en glad unge igen!

Våran helg har varit helt okej men ändå med ganska mycket gnäll, gråt och dramatiska bryta ihop händelser. Men Millie är iallafall frisk. Tyvärr fortfarande dålig aptit men det går åt rätt håll.

Ifag har jag haft studiedag så förskolan var stängd och Millie var hemma med pappa. Hon hade varit ganska glad och nöjd under dagen, de åkte och hälsade på farmor på jobbet och åt lunch med henne.
När jag kom hem efter en bra studiedag så möttes jag av en glad Millie. Det har verkligen märkts att hon mår bättre nu och är mycket mer harmonisk.
Hon åt en bra portion med middag och sen har hon varit så gullig och lekt massor. Vi har dansat och gosat. Hon har lekt så fint med ain Lala. Hållt i henne och vaggat henne och klappat, lagt henne i sängen och släkt lampan för att den skulle sova sen visade Millie Lala hur man spikar i bultbrädan och tagit hennes hand och hammaren och spikat. Underbara ungen gör mig alldeles gråtfärdig av lycka för att hon är glad igen. Det är så underbart.
Hoppas hon klarar dagen bra på förskolan imorgon efter nästan två veckors uppehåll!

Bättre!

Igår hade faktiskt jag och Millie en ganska bra och mysig dag. Eftersom hon fortfarande är lite hängig och grinolle så stannade vi hemma. Men snoret rinner inte alls så mycket, ögonen ser väldigt fina ut bara lite rött och pytte kladd, och en mycket gladare unge som får i sig litemera mat nu. Ända fram till eftermiddagen för då är det som om orken tar slut och allt blir jobbigt igen.
Men hon är ju så pass frisk så att vi kan gå på alla kalasen vi är bjudna på i helgen! Kul! Hoppas bara hon sköter sig annars får vi gå hem! :)
tokungen som älskar att ha på sig vantar

När ska det bli bra?

Det känns som om det inte ens blir bättre...
Hela helgen, veckan har varit jobbig. Det ända bra är att magsjukan gick över fort men den jobbiga hostan är kvar, snoret rinner, ögonen kladdar och är små och röda, mat äter hon inte och den griniga Millie blir aldrig glad känns det som.
När man är hemma med henne om dagarna så känns det som om hon grinar och gnäller hela dagen. Hon äter knappt och vill ingenting. Det är så utmattande.
Jag var hemma måndag och tisdag, jobbade igår och idag och så har vi ju ledig fredag imorgon.
Men vad våra dagar hemma är tråkiga. Men så är det ju med sjuka barn. De är inte alls roliga :( jag vill bara att hon ska må bra och vara glad och nöjd för just nu har hon trötta föräldrar som inte orkar höra mer gnäll.

bara massa sjuka

I torsdag var jag hemma med Millie. På kvällen fick jag ta ledigt från magsjukan och gå ut och öla med Helena. Vi hade mycket trevligt och när jag kom hem låg Linus och sov på golvet i Millies rum. Hon hade tydligen kräkts en gång. Vet inte om det var lite kvar av magsjukan eller pga att hon hostade så mycket.

På fredagen var det bra med magsjukan men ibland har hon känts varm så jag tror hon har haft lite feber också. På eftermiddagen började jag känna mig dålig. Jag började frysa, trött, ont i kroppen, illamående och tillsist kom min magsjuka. Usch och fy. Men jag var klar på någon timme bara. Men ända sen igår så är jag helt slut i kroppen. Ont i ryggen och nacken och känner mig helt svag. Jätteobehagligt.

Och idag helt plötsligt så fick Millie ögoninflamation! Jag börjar nästan bli lite orolig över att hon är så mycket sjuk, har hon ett konstigt dåligt imunförsvar??

Nu var vi ute och tog en liten promenad för att få lite friskluft. Millie äter nästan ingenting men nu äter hon lite vindruvor, annars har frysta ärtor varit en favorit!

Det ända roliga är att hon har börjat titta på riktiga filmer! Lotta på bråkmakargatan tycker hon om, igår satte hon på den fyra gånger!! Idag tittar hon glatt på pippi långstrump. Kanske är för att hon inte orkar mycket annat..
Med sin nya Mimmi som hon fick av gammelfarmor och Helge :) Hon tycker jättemycket om sin nya Mimmi ska ni veta!

Första magsjukan

I helgen hade Millie en jättejobbig hosta. Nätterna var jobbiga då hon hostade tills hon vaknade, slemkräktes ibland, kunde inte somna om, sov i vår säng och jag sover då jättedåligt :(
Så i tisdags gick vi till doktorn för jag ville kolla upp eftersom hon haft hosta sen i augusti mer eller mindre.
Men allt var bra, vi fick ändå bricanyl utskrivet till de värsta stunderna. Och den natten sov hon i sin säng, vaknade bara två gånger men somnade om snabbt, skönt!

Annars har veckan varit vanlig och bra. Tills inatt... då hörde jag att hon hostade och vaknade, jag gick in för att få henne att somna om och hon kräktes. Jag fick väcka Linus så hjälptes vi med att ta en ledsen Millie, skölj av allt, byta sängkläder och få Millie att somna om. Hela tiden trodde jag att det var hostan som fått henne att kräkas tills spya nr två kom över hela sängen. Åhnej vilken mardröm! Magsjuka! Fy, återigen samma sak, sängkläder slut, Millie inte alls sugen på att bli avdushad mitt i natten. Vi bäddade med handdukar istället, som hon kräktes ner också. Fjärde bäddningen med handdukar och hon somnade om, kräktes en sista vattenspya och somnade om sen.
Imorse halv sex kom hon in till oss, pappa gick och jobbade och vi sov vidare till åtta.
Hon ville dricka vatten när hon vaknade och det gick bra. Hon bajsade tre lösa blöjor på en kort stund, åt yoghurt till frukost och pepparpeppar så har inget hänt tills dess. Åh vad jag hoppas att det var allt och att jag klarar mig, även fast det är enklare för mig, jag hinner ju till toan om jag skulle må dåligt. Det jobbiga är ju att Millie kan kräkas ner ett helt rum när som helst. Nej fy för magsjuka!!

Lovinedag igår :)

Igår hade vi en dag som förr i världen :) vi var på öppna förskolan tillsammans med Jacque och Lovine som var lediga igår också.
Vi sjöng och åt. Millie tycker jättemycket om att baka med deras deg!

Efter lunchen blev Millie trött, hon gick själv till vagnen och ville klä på sig och gå hem och sova.

När hon vaknade sen och pappa kommit hem åkte vi ich handlade inför myskvällen.
Vi handlade kött från svartrökarna, åkte hem till Lovine med familj, grillade, gjorde hasselbackspotatis, kladdkaka, lekte och bråkade självklart :)

Vi hade en mysig fredag tillsammans med våra vänner!

Idag följde vi med kusinerna och Linda till centrum. Vi fikade och umgicks, se på dessa sötkusiner!!

Nu väntar vi på att Millie ska vakna för då ska vi hem till farmor och farfar på fika för att fira att farmor fyller år!
De här fina har Millie målat till farmor :)

MysMillie

I helgen har vi haft så mysigt med våran glada tjej! Ibland känner jag mig som världens lyckligaste mamma som har världens underbaraste unge! Hon har varit så glad och gosig nu när hon blev frisk!
lördagen var vi på lek&bus tillsammans med mormor och morfar och kusinerna :)

När Millie skulle sova passade vi på att åka till älvsjö och gå på underbara barnmässan. Millie vaknade så fort vi kom dit så pappa fick ta henne medan jag kollade runt lite mer än de. Det tyckte inte de två var så roligt, så jag skyndade mig, köpte några saker, sen åkte vi hem.
Millie fick en jättefin musseballong av pappa som hon älskar men är även lite rädd för den ibland, men ho blir jätteglad när hon ser den!

I söndags var vi hemma och på eftermiddagen åkte vi hem till morbrorJorge och Elin. Vi fikade och gick ut och lekte men det slutade med att vi åt middag tillsammans och var där resten av kvällen :)

Igår måndag var vi äntligen tillbaka på förskolan. Millie glömde bort att bli ledsen igår för då skulle hon vara inne och jobba lite, hon fick en låtsasglass som jag gjort så då var hon så glad och åt på den.
På tisdagar äter vi alltid frukost tillsammans på förskolan. Idag gick det så bra. Hon åt en stund utan att jag satt bredvid och inte en enda gång klättrade hon upp i mitt knä som hon brukar. Men sen blev hon ledsen när jag gick.
Jaja det går över snabbt. Senare såg jag henne jätteglad ute på gården efter de hade haft utflykt i skogen :)

I eftermiddags var jag på en föreläsning, när jag kom hem klädde vi på oss, tog en korv med bröd på vägen och gick hem till kusinerna på födelsedagsfika för Linda. Kul att de fick leka igen! Vi ses ju inte alls lika ofta som vi gjorde i somras :( men så är det ju när man jobbar osv. Härligt att de har varandra iallafall :)

vanliga Millie!

Redan dagen efter Millie började med penicillin så började hon snabbt bli bättre, idag har hon varit samma gamla vanliga goa Millie, underbart!
I förrgår upptäckte hon klossarna tillsammans med pappa som vi köpte på loppis. De bygger hon ofta med nu!

Jag vaknade kl 8 imorse av att Millie spatserade in i rummet. Det är så gulligt när hon vaknar, tar nappen och snuttefilten, går ner från sängen, öppnar skjutdörren och går in till vårat sovrum utan att säga ett ord. Gullunge.
Vi gick upp, mös lite, åt frukost och gick till öppna förskolan sen. Vi sjöng, gjorde en hösttavla, målade och bakade med deg :) vi åt lunch där och en bulle innan vi gick en snabbis till centrum för att Millie behövde nya pyjamaser.
Sen gick vi hem och sov vila.
Pappa kom hem tidigt från jobbet så jag fick honom att tycka att vi skulle åka till stinsen för jag har varit såå sugen på att gå till panduro föratt köpa lite pysselgrejer, så nu jävlar ska det pysslas! :D

Det slutade med att vi köpte en vinteroverall till Millie för pengar vi fått av mormor och morfar till vinterkläder.
Vi åt på burger king innan vi åkte hem.

Millie som tidigare under dagen när vi var i centrum fick en ballong på kappahl skulle prompt ha med sig den till stinsen! Haha!

ArgMillie

Jag vet inte om det beror på att Millie är sjuk eller om hon har lärt sig något nytt, att vara riktigt arg! Mycket beror nog på att hon varit dålig men fen här nya arga sidan är ganska ny.
Dramat som hon började med förr, att slänga sig ner på golvet och gråta blev värre igår när hon samtidigt som ho låg där och skrek började dunka skallen i golvet!! Hon har börjat vifta med handen för att slåss, oss, nappen eller allt hon inte vill ha när hon är arg. Hon kan verkligen stå och skrika och gråta på samma ställe i tio minuter för att det inte går som hon vill! Ojojoj en sån argunge! Det är påfrestande men jag tror ändå hon kommer lugna ner sig när hon frisknar till (det får man hoppas iallafall) men hon är nog en riktigt envis unge som kommer kämpa för det hon vill ;)

Idag gick jag iallfall till doktorn med henne. efter över en timmes väntetid på drop in mottagningen fick vi äntligen komma in. Han tittade i Millies öron, lyssnade på hjärtat, klämde lite på magen och skrev ut penicillin för att det var något litet pågång i ena örat. Så en femdagarskur och snart har vi en lugnare Millie.
Vi gick till apoteket och hämtade ut medicinen och eftersom Millie vart så duktig fick mamma två nya nagellack :) haha de hade så fint där inne på apoteket med massa smink, så jag blev så frestad!

På kvällen en stund hade vi en mysig liten stund tillsammans. Millie glömde bort nappen, gosade med oss samtidigt som hon tittade på film och gick runt och pratade och dansade, jag blir varm av att se att hon mådde bra för en kort stund :)
Imorgon och torsdag är det min tur att jobba och pappas tur att vabba.

Mitt liv med min älskade familj

Välkomna till min blogg som handlar om min vardag med min underbara lilla familj.

RSS 2.0