara mycket tillsammans med både mamma och pappa nu när pappa har varit ledig mycket. Det är verkligen såååå mysigt när vi får vara hela familjen hela dagarna långa!

Igår åkte vi och spatserade lite i täby centrum. Vi började köpa lite saker till Millies ettårskalas som det inte är så långt kvar till :)

På kvällen kom farmor hit och lekte.

Idag skulle vi ha en hemma dag men vi gick ändå en sväng till centrum där vi köpte mera till kalaset :D ååh det är så roligt att planera inför ett litet kalas! Det är det jag mest går runt och tänker på just nu!
Millie sover tokigt men gott!

Lek och bus

Idag åkte vi till Lek och bus. Millie hann knappt sova innan vi kom in i leklandet och hon satte sig upp i vagnen som om hon ville upp och leka på en gång. Där var redan kusinerna Isabelle, Fernando och Amanda med morfar och mormor. Det var ganska mycket folk men Millie har verkligen haft kul. Det roligaste var nog att hoppa i hoppborgen tillsammans med någon, hon flög upp och ner och skrek av förtjustning!
Vi lunchade lekte lite till och åkte hem sen när det började bli dags för vila. Hon sov gott efter det!

När hon vaknade sen åt vi middag och gick en promenad till centrum för att köpa lite lördagsgodis :)
Jag och Linus har precis kollat på film men nu ska jag nog gå och lägga mig, god natt!

Juste nu är Millie 11 månader!

Haha glömde säga något igår om elvamånadersdagen,

Idag gick jag och Millie till centrum för att mötta upp och luncha med mormor. Vi åt god thaimat och tittade i affärer. Sen kom även kusinerna dit och morfar så då satt vi och fikade lite. Sen sov Millie i vagnen och när hon vaknade gick vi hem till Farmor och farfar och farbror Charlie där vi åt middag från Max :)
Vi lekte runt hos de innan vi gick hem och la Millie för natten.

Här är Millie som brukar hälsa på Buddha som farmor har

Sitter på tåget

Just nu sitter jag på tåget och har inte så mycket att göra så jag passar på att blogga :)

Idag har jag varit hemma och städat lite medans Millie gick upp med pappa till farmor. Linus bytte lampor på bilen och Millie var med farmor där hon hade mumsat i sig nyponsoppa.
Jag damsög hemma och började rensa ut garderoben då vi ska göra oss av med den. Men jag har såååå svårt att slänga iväg kläder. Jag har kläder som säkert är sju år gamla och inte använder men jag har verkligen svårt att kasta. Jag hann bara med två lådor och har ändå slängt en liten påse och fyllt en större som jag tänkte skänka till någon organisation.

På eftermiddagen gick vi tre till Coop och handlade bröd innan jag åkte iväg. Nu är jag alltså på väg in till stan och ska möta upp mina bröder och gå på pub :)

Hejdå Sigge

Idag har vi varit ute och flängt lite. Vi gick till glasinsamlingen för att lämna tre kassar med tomma barnmatsburkar som har samlats här! Sen gick vi till biblioteket för jag ville låna en bok, då passade pappa och Millie på att fika medans jag fixade kort och allt sånt.
Sen gick vi vidare till centrum och letade efter en baddräkt till mig för vi vill åka och bada med Millie någon dag och jag har ingen större lust att visa mig i bikini så baddräkt känns lite mer täckande :)
Sen gick bi till "schneiders pizzeria" och köpte med oss sallad hem.

På kvällen åkte pappa iväg på tråkiga ärenden med farmor. De åkte iväg med Sigge för att han skulle avlivas då han var så gammal och sjuk. Sigge var farmor och farfars (pappas och farbror charlies också) som har levt med de i över tio år. Det var tråkigt men vi är glada att han har levt ett långt och friskt liv i övrigt och att även Millie fick lära känna honom och busa med honom.

Så på kvällen har vi kramats och lekt mycket. Den vilda bebin har lärt sig att klättra upp för soffan och tvbänken helt själv, vet inte hur man ska våga springa iväg till ett annat rum lite snabbt nu när hon klättrar.

Nytt år!

Tänk, idag är det plötsligt år 2013, haha vad konstigt!

Jag har varit dålig på att uppdatera men vi har haft det bra.
Svansjön dansen som jag och min syster var och tittade på var skitbra! Inte mycket ballet utan streetdance som jag älskar också. Den var verkligen bra! Sen har vi inte gjort så mycket faktiskt.

Igår beslutade vi att fira nyår med min familj som vi brukar. Vi tänkte först stanna hemma bara för vi kännde att det skulle bli så synd om Millie om vi skulle väcka henne på natten för att åka hem osv. Men vi fick låna en resesäng av Lovine så vi åkte dit ändå!
Kvällen började bra. Kusinerna lekte och sedan blev det god middag. Vi sköt på Millies vilor så hon gick och la sig vid nio. Det tog lite tid att somna men hon sov jättebra sen fram till strax efter tolv... Vi vuxna spelade sällskapsspel under tiden vi väntade på tolvslaget och åt efterrätt :)
Klockan slog tolv och vi kramades och drack champagne och när vi skulle börja spela igen vaknade Millie till och från flera gånger så vi gick och la oss också. Vi höll nog på i en timme ungefär ovh Millie var helt klarvaken så vi packade ihop och åkte hem istället!
Här hemma var Millie jättetrött men plötsligt började hon skrika och ville ingenting när vi nattade henne. Så det tog ett tag att lugna ner henne, amma lite och sen somnade hon vid fyra. Och sju imorse vaknade hon :) wiee jag som sovit i tre timmar kännde mig inte så lycklig men jag var inte så trött just då så vi gick upp och lät pappa sova kvar. Kl tio la jag henne för sin sov vila och då gick jag och la mig och sov också. När hon vaknade fick jag sova kvar och då tog Linus henne, de åt lunch och gick ut till änderna.

Sen har vi bara varit hemma och lekt och myst massor. Jag gjorde en lyxig pannkaksmiddag :) som jag åt med nutella, åååh så gott! Nu ska vi se på film och äta lite choklad, sen ska jag skärpa mig som vanligt när det är nytt år och börja äta "nyttigare" får se hur det går...

Igår hos mormor och morfar:

Mitt liv med min älskade familj

Välkomna till min blogg som handlar om min vardag med min underbara lilla familj.

RSS 2.0