Pass, pepparkakor och potta :)

Måste börja med att berätta att det gick att lämna Millie igår också utan tårar, helt underbart! Få en puss och en vink och så kan jag gå och jobba utan att tänka på att det sista jag hörde var skrik och gråt. Jippi!!

Idag var pappa ledig med oss. Vi åkte till sollentuna och fixade pass åt Millie och Linus. Det var ett litet svettigt moment. Hon var inte alls sugen på att sitta still där och titta in i kameran. Nej fy jag ville bara därifrån. Tråkigt att de inte kan göra det lättare för barn. Men tillsist fick vi en bild och vi åkte hem, puuh!
Hemma åt vi lunch och sen tog jag en efterlängtad tupplur när Millie sov också.

När hon och pappa kom och väckte mig blev det pepparkaksbak här hemma :)


Millir har fått låna en potta av kusinerna som hon tycker om att sätta sig på ibland. Hon tar i som om hon ska bajsa men det kommer ju aldrig nåt... idag stog hon naken och diskade, när hon var klar sa pappa att hon skulle sätta sig och kissa, hon satte sig som vanligt en stund, ställde sig upp och stoppa ner handen i pottan när Linus skriker att neeej det är ju kiss!!Haha vi blev så glada att hon hade kissat ipottan för förförsta gången men sa samtidigt blää att där får man inte stoppa ner handen! Hahah vi klappade och tyckte det var jätteroligt!

På kvällen sen kom mormor och morfar hit och hälsade på en stund innan Millie skulle sova.

Lyckliga lämningar

Jag är så lycklig! En dag förra veckan grät inte Millie när jag lämnade henne. Den här veckan har hon inte gråtit alls! Det är så underbart att lämna henne då. Jag vill nästan själv gråta av lycka! Det har faktiskt varit jobbigt att lämna henne varje dag gråtandes, det skär ju i hjärtat :(
De här dagarna har bara fröknarna sagt kom Millie ska vi... någonting, och så säger hon ja, hoppar ner från mitt knä och går. Vi pussas en gång och sen går jag, igår vinkade hon till och med!! Asså det är verkligen underbart! Jag har längtat efter det här! Hoppas hon fortsätter såhär ♡

Hon har en ny favoritsyssla här hemma också... leka med vatten i köket. Lite sådär, kul men lite jobbigt för det kan bli lite blött haha

appa

Millie har av någon anledning blivit lite besatt av nappen (appa) som hon säger. Vi har ju alltid begränsat ganska mycket så hon bara har haft den när hon ska sova och kanske tex när hon är sjuk. Men nu plötsligt vill hon ha den hela tiden och jag vill verkligen inte det. Så nu i helgen har vi haft henne gråtandes ganska mycket, hon kan vara jätteglad och sen vill hon bara ha den. Så vi har bråkat lite men mest försökt med att leka massor och få henne att glömma bort den. Det går ändå ganska bra.

Vår nya fina familjetavla som vi gjort

I fredags på dagen var jag och Millie i centrum och lunchade med Carro och Noelia :)

På kvällen behövde pappa jobba, jag skulle träffa några kompisar så farmor erbjöd sig att Millie kunde sova över där och det gjorde hon glatt!
Jag var hos en kompis, var vi ett litet tjejgäng som drack lite vin, snackade skit och skrattade gott! Det slutade med en dansrunda på magget och en kraftig huvudvärk större delar av lördagen, men det var det värt ;)

Vi tog det lugnt igår på lördagen, åkte och handlade lite, vi har varit nere och matat änderna massor i helgen också.

Idag bakade jag och Millie scones till frukost, änderna fick lite rester också :)
Sen gick vi och tittade på Amanda som hade dansuppvisning på Messingen.
Efter Millies vila åkte vi hem till mormor och morfar och var där hela kvällen. Kusinerna leker så fint! De lekte lekar och badade ihop och är så gulliga tillsammans!!

Grattis Isabelle!

Nu har jag varit så här dålig på att blogga igen. Så vad har hänt? Inte speciellt mycket...
Förra helgen hade vi faktiskt en barnfri dag :) på lördagen lämnade vi Millie hos farmor och farfar. Vi åkte till stan tillsammans med Jacque och Micke och åt tapas. Det var så gott! Sen åkte vi hemmåt och tog en drink på café spiltan innan vi kom hem och sov ut så gott!
Millie hade självklart det bra hos farmor och farfar!
På söndagen var vi äntligen tillbaka hemma hos mormor och morfar på söndagslunch efter ett superlångt uppehåll på ca fyra månader!! Äntligen är allt fixat efter vattenskadan och det ska bli så mysigt att få ha söndagsluncher där igen!

Veckan har annars varit som vanligt. Jag har haft en jobbig svacka då jag har kännt att det är så jobbigt att lämna Millie när hon fortfarande är så ledsen. Tänk att det inte blir bättre efter tre månader :( jag har ändå gjort som vanligt och bara sagt hejdå snabbt och så går det över på en gång, men jag har blivit så ledsen att jg nästan själv velat gråta och bara hämta henne och säga till alla att nej nu går vi hem och är lediga ett eller två år till och så kan hon börja förskolan då. Men det går ju inte riktigt ihop med pengar. Så det är bara att acceptera och njuta av de extra fredagarna vi har tillsammans. Men jag kan bli jätteledsen vissa dagar över hur mycket tid jag förlorar med henne nu. Att jag måste lämna henne och ta hand om andras barn. Jag vill ju helst ta hand om mitt egna barn! Usch ja det gör mig ledsen

Nu i fredags hade vi det mysigt på öppba förskolan tillsammans, Millie sjöng massor på sångsamlingen och var så glad.
På eftermiddagen kom våra vänner Lovine, Jacque och Micke hit. Vi åt tacomiddag och smulpaj. Tjejerna lekte, badade och bråkade lite och så drömde vi oss bort till teneriffa (det är ju bara två måndare kvar!) Myskväll!

Igår kom kusinerna hit och lekte, vi åt lunch och gick sen till biblioteket och lånade några böcker. På kvällen var jag borta hos Linda på inredningsparty. Vi fick en visning och kunde shoppa, sen satt vi kvar och pratade och drack vin, trevlig kväll :)

Idag ska vi på kalas om en stund för bästa Isabelle har fyllt tre år!!

Pino på skattjakt

Jag och Millie har fått hem ett litet bokpaket där vi ska recensera den nyaste boken om Pino som kommit ut.

Det är en mysig bok ganska lagom för barn i tvåårsåldern med enkel text och korta meningar. Många fina färgglada bilder och en spännande historia :)

Vi fick även med en liten extra present, Pino's jul! Mycket uppskattat!

Kika in på hemsidan och webbshoppen för att köpa en fin Pinobok! www.pino.se

Nu har DU chans att vinna ett exemplar av "Pino på skattjakt". Kommentera din/ditt barns/barnbarns bästa barnbok så kan du vinna en ny favorit och så passar vi på att ge varandra tips på bra barnböcker!

varannan veckafeber

Igår jobbade jag sent som jag brukar just på onsdagar. När pappa hämtar Millie på onsdagar åker de hem till farmor och farfar på middag. När de kom hem igår kännde jag på en gång att Millie kändes varm. Jag la henne och hoppades på det bästa. Men några timmar senare vaknade hon och hade jättesvårt att somna om och kändes alldeles kokhet! Åååh, det är helt otroligt hur hon inte ens hinner vara frisk två veckor innan hon åker på nåt nytt. Jag blir galen!!!
On sov i vår säng resten av natten och var så varm. Men imorse när vi vaknade verkade hon rätt pigg och inte alls varm.. så man kan ju hoppas att det inte var så mycket mer än det.
Pappa stannade iallafall hemma med Millie, och innan jag cyklade iväg till jobbet hann jag göra en liten stats playdoh lera till de. Den här gången provade jag göra med alun som jag har hört blir bättre deg.

Under dagen fick jag en bild på telefonen på vad de gjorde här hemma :)

Millie har ätit bra, varit pigg och glad men kanske lite varm enligt pappa, men hoppas verkligen att det bara var det!

Jag har fixat en liten hörna i köket där Millie själv ska kunna visa eller hämta det hon vill göra:) får se om det funkar!

Låtsasarg

Åh fy vad det regnade på oss när vi cyklade tidigt imorse till förskolan. Usch jag tänker hur det ska bli när det blir ännu kallare... stackars Millie kanske fryser jättemycket om kinderna när vi flyger fram på cykeln.

Vi åkte hem sen efter mellanmålet på förskolan. Pappa var redan hemma så vi gosade massor och lekte innan vi lämnade Millie hos farmor och farfar så att vi kunde åka och storhandla hem. På en timme var vi klara så det var skönt att kunna göra det snabbt och effektivt utan Millie. Vi tog en fika hos farmor och farfar innan vi kom hem och Millie skulle sova.

Nu ska ni få se något nytt som Millie har lärt sig! Att se arg ut! Haha oftast vid frukost så gör hon så och sen skrattar hon. Tokunge!

Lycka

Vilken otrolig lycka det är att ha en frisk unge!
Allt är så kul, vi har sånna mysiga dagar med henne. Hon är glad, rolig, äter, leker, gosar och är så härlig!

Förra veckan var jättebra. I början på veckan grät hon mycket när vi lämnade eftersom hon inte varit på förskolan på nästan två veckor. Sen på onsdagen så grät hon plötsligt inte när jag lämnade, det var som om hon glömde. Men sen har hon fortsatt :) lite och går över på några sekunder som vanligt!

I fredags hade jag och Millie en mysig dag. Träffade kusinerna Fernando och Isabelle, lekte och dansade med de :)
Sen lunchade vi med Malin, en gammal vän som numera bor i kiruna. Så det var trevligt.
På kvällen var jag hos en gammal arbetskamrat med många andra av kollegorna. Vi hade en myckrt trevlig kväll!
På lördagen var vi hemna på förmiddagen, på eftermiddagen åkte pappa iväg till en vän och jag och Millie fick moster Cami på besök. Vi umgicks innan vi åkte vidare till mormor och morfar på kalas för mormor.
Där åt vi god middag och massa andra goda saker!

Sen åkte vi hem tillsammans med morbrorJorge som var här och umgicks med mig på kvällen när Millie sov :)

Igår skulle pappa bort på eftermiddagen igen. Så jag och Millie åkte hem till mormor och morfar o h åt rester från dagen innan och umgicks med de :)

På förskolan berättar de att Millie är så med när de sjunger, gör alla rörelser och applåderar så fort de sjungit klart :)
Jag fick även en bild stickad till mig av en av mina kollegor för Millie hade vart inne på hennes avdelning och byggt och pratat med henne :)
gosungen! Ibland vill jag bara springa in till henne och pussa på henne när hon är så nära mig, men der går ju inte så jag får hålla mig tills jag kommer hem!

Mitt liv med min älskade familj

Välkomna till min blogg som handlar om min vardag med min underbara lilla familj.

RSS 2.0