Myssöndag

Som de senaste dagarna har börjat, började även denna dag kl fem på morgonen. Jag känner mig som en klump utan leder som knappt orkar lyfta på handen ännu mindre öppna ögonen. Men det är bara börja dagen eftersom Millie vill upp och leka då. Strax efter sju ville Millie sova igen så då passade jag på att sova också.

Vi gick upp och gick ner till kondis och åt frukost där. Farmor som skulle till centrum gick förbi så vi följde med dit. Där hittade jag lite kläder för mina födelsedagspengar som jag fortfarande har kvar av :) och Millie fick en jättesöt Alfons-snutte som hon somnade gott med i vagnen.
Här hemma hittade vi lite bröd som vi gick ner med till änderna, de var helt tokiga och kom så nära att Linus blev jätterädd! Haha! Sen köpte vi med oss pizza hem :)

Nu på kvällen fick Linus för sig att han skulle baka kladdkaka som vi precis njutit av, en riktig svullsöndag har vi haft! Och Millie har varit sådär konstigt gråtig på kvällen idag igen :(

Fredag och lördag

Igår åkte vi hem till mormor tidigt och spenderade dagen där. När vi var påväg dit så träffade vi på pappa som jobbade i närheten så Millie fick sig en liten puss innan han stack iväg och fortsatte jobba. Vi mös med mormor och lunchade och hade trevligt sen när pappa slutat jobba hämtade han oss där och så åkte vi och handlade fredagsmys, och Millie fick sitta i kundvagnen för första gången!
Idag började dagen med en massa mys med pappa eftersom han skulle vara borta hela dagen. sen gick jag och Millie till centeum med Camilla och Hailey, Hailey som snart är två år är så gullig och frågar hela tiden var Millie är och pekar på Millie och säger Millie så himla gulligt! En sötnos är hon!!

Sen kom vi hem och bakade muffins som tyvärr inte blev kladdiga utan torra, men vi gick upp till farmor och farfar och gav de några. Sen följde vi med farmor till Ica.
Vid fyra kom en gammal barndomsvän hit med sin flickvän. Vi har kännt varandra i snart tjugo år och har under högstadiet varit jättebra vänner men nu var det flera år sedan vi sågs så det var super trevligt att träffa honom och hans tjej idag!
Nu på kvällen har Millie varit otroligt gnällig, gråtit och skrikigt och varit missnöjd med allt och jag trött och inte fattat vad det är med henne. Nu sover hon i alla fall och jag sitter och har lördagsmys med mig själv.

Lugna dagar

Igår var vi bara hemma och tog det lugnt hela dagen, ute regnande det nästa hela tiden så vi hade ingen större lust att gå ut.

Idag har vi varit ute på promenad och sen kom Jaqueline och Lovine hit. Vi åt lunch och tjejerna lekte lite och sen åkte vi till rotebro på klädbytardag. Det var fullt med folk, varmt och jag bar på Millie så jag hade ingen större lust att titta så noggrant. Så jag tittade bara lite men hittade inget som jag tyckte om, eller behövde! För det känns som om Millie har lite överflöd med kläder, men det är ju för att det finns så mycket fint så att det blir så svårt att låtabli att köpa!

På eftermiddagen tog vi en liten promenad och titta på änderna tillsammans med pappa :)

Firat med god mat

Idag har jag och Millie bara varit hemma. När pappa kom hem tog han med sig Millie hem till farmor och farfar, jag mötte upp min fina syster Cami och vi gick till tiger och åt jättegod thaimat och firade att båda just idag fått extra pengar! Hon csn och jag retroaktiv lön från april för min löneförhöjning! Woho, femtusen extra under den här tiden behövdes! Vi tog en tallrik med kyckling i curry och cocosmjölk och en med biff med honung och sesamfrön och delade på det. Det var sååååå gott!!
Men det godaste var nog min favoritefterrätt, eller en av mina favoriter kanske för jag har nog många :) friterad banan som jag älskar!!!
Under tiden får jag en bild av Linus på mobilen, Millie har börjat klättra upp för farmor och farfars trappa! Helt galet!

Lax

Idag kom Jaqueline och Lovine hit. Vi åt lite lunch och gick på liten promenad innan det var sångsamling på öppna förskolan :)
Jag försökte göra handavtryck i lera med Millie men hon blev bara arg så det fick bli ett fotavtryck istället.
Vi tog en till promenad så tjejerna somnade och så att vi kunde gå och prova lite kläder i centrum :) men jag hittade inget riktigt :(

När vi kom hem lagade Linus lax. Det var typ första gången han åt det. Lax är inte min favvo fisk men det går, jag tyckte han gjorde den helt okej, Linus tog en tugga och åt inge mer, så det blir nog inge mer lax i det här hemmet :)

Nu har Millie blivit galen och kryper till tvbänken eller soffan heeeela tiden för att ställa sig upp. Och att ligga på rygg och få en ny blöja är omöjligt utan en riktig brottningsmatch! Hon vägrar att ligga still!
Tok ungen som börjar bli stor!

Empanadas

Idag har vi "firat" chiles nationaldag lite i efterskott, den är det 18 september. Det gjorde vi genom att äta chilenska piroger, empanads. Kött piroger och ost piråger, det var sååååå gott! Och jag är fortfarande mätt!

När vi var på ikea igår köpte vi en antihalkmatta till badkaret så att Millie kan sitta själv och bada (självklart sitter någon av oss bredvid!) haha. Innan har hon haft en insats som man ligger i när man badar men hon vill ju inte ligga så nu kan hon sitta själv. Hon satt jätteglad och lugn, först stirrade hon bara på sina händer som var täckta med skum och sen plaskade hon som en galning!

Helgen

I fredags provade vi storhandla på Lidl, det gick ganska bra ovh blev nog billigare än vanligt, men utbudet där är ju inte så stort där... Mat har vi i frysen nu iallafall!
Igår fick vi sovmorgon till 8!!! Det var helt underbart för Millie vaknar vid fem halv sex nu förtiden! Ja usch, hon har en trött mamma! Sen åkte jag och Jaqueline på klädbytardag i frestaskolan, men jag blev ganska besviken på hur lite de hade, fyndade lite ändå, speciellt ett par äkta fårskinnstofflor till Millie för en tjuga! Sen åkte jag, Millie och pappa till Ikea för att göra något bara. Men en regnig lördag, ni kan ju tänka er hur fullt det var! Sen kom vi hem och hade tacomys, jag gjorde en guacamole med så mycket vitlök att jag luktar än idag! Haha!
Nu har Millie börjat ställa sig upp mot möbler, lite läskigt eftersom hon är så ostadig fortfarande, och hon har så snea fötter så hon står ju inte på foten utan på alla möjliga konstiga sätt!

Hösten har kommit för att stanna

Jag har blundat lite för det men insett att nu är det höst, och kallare ska det bli!

Jag och Millie har tagit det lugnt här hemma. Vi var ute på gården en stund och gungade och sen promenerade så hon fick sova i vagnen ute.

Sen gick vi till farmor och farfar där farbror Charlie hade stekt pannkakor :) mums!! Millie åt också lite pankis och majs! Jag trodde inte att hon kunde äta så stora bitar ännu men det gick så bra så!

Nu ligger skruttan och sover och snarkar för allt snor i näsan. Hon vaknar till ibland och är ledsen, jag hatar när hon är snorig! Det skär i hela mitt hjärta av att höra när hon andas så tungt :(

Hon satt inte i vagnen så länge idag men hon tyckte om att pilla en stund på lapparna iallfall :)

Hösten är här för att stanna

Jag har blundat lite för det men insett att nu är det höst, och kallare ska det bli!

Jag och Millie har tagit det lugnt här hemma. Vi var ute på gården en stund och gungade och sen promenerade så hon fick sova i vagnen ute.

Sen gick vi till farmor och farfar där farbror Charlie hade stekt pannkakor :) mums!! Millie åt också lite pankis och majs! Jag trodde inte att hon kunde äta så stora bitar ännu men det gick så bra så!

Nu ligger skruttan och sover och snarkar för allt snor i näsan. Hon vaknar till ibland och är ledsen, jag hatar när hon är snorig! Det skär i hela mitt hjärta av att höra när hon andas så tungt :(

Hon satt inte i vagnen så länge idag men hon tyckte om att pilla en stund på lapparna iallfall :)

Jag hatar snor!!

Millie har vaknat många gånger inatt och näsan har varit helt igentäppt. Usch jag hatar att höra hur hon försöker andas med näsan fast det inte går :(

Här är Millie i världens största babysitter! Haha

Vi älskar Naked Juice Bar!

Idag träffades vi med Jaqueline och Lovine. Vi började med att promenera med tjejerna så att de sov i sina vagnar. Sen när de vaknade gick vi till öppna förskolan på sångstund :)

När vi kom hem sen sov Millie en liten stund igen medans vi åt och sen fick vi plötsligt för oss att åka till bigbaby i häggvik för att köpa ett typ överdrag till den där bågen som sitter på vagnen som Millie kan hålla i, den hade massa lappar så förhoppningsvis kanske Millie tycker att den är rolig och kan sitta lugnare i vagnen och pilla på den.

Efter det åkte vi till sollentuna centrum för att inte bara vara hemma med Millie. Där köpte vi en smootie från Naked juice bar (de har världens godaste juicer där!! På riktigt!) det tyckte Millie också, jag och Linus fick snabba oss att dricka så att inte hon skulle ta hela ;)
Sen kom vi hem och nattade Millie nästan på en gång!

Lyxdag

Idag har det varit så tråkigt väder så jag och Millie har bara varit inne.
När Linus kom hem lyxade vi till det lite, vi lagade en god kycklinggryta med ris och en äppelsmulpaj till efterrätt! Åh vad gott det var!
Farmor var här och lekte med Millie och badade henne för hon hade köpt badskum till Millie, åh så roligt det var! Hon satt jättelycklig och doppade tandborsten i vattnet och sen in i munnen :) sötnos!

Nu får jag lite kvällslyx och ligger här och bloggar och tar ett skönt bad med fötterna uppe på kanten eftersom de inte ska bada pga smuts i såret. Men skönt är det ändå att ligga här!

Ett jättestort bi har farit runt här hemma

Jag och Millie har varit på öppna förskolan men Jaqueline och Lovine plus andra vänner till de. Vi sjöng och sen fikade lite innan vi gick på promenad så Millie sov i vagnen. När pappa kom hem åt vi middag och sen gick vi ut och gungade :) inte så länge för det blåste helt galet och kallt!


söndag

Imorse tittade jag och Linus på morgonfilm medans Millie sov. När hon vaknade fick hon mat av mig och sen gick jag till centrum med Camilla och Josse. Sen plockade Millie och pappa upp mig och pappade skjutssade oss till mormor och morfar där vi åt lunch.

Sen har vi varit hemma och försökt hålla Millie vaken så länge och bra det går eftersom hon hoppade över sin sista vila, men det gick bra. Vid tjugo i sju slocknade hon när hon fick tutte :)

Nu börjar hon ställa sig på knän mot soffan!

Huddinge

Idag har vi varit i Huddinge och träffat farmors syskon. Det var kalas med god mat och god fika! Jättegott! Millie var så glad och lekte. Hon fick även en massa kläder och en "lära gå rullator" av Hailie som är ett och ett halv och växt ut allt, jättesnällt av de! Vi hade super trevligt och det var så mysigt i sensommarvärmen

Sen när vi kom hem tog vi en spontanpromenad till Camilla och Hailey nummer två för dagen ;) och nu har vi bara varit hemma och myst! Hoppas ni alla har en trevlig lördag!

Tå nummer två avklarad!

Äntligen har min andra tå blivit opererad!! Idag av en annan läkare, en snygg, ung, läkare ;) han gjorde annorlunda än vad den andra gjorde. Han klippte upp halva nageln och röck bort den. Så nu hoppas jag att allt ska bli bra. Den andra har ju inte läkt hundra procent ännu, hoppas den här går fortare.
När jag blev opererad var Millie med mormor i centrum. De har ett nytt lekrum där Millie kröp runt och när jag kom dit var hon överlycklig under ett bord där hon kunde se sig själv

Lovine

Både igår och idag har vi umgåtts med Jaqueline och Lovine! Igår åkte vi buss till Infra (Lovines första busstur, hihi men det gick bra) vi var på barnens hus och lite där sen började vi promenera tillbaka hem. På vägen gick vi förbi Burger king och åt där medans tjejerna sov så gott. På eftermiddagen åkte vi först förbi och sa hej till mormor och morfar innan vi gick hem till Linda, Farzad och Meja som har blivit så stor!! Vi fick en massa kläder av de till Millie för de ville tydligen inte att deras lilla pojke som kommer i januari ska ha klänning ;) TokMillie som kryper runt överallt nu, under stolar och bord och emellan alla möbler
Idag hängde vi i centrum med Jaqueline och Lovineen stund och sen köpte vi med oss mat och kom hem hit och åt. När Millie skulle sova sin eftermiddagsvila förut så skrek hon så galet och verkade inte vilja sova så hon fick helt enkelt vara uppe. Från ungefär kvart i två tills hon slocknade så gott kl sju var hon vaken!


Millie är verkligen en allvarlig bebis. När hon är på humör ler hon glatt åt alla människor men ibland försöker folk prata med henne och skrattar för att försöka få henne och skratta men hon bara tittar allvarligt med sina ögonbryn, haha men jag var tydligen också en allvarlig bebis :)

Alfons!

Idag har bara jag och Millie varit hemma. När Millie sov hann jag baka supergoda muffins och pyssla lite. Jag har målat en mätsticka på sidan av hennes byrå, den ser lite ful och hemmagjord ut men det är ju det som är charmen ;)
Sen kom min gamla kollega Annica med Alfons som har blivit fem år och stor! Millie tyckte det var jättespännande med Alfons som gömde sig och lekte med henne :) och på tal om Alfons så har jag köpt Millies första Alfons Åberg bok, Alla möjliga Alfons, den är för mindre barn och är så mysig! Längtar tills jag får läsa den på riktigt, för nu när jag gör det vill Millie bara äta på den.
Sen har vi lekt och badat och när det var sovdags åt Millie, borstade tänderna och somnade själv på mage i sin spjällis!


Fem lyckliga år

Idag har jag och Millie varit på öppna förskolan med Jaqueline och Lovine, det var mysigt som vanligt. När vi kom hem lagade jag färsbiffar som vi åt med pommes och tsatziki, gott! Efter maten kom det en gubbe från väsby matt och design tror jag det heter, för att visa oss färger, luckor mm till köket och räknade ut pris (ca 40.000) för att göra om köket. Det är ju något som måste göras men först ska vi höra priser från fler företag och ehm ja se vart man ska fiska fram pengar ifrån, fy det blir ju så dyrt!!

Millie och pappa leker :)
Juste! nu har jag och Linus varit sådär tokiga och glömt att vi hade årsdag i lördags, vi firar ju inte sånt men det hade ju varit kul att uppmärksammat att vi har varit ihop i fem år :) fem kärleksfulla och händelsrika år!

jag behöver en jacka!

Idag har vi varit och spatserat i täby centrum, jag är på jakt efter en jacka men hittar verkligen ingen som jag tycker om :( det är skitjobbigt eftersom det börjar bli kallt och jag måste ha en snart! Fy, hatar när man aldrig hittar något man måste ha!
Sen var vi på söndagslunch hos mormor och morfar och sen på kvällen har farmor varit här och lekt med en kvällsgnällig Millie :)

En liten nyckelpiga

Marknad

Vi var på Ringblommans marknad idag men jag träffade knappt några av mina gamla barn :( det var rätt tomt. På loppisen fyndade jag två bodysar, en pyjamas och två dreggellappar för en tjuga iallafall :)

Sen var vi med pappa och handlade mat till kvällen, blev hel rostbiff i ugnen med klyftpotatis, mums! Efter middagen gick vi ut och lekte en sväng!
Och nyss medans jag pratade i telefon hade pappa gått och nattat Millie och hon somnat så gott utan gnäll och utan att jag ens märkt det!



Fredagen

Igår var jag och Millie och fikade med Johan. Det var så varmt och skönt i solen men i skuggan var det riktigt höstkallt!
Sen på kvällen var det dags för mig att lämna Millie hemma och gå på fest för första gången på väääldigt länge! Hemma hos en gammal kollega med alla andra! Vi hade såååå roligt och åt jättegott! Och jag slappnade av riktigt ordentligt för jag visste att Millie hade det så roligt med pappa och att hon nu sover och inte behöver mat på natten! Allt känndes underbart!


Juste! Farmor har varit så tokig nu igen! Hon har köpt en superfin Lundmyr vindtätfleeceoverall till Millie som hon ska ha snart när det börjar bli kallt. Tack Farmor!

Snart ska jag, Millie och Helena promenera iväg till Ringblomman där de har sin årliga höstmarknad, ska bli kul och träffa lite gamla barn, hoppas de kommer ihåg mig :/

Hoppas, hoppas, hoppas!!!

Vi har precis nattat Millie och den tredjegången med buff på rumpan och nästan inget gråt, alltså inget hystergråtskrik utan bara jagvillintesovagnäll. Ååååh hoppas att det ska gå såhär fort för henne att vänja sig vid det. Jag får sånna skuldkänslor annars, när hon vaknade idag efer varje vila var jag rädd för att hon skulle titta på mig och bli ledsen eller vara arg på mig bara för det jag utsatt henne för. Men det verkar gå bra, åh vad jag hoppas att det ska gå bra! Idag var vi på öppna förskolans sångsamling, här ligger hon under "sjön" bredvid Lias. Sen gjorde hon sitt första konstverk :)

sluta vagga

Idag har jag bestämt mig för att jag ska sluta vagga Millie till söms. Ibland lyckas hon ju somna själv men oftast skriker hon tills vi tar upp henne så hon får vaggas i famnen. Imorse när hon skulle sova så försökte jag först som vanligt att bara lägga henne och hålla lite på magen för att hon inte skulle rulla runt. Men det gör hon ändå och sätter sig flera gånger tills hon bara ligger eller sitter där och skriker. Då försökte jag mig på en ny metod för mig. Lägga henne på magen och buffa på rumpan. Hon grät hysteriskt i några minuter tills hon mest gnällde lite i sömnen och sen sov helt. Jag ska vara ärlig och säga at jag också grät. Nu vid sin lunchvila gjorde jag samma sak. Hon grät betydligt mycket kortare stund och sover gott fortfarande. Det är jättejobbigt för mitt hjärta att höra henne skrika sådär, men förhoppningsvis bara några gånger till och sen hoppas jag slippa gå runt och vagga henne tills det känns att min rygg ska gå av. Vi var ute på gården och gungade i förmiddags :)



Tuberkolosvaccin

Idag har vi varit på bvc för att få en liten spruta i armen. Det gick ganska bra, lite gnäll men det gick över fort! Millie är nu 68,4 låmg och vägen 8430gram, hon har bara gått upp hundra gram sista månaden men tydligen blir det så när de börjar röra sig så mycket (skönt tycker min rygg och armar)! Juste, på vägen ut därifår så frågade de om vi ville vara med i en forskning om pneumokockervaccinet. Så de tog ett litet snorprov och Millie fick en liten katt för det :)
På eftermiddagen kom Jaqueline och Lovine över och lekte en stund och sen när pappa kom hem åkte vi till barnens hus och köpte en åkpåse till vagnen.

sova hela natten?

Nu håller jag på att försöka lära Millie att sova hela natten och att inte äta under natten.
Det första är att försöka lära henne att somna själv så att hon när hon vaknar under natten kan somna om själv, men det är ju också det svåraste. Hon gillar ju att bli vaggad till söms..
Vi har bara kört i tre dagar nu, första dagen vart det mycket vaggande och en gång mat. Men de två senaste nätterna har hon bara vaknat en gång utan att kunnat somna om så då har jag tagit upp henne och vaggat men hon har ju klarat hela natten utan mat!
Inatt fick hon däremot för sig att bli pigg kl två på natten i två timmar så det vart lite jobbigt för oss.
Jag har ju så svårt att bara låta henne skrika, jag klarar nog inte mer än någon minut, sen tänker jag på Linus som ska upp och jobba så vill jag inte att han ska vakna, så tyvär vaggar jag ändå henne till sömns ibland.
Men det går framåt, att bara vakna en gång per natt är ett stort framsteg och jag hoppas av hela mitt hjärta att hon snart ska lära sig att sova hela natten själv. Det är det jag längtat mest efter i sju månader!

Sjumånaders bebisen borstar sina små tänder :)

Lugn dag

Eftersom Millie fortfarande är snorig har vi passat på att ha en lugn mysdag här hemma. Så här får ni lite bilder som är tagna under dagen :) Pappa som var ute till sent igår var lite tröttoch passade på att sova när Millie sov, men han ville inte vakna när hon vakna :) och ja vi ska sänka sängen imorgon, jag lovar!!