sovmorgon

Imorse vaknade Millie först kvart över fem, då fick hon lägga sig bredvid oss och efter ett tag somnade hon om så vi kunde sova vidare till kvart i åtta :) rekord! Vi gick upp och åt frukost, klädde på oss och gick till öppna förkolan.
Nakenpruttan :)

Efterom hon vaknade så sent skulle det bara bli en sovvila så det var bra att vi kunde gå till öfsk för hemma hade hon blivit jättetrött och grinig.
Där gick det bra, hon lekte, sjöng, målade och så åt vi lunch där.
Hon började bli grinig, vi fick hem och hon somnade kvart i tolv och vaknade strax efter två. Jättebra!

Hon fick lite mellanmål när hon vaknade. En knäckemacka i ena handen och en mjuk smörgås i andra handen, då blir det svårt att hålla i muggen när båda händerna är upptagna! Haha!

Pappa kom hem precis då, så när han duschat åkte vi iväg till stinsen och åt middag där. Pappa åt hamburgetallrik, jag åt gyros och Millie åt lite av allt, bön och majssallad, plättar, pommes och bröd. Haha. Sen handlade vi på city gross och åkte hem.

Vi gick förbi och hälsade på farmor. Snälla farmor hade köpt en massa fina sommarkläder till Millie, tack så mycket!!
Sen gick vi hem, Millie badade, leke lite och nu nattar pappa henne. Han har även tagit ett snacka med Millie, om att hon ska sova till åtta imorgon också, hoppas hon lyssnade!

kusinerna!

Igår kväll tittade jag och min syster på film. När den var slut vid elva hade jag visst somnat på soffan och hon var så seg så hon sov över här. Och juste, kakan blev faktiskt väldigt god!

Så idag var vi vara trötta här på morgonen. Cami sov på soffan, jag halvsov på soffan och Millie lekte överallt. När Millie sen sov vila i två timmar borde jag passat på och sova också men hann några minuter sen fastnade jag och syrran framför tvn.
När Millie vaknade år hon lunch och så gick vi ut på gården och lekte. Hon nästan sprang ut och var så lycklig!

Dit kom kusinerna som varit utomlands i en vecka, vi hade saknat de! Så det blev lite kramkalas och så fick de berätta allt de gjort :)

Vi vandrade sen vidare tillsammans till centrum, jag lämnade tillbaka en dräkt jag köpt till Millie för den var stor och konstig på
.
På vägen hem fick Millie somna i vagnen.

Ikväll har jag och Millie varit själva hemma och gosat. Hon har varit lite skrikgnällig till och från. En tand har tittat fram, vet inte om den gör ont eller om fler är påväg.. får se. Hahahha titta vad jag lyckades med!! Men hon hatar när jag håller på med hennes hår! Hoppas hon vänjer sig sen för det är ju så fint med toffsar (men jag får vänta tills det kommer lite mera hår)

Grillning

Idag åkte vi till bollstanäs. Vi mötte upp Jacque&Lovine, Malin&Liam, Andrea&Viggo. De flesta barnen sov i vagnarna och vi promenerade lite. När vi kom till öppna förskolan så vaknade nästan alla. Då var vi ute på gården och lekte för där grillades det även korv! Eftersom det var sista dagen de har öppet innan sommaren så var det lite fest med dragspel till sångsamlingen (som vi missade) och sen grillad korv och saft.

Efter vi ätit och lekt vandrade vi vidare till Infra där vi gick på rusta och barnens hus.
Millie började bli riktigt rastlös och gnällig i sin vagn och ännu mer fick hon sitta där näe vi fick vänta på bussen i 20 minuter. Det gick ändå bra och efter en liten promenad kom vi fram hemma hos Andrea. Millie sov i vagnen och vi andra åt lite jordgubbar och blåbär. Sen gick jag och sovande Millie hem.

När Millie vaknat kom moster Cami hit. Pappa lagade god köttfärssås med makaroner som vi åt. Sen gick Millie iväg på ärenden med pappa och jag och Cami gick till centrum. Både jag och Millie är i behov av lite mer sommarkläder, hittade bara lite innan centrum stängde.

Vi kom hem igen och för första gången lagar jag något på rabarber, en sockerkaka med rabarber. Och för första gången i sitt liv äter Cami rabarber, den står i ugnen och vi väntar ivrigr för att se hur den smakar då vi tyckte att den råa inte alls var god... spännande :)

Carlslund igen

Idag gick vi ut och träffade Jacque&Lovine. Tjejerna sov förmiddagsvila men Millie vaknade tidigt ifrån den. Vi beslöt oss för att gå till ängen i Carlslund igen. Dit kom äver Andrea&Viggo. Barnen lekte så glatt och vi satt och solade och hade det skönt.
Vi gick sen in till Andrea som bor precis bredvid. Barnen fick potatisbullar och lite pannkakor och vi vuxna åt pannkakor med glass och sylt :) mums! Millie åt massor!
Vi lekte en stund hos Andrea&Viggo. Både inne och ute på deras mysiga tomt.

När barnen skulle sova gick vi hem.

När Millie vaknat från sin eftermiddagsvila började vi laga middag, idag blev det tacofisk med ris, åh vad Millie mumsade i sig!
Vi åt några jordgubbar till efterrätt innan vi gick på promenad på centralvägen för att köpa ett läppsyl, Millie var lite dramatiskt i början men sen blev hon lugnare och när vi sist stannade och lekte på gården vart hon ännu gladare!

Pappa kom hem lagom tills Millie skulle börja fixa sig för sovdags så de hann pussas och kramas lite innan :)

Picknick

Idag har vi haft en riktigt mysig picknick!
Vi var på ängen i carlslund. Jag och Millie, Jacque&Lovine, Andrea&Viggo, även Diana&Elsa tittade förbi.
Millie sov ett bra tag och när hon vaknade lekte de i den fina lekställningen.
Sen hade vi lite knytispicknick. Pannkakor, pizzabulla, kokta ägg, köttbullar och mackor. Mums!

Vi var där till strax två när alla barnen skulle sova igen gick vi.
Jag och Millie gick hem och jag hann somna en stund på soffan men hade egentligen velat sova mer men jag visste att Millie skulle vakna vilken minut som hellst.
När hon vaknade gick vi till köket och lagade middag, Millie fick frysta ärtor i sin kastrull så hon lekte med och åt. Plötsligt ser jag hur min kastrull med makaroner håller på att koka över med vitt skum så jag blåser försiktigt bort det och då hör jag hur den lilla härmapan gör såklart samma sak. Sitter och blåser på sina frysta ärtor :) haha sötnos!

Efter middagen gick vi till coop och köpte blöjor, farmor och hunden (vågar inte skriva namnet för jag vet inte hur hon stavas!) följde med oss. Sen tog vi en lång promenad längst med tågspåren här borta pch förbi stora väsby. Millie gick och sprang massor! Men vi såg ingen häst som vi hade hoppats på.
När vi kom hem kom pappa hem precis efter oss. Nu ska han jobba sent några dagar så Millie hinner knappt träffa honom :( men det gör han för att kunna vara ledig torsdag och fredag så det är ju kul!

Namngivning, fest, kalashelg

Igår efter att Millie sovit vila så åkte vi till fresta församlingslokal på kalas. Den här söta lilla Elsa hade namngivning.

Vi åt god smörgåstårta och massa godfika.
Det var jättetrevligt och så fint väder det var!

På eftermiddagen lämnade vi Millie hos farmor och hon sov borta för första gången!
Jag och Linus var nämligen på fest hos Elsas föräldrar, Elsa var också med en stund :)
Vi fick pizza och så dracks det massa gott.
Jag som drack ordentligt för första gången på två år hade köpt goda bacardi breezer som jag njöt av. För att ha haft ett så sånt långt uppehåll så gick det väldigt bra. Lite salongsberusad bara ;)
Vi hade faktiskt jätteroligt och kom hem vid ett tiden.

Vi vaknade strax efter sju, duchade och gick upp till farmor och farfar.
Millie var just då ute och lekte. Hon knappt tittade på oss när vi kom, lekte bara. Allt hade gått sååå bra, vad underbart!

Vi gick till ica och handlade lite och jag och Linus köpte med oss god frukost hem.
Sen åkte vi hem till mormor och morfar på lunch. Vi firade både Mors dag och att morbrorJorge fyller år imorgon med somrig maräng och jordgubbstårta :)

Sen åkte vi hem och så umgicks vi hemma på kvällen. En mycket trevlig helg har vi haft!

Mina fina älsklingar

"Barnvakter"

Idag sov vi vidare till sju efter att Millie flyttat över vid halv sex. Härligt! Vi åt frukost, klädde på oss och gick till Ringblomman för att ha lönesamtal med chefen :)

Vi stannade kvae och lekte och eftersom Millie sov längre försökte vi oss på med att bara sova en vila, och det gick bra. Vi gick ut och lekte på gården och som vanligt gick Millie runt och lekte själv och med de stora barnen.
När klockan börjde bli halv elva började hon bli trött, men hon åkte på lite knuffar så då blev det värre. Men det gick över jättesnabbt och vi gick in och lekte lite till innan det var lunch kl elva.
Millie åt jättebra med köttbullar och makaroner.
Efter vi ätit sa vi hejdå till alla och gick hem. Efter lite gnäll i vagnen somnade hon och när vi kom hem la jag över henne i sängen. Hon sov i två och en halvtimme. Tur!

När hon vaknade fick hon lite banan och så gick vi till centrum för att handla lite till middagen med pappa som kom hem precis.
Vi kom hem och började laga mat. Tacos blev det ikväll när vi skulle vara "barnvakt" till kusin Amanda. Hon är ju stor (elva år) som inte riktigt behöver barnvakt men hon tycker ju att det är roligare att vara här än hemma själv, och det tycker vi också, speciellt Millie! så Amanda blir vår barnvakt till Millie ;)
Vi åt middag och sen lekte de tillsammans. Millie ville gärna sitta i Amandas knä när hon läste och tittade på tv

Vi hade mysigt, lekte, busade och tittade på tv innan Millie gav oss godnattpussar och gick och la sig.
Jag och Amanda hade fredagsmys med färska jordgubbar, blåbär och vindruvor.
En sån mysig kväll har vi haft :)

Hopp

Millie har börjat säga sitt första medvetna ord, iallafall det första vi uppfattar :) hon går runt tar ett litet skutt och säger: app, skuttar igen och säger, opp. Hon säger alltså hopp när hon hoppar :) gullunge!

Idag var vi bara hemma tills Jacque ringde och sa att de skulle komma förbi, Mllie hade precis vaknat, vi gjorde ugnspannkaka igen och åt alla tillsammans. Sen gick vi till centrum en sväng.
Vi sa hejdå och på vägen hem så stötte jag på Carro med hennes tolvdagars lilla Noelia och några gamla vänner som satt och fikade. Jag och Millie fick vara med och vi hade en mysig stund :)

Sen gick vi hem, Millie sov och när hon vaknade åt vi middag och sen gick vi och handlade på systembolaget, det var ett par år sedan jag var och handlade där :)
På vägen hem hittade farmor oss, och vilken tur för Millie som blev glad och fick gunga med henne!
Om 81 dagar börjar jag jobba igen. Jag har börjat tänka mycket på det fast jag nog borde låta bli. Jag har vant mig så mycket vid den här vardagen och att gå tillbaka till jobb varje dag och inte spendera så mycket tid med Millie som jag gjort känns skrämmande... Men vi har 80 dagar kvar att njuta av!! Så skönt att ha hela sommaren framför sig.

Klockan

Imorse vaknade Millie 5. Jag hämtade henne och efter en stund somnade hon om i våran säng och vi sov till kvart över sju!! Så underbart!
Vi gick upp i lugn och ro, gosade, åt frukost, fixade iordning oss för att sen ta bussen till öppna förskolan i bollstanäs. Klockan började närma sig tio och hon verkade bli trött som vanligt den tiden så hon sov i nästan en och en halv timme.
Hon ville ha min klocka, sov till och med, med den!

Jag fick väcka henne för att det var sopplunch. Idag var det fisksoppa, jag tyckte den var sådär, Millie åt ganska bra.
När vi var klara packade vi ihop oss och gick ett litet gäng hem till Linda en stund.
Millie hade roligt och ännu roligare när Meja kom också :)

Efter lek och en massa sandätande sov Millie i vagnen och vi tog bussen hem.
Pappa var redan hemma så jag lämnade Millie hemma och gick till blodbussen och lämnade blod.
Äntligen fick jag det. Om du är frisk, kan och vill så tycker jag att du också ska ge blod, det är enkelt och det kan rädda liv!

Jag kom hem till en superglad Millie, pappa drog iväg för att titta på fotboll och jag och Millie hade en rolig kväll.
Hon hade ju en liten sväng av mycket grin och tjur men nu verkar det ha vänt och hon verkar gladare än någonsin (fast jag tycker att hon har varit lite väl mycket mammig och vill bli buren, men glad och underbarttokig!

Hammarby

Såhär fin såg söderstadion ut igår :)

Efter en trevlig kväll med mina bröder och en vinst så kom jag hem och sov igår.
På dagen var vi hemma, Lovine och Jacqueline kom hit. Vi gjorde ugnspannkaka för första gången

Efter vi ätit gick vi ut och lekte på gården. Söta tjejerna klättrade upp på en bänk och stog där och lekte och pussades!


Idag fick jag sovmorgon till tjugo över sex, wiho. på förmiddagen var jag och Millie hemma. Hon sov nästan två timmar, precis som igår.
När hon vaknade åt vi lunch innan vi gick till centrum och träffade Linda och Millies kusiner Fernando och Isabelle. Vi åt en glassfika innan vi pussades hejdå och önskade de en trevlig resa då de flyger till Gran canaria imorgon bitti! Åh så skönt för de! Ha det så underbart!!
Jag längtar tills vi ska på vår första semester med Millie, vi ska nog komma iväg på vintern :)

Jag och Millie gick vidare till öppna förskolan och sjöng och lekte lite och gick sen hem och sov.
När hon vaknade åt vi middag och tog sen en tur till rusta och Lidl.

socker middag

idag har vi varit hemma på förmiddagen. Vid lunchtid åkte vi självklart hem till mormor och morfar. Millie lekte med kusinerna och hade kul. Sen sov hon vila, då åt vi lite glass till efterrätt. När Millie vaknade skulle hon äta middag men fick knappt i sig två skedar. Ville inte. Däremot ville hon ha kakor som morfar gav henne, och bröd. Haha nej så någon middag blev det inte.

När vi lekt klart sen kom pappa och hämtade oss. Vi gick förbi hos farmor och farfar. Där fick Millie en piggelin. Haha tokigt, bara socker till middag.

Juste, eftersom Millie annvände upp hela läppglanset som hon fått av farmor så fick hon idag ett nytt, hahaha tokiga farmor! När du gör såhär mot oss så kommer jag bara ta fram läppglanset hemma hos er så Millie kan kladda dära ;)

Vi kom hem och Millie badade länge och hade kul. Sen blev det sovdags.
Linus åkte iväg till en kompis och kollar hockey och jag är ensam ikväll :)

Lekt massor ute på gården

Idag vaknade Millie som vanligt halv sex. Då får hon komma in till oss och så ligger vi kvar och gosar till sex. Då gick vi alla upp och jag testade ett nytt recept på frukostbröd :)

Efter tog vi en promenad till Ica för att köpa lite gott till kvällen :) och sen när vi kom hem sov Millie vila i nästan två timmar.
När hon vaknade åt vi lunch och gick sen ut på gården och lekte.
Såhär hittade jag Millie när vi skulle titta till vad hon gjorde i stugan

Pappa åkte iväg till en kompis och vi gick in och väntade på att kusinerna skulle komma över tillsammans med Robero.
När de kom var Millie ganska trött och gnällig som hon är så ofta nuförtiden men hon blev ändå glad när de kom, då blev det genast roligare. Vi gick ut sen så att Millie fick sova vila i vagnen och vi andra lekte på gården.

När Millie vaknade lekte vi ute en stund och sen gick vi in och beställde mat från kinarestaurangen. Det var gott!
Vi lekte lite och åt vindruvor till efterrätt.
Efter mycket lek och halvtrötta och gnälliga Milliesar och Isabellisar gick de hem.
Jag och Millie gosade och jag försökte få henne att vara så nöjd som möjligt innan hon äntligen fick gå och lägga sig.
Nu väntar jag på att Linus ska komma hem så ska vi titta på melodifestivalen och äta lite gott, jag ska festa till det med brieost och kex idag :)

Läppglans!!

Imorse när vi gick upp var jag lika trött som varje morgon. Jag la mig på soffan och vilade lite, Millie lekte, pappa var kvar hemma. När han kom ut från toan skällde han lite på mig för att jag inte märkte vad Millie höll på med...
Hon hade nämligen fått tag på sitt läppglans som hon fått av farmor. Fått upp locket, och tagit lite för mycket på sig.

Hahaha tokungen såg så fin ut. Hon hade klumpar i munnen som hon spottade ut och det var kladd på golvet, dörren, pyjamasen och hela hennes händer och ansikte. Ja farmor har ju lärt henne hur man tar lite på fingret och sen på munnen :) hahaha så tokigt!

Efter frukost osv sov Millie i vagnen och vi gick ut och träffade Jacque och Lovine. Vi skulle sola men Lovi vaknade på en gång så vi öekte här på gården där även Roberto och kusin Isabelle. Millie vaknade och sen kom även Fernando dit. Vi gungade, grävde och åkte rutschkana. Sen gick vi upp hit och åt lunch och lekte en stund inne.

söttjejerna ville hoppa ner i Millies säng, så där låg de och gosade :)
Kusinerna gick hem och vi gick ut och lekte lite mera innan det var eftermiddagsviladags :)
När pappa kom hem gosade vi alla tre en stund innan vi åt middag och sen gick till Coop och köpte cola.

Ha en skön helg allihopa!

Förskolans dag

Idag är det förskolans dag. En mysig dag för de som går och jobbar på förskolan. Så självklart har vi varit på den bästa förskolan idag och firat :)
Vi kom till Ringblomman vid halv elva tiden. Alla barnen var ute och hade precis sprungit vårruset. Vi satte oss tillsammans med de två småbarnsavdelningarna ute på bänkarna och åt korv med bröd som grillades ute på ängen. Millie åt nästan en och en halv korv med bröd och saft fick hon även!
Efter lunch sover de flesta små barnen så då var vi kvar ute och lekte med min avdelning, biet. Så mysigt att vara med alla gulliga barn som jag jobbat med och som alla ska börja skolan efter sommaren.
De ville så gärna leka med Millie och hon var självklart överlycklig över att få leka med dem.
Vi tog en liten paus från solen och gick in pch lekte med de yngre barnen en stund innan vi gick ut och lekte mera. Innan vi gick hem så åt Millie (förutom sand, barr och pinnar) en banan och lite glass :)
Vi promenerade hem och Millie sov i vagnen.

På eftermiddagen när Millie vaknat gick hon och pappa hem till farmor, farfar och farbror Charlie och åt middag.
Jag var kvar hemma och fick spontanbesök av min kära syster Cami. Vi åt och pratade och hade mysigt innan hon åkte iväg och jag tog mig ett skönt bad. Millie kom hem och visade upp en portmonä med lite fikapengar hon fått av farmor och farfar och stoppa ner hela armarna i badet så hon blev blöt om hela kläderna så hon fick hoppa i med mig och plaska runt lite innan hon fick sin mysvälling :)

sol+filt

Idag åkte jag och Millie ner till bollstanäs. Vi mötte Jacque och Lovine. Tjejerna sov i vagnarna och vi låg på en filt och solade och pratade :) mys!

När tjejerna vaknade lekte vi lite ute innan vi gick in till öppna förskolan och åt sopplunch. Broccoli och blomkålssoppa. Gott!
När vi ätit klart gick vi ut och lekte igen. Vi åkte rutschkana, lekte på båten, lekte med grus och sen satte vi oss och åt lite mellanmål :)

Sen tog jag och Millie bussen hem. Hon bad om nappen, la sig lite skönt och somnade på vägen. Hon fortsatte sova på ballkongen och jag hann vila lite innan hon vaknade.

Pappa kom hem lite tidigare och lagade till en riktig lyxmiddag, entrecote och hasselbackspotatis. Det var jättegott!
Sen tog vi en promenad till biblioteket och lämnade tillbaka en böcker och lånade en skiva med barnsånger som vi sen kom hem och lyssnade på men Millie var så grinig för tredje dagen irad nu :(

Musse Pigg

Idag vaknade Millie kvart över fem redan. Åh jag vill bara inte vakna den tiden!! Fy! Det som ändå är positivt är att den senaste veckan har Millie sovit hela nätterna långa. Två gånger har hon vaknat till på en vecka. Så jag får ju äntligen ändå sova bättre. Om hon bara kunde sova en timme extra på morgonen skulle det vara mycket bättre.

Vi mös lite hemma.
Millie gosa med sin älskade Musse :)

Sen kom Jacque och Lovine hit och lekte lite. Vi åt lunch och sen gick vi till öppna förskolan. Där fikade vi med supergoda blåbär och jordgubbar som vi köpt med oss. Och så sjöng vi på sångsamlingen. Juste det! Millie lärde sig att åka själv i rutschkanan där!

Sen tog vi en liten promenad så tjejern somnade och så satte vi oss nere på gården och njöt i solen.
Millie tycker om att somna med fötterna ovanför bygeln

Ikväll var jag och Camilla och tränade Vipr-passet. Jag vart helt slut av det! Min rygg fick mycket träning. Det är bra, det behövs! Pappa har ritat Musse Pigg tycker han, vilken konstnär!

Bläää

Idag efter frukost, lek och gnäll sov Millie i vagnen och så gick vi ut och träffade Jacque och sovande Lovine i sin vagn. Vi låg och solade lite men Millie vaknade snabbt idag. Hon lekte runt oss och i sandlådan medan vi satt och pratade. Jag gick och tittade till Millie som satt så glatt och lekte med gruset. Hon backar på rumpan och så gräver hon fram nåt, hon höll upp det dinglandes och jag sprang fram och sa usch (trodde det var en död mus eller nåt) nej värre, det var en stor bajskorv!!! Fyfan vad äckligt! Hon började klämma på den och jag skakade av den snabbt! Sprang till Jacque med Millies händer så hon inte kunde röra nåt och så hjälpte hon mig att torka bort det.
Nej fy så äckligt det var. Vi gick hem till Lovines farmor som bor precis där vi var och tvättade händerna. Sen gick vi hem hit och åt lunch.

Efter lite lek gick vi ut på gården och lekte. Millie ramlade med ansiktet ner i gruset stackarn och blev så ledsen. Hon var så trött också eftersom hon sovit lite på förmiddagen. Hon ramlade igen lite och då var hon bara så trött. Vi gick hem och sov, hon sov nästan två timmar innan pappa gick in och väckte henne.

På kvällen åt vi middag och efter det tog vi en promenad till coop. Sen lekte vi här hemma men Millie har varit väldigt tjurig. Nu sover hon gott iallafall!

söndag

Idag har vi haft en vanlig mysig söndag. Vi fick lite sovmorgon till kl 6 :) och så var vi bara hemma på förmiddagen. Millie sov en lång vila och jag vart så trött så jag gick och la mig i mi säng och sov också. Superskönt!
När vi vaknade skjutsade pappa oss hem till mormor och morfar. Vi åt lunch, grillat för andra dagen i rad, mums! Lekte med kusinerna och senare sov Millie en liten eftermiddagsvila.
När hon vaknade så lämnade jag henne där och gick ner till sats för att gå på ett nytt pass.

Bodybalance provade jag och Camilla på idag. En blandning mellan yoga thaichi och pilates. Ett sånt där skönt sträckapåkroppenpass. Helt okej men inte det roligaste.

När Camilla släppte av mig så såg jag att Millie och pappa var hos farmor och farfar så jag fick upp till de. Millie hade ätit middag och lekt ute på mormors och morfars gård innan pappa hämtade henne. Och hos farmor och farfar fick hon glass!

Sen gick vi hem och badade innan Millie skulle sova.

Buckis!

Imorse fick vi sovmorgon till 6.30 wihoo! Vi gick upp, åt frukost, fixade oss för att sedan åka till farmor och farfars landställe "buckis".
Vi kom fram vid elva och Millie vaknade när vi skulle ta ut henne från bilen där hon sov. Hon lekte och utforskade massor. Lekte med hunden, spelade fotboll, plovkade stenar, blommor, pinnar.
Efter en stund kom även gammelfarmor och Helge och deras hund Ludvig. Två hundar! Oj så spännande!

Vi åt gott grillat och kladdkaka till efterrätt, Millie sov en stund och vi satt och njöt ute. Ibland var det lite kallt men när solen sken var det så skönt!
Vi började rulla hemmåt vid fem men vi stannade på eurostop för att Millie skulle få i sig middag och sträcka lite på benen då hon började bli sur i baksätet.
Sen kom vi hem, lekte lite innan Millie fick sin välling och sen gick och la sig.

En sån mysig dag med massor av lek med farmor, gammelfarmor och hundarna :)

fredagen

Såhär tokigt satt Millie och tittade på tv igår. Hon ville ha ryggsäcken och ena vanten på!
Igår gick jag och Millie till kusinernas lekplats och lekte med de. Millie älskar att leka med sina stora kusiner. Hon tycker iförsig om att leka med alla stora barn! Hon följde efter alla och tittade så nyfiket på va de gjorde. Och så lekte hon massor med Fernando och Isabelle. De grävde, gungade, klättrade (Millie ville gärna men det gick inte)

Vi hade super mysigt innan vi gick och tog en promenad så Millie kunde sova i vagnen. Jag tog en mysig promenad längst med ån innan jag gick hem.

På kvällen gick vi och handlade till middagen. Blev en mysig middag med hemmagjorda hamburgare och blåbär till efterrätt.
Sen var vi ute och gick en sväng innan Millie skulle sova.

Nu sitter vi i bilen påväg till farmor och farfars landställe för att fira farfar som fyller år!
Hoppas ni alla får en trevlig lördag!!

pannkakstorsdag

Idag har vi haft en lugn dag. Pappa jobbade och jag och Millie var hemma på förmiddagen. Efter lunch gick vi till centrum där vi träffade mormor och morfar en liten stund. Millie fick en solhatt av mormor :)

Påvägen hem somnade Millie i vagnen. Pappa hade redan kommit hem, vi slappade en stund i soffan medans Millie sov och sen började vi steka psnnkakor, mums så gott!! Jag älskar pannkisar, Millie åt också glatt upp en pannkaka.
Efter middagen gick vi ut och gick lite och lekte ute på gården.
leker tittut med pappa :)

London!?

Idag har vi haft en till underbar dag :)
Vi började med att efter frukost mys och lek ta bussen ner till infra city, tänkte gå till rusta och köpa solskydd men det hade ju inte öppnat haha, jag tog då en promenad till bollstanäs öppna förskola. Millie sov i vagnen och jag träffade Linda och Mickan med sina småkillar där.Vi hade det trevligt och åt god sparrissoppa idag :)

När vi lunchat och det stängde gick vi ner till en liten lekpark vid vattnet där vi satt och prata och lekte, jag fick mest jaga Millie eftersom hon skulle ner i vattnet..

Sen promenerade vi och hämta Meja på förskolan och sen vidare för att hämta Noel och Levi på nästa förskola. Millie somnade vi vagnen och vi alla gick hem till Linda och hade trevligt.
När Millie vaknade hann hon leka en stund där innan vi tog bussen hem.
Millie lagade mat, hittade äppelbitar som hon stoppade ner i ett glas vatten som hon vispade runt i haha

Vi kom hem och åt god grillad kyckling med potatissallad som pappa köpt med sig hem :)
Efter middagen tog vi en tur till coop i häggan där vi handlade lite saker som behövdest, mest frukost och lunchmat till Millie, nu får hon nästan endast lagad mat, burkar får hon om vi ska bort någon gång eller så.

Juste! Nu något spännande! Idag ringde min bror och frågade om jag ville åka till london i augusti och hälsa på våran systerson Daniel. Klart jag vill det! Så ikväll verkar biljetterna vara bokade, den 15 augusti flyger jag till london med båda mina bröder, åh så kul!!

Utedag

åh vad vi har njutit av dena vackra dag!
Vi började med att efter frukost osv. Gå ut och träffa Jacque och Lovine. Jag och Jacque njöt en stund själva i solen medans tjejerna sov i vagnarna. Sen mötte vi Andrea&Viggo och så lekte vi på gården här nere en stund innan vi gick hem hit och matade barnen.

Millie vart jätteförtjust i Viggo. Men de har lekt jättefint och roligt alla tre tillsmmans hela dagen. Ropat på varandra, pratat, lekt tittut, så underbart att se!
Vi hann leka en liten stund här hemma innan vi gick ut igen. Vi mammor hade då kebabpicknick och barnen fruktpicknick :)
Vi hade det så mysigt och skönt i den sköna solen, men jag måste verkligen köpa en solskyddsfaktor till Millie så hon inte bränner sig!
Innan vi kom hem hann Millie ramla och slå sig lite. Men det gick bra. Vi kom båda hem och sov.
Efter vilan satte sig Millie och pappa och åt middag och jag åkte ner till sats.

Idag provade jag och Camilla ett nytt pass, Vipr, som är ett konstigt plastredskap som väger och man svingar runt på det. Mycket kondition och styrka, helt okej men inte så sköna att hålla i dessa saker. Men svettig blev man!

Under tiden hade Millie och pappa varit uppe hos farmor. De hade ätit glass, en hel päronsplit hade Millie fått i sig! Haha gris!

Skön dag

åh så underbar väme det har varit idag! Även fast Millie vaknade redan tjugo över fem så vaknar man ändå lite glad för man ser hur solen ska värma :) tur att hon sov hela natten iallafall!
Vi var hemma på morgonen och vid tio gick vi ut och mötte Jacque&Lovine, Jossan&Wilmer. Barnen sov i vagnarna och vi satt på en bänk vid ån och snackade. När barnen vaknat gick vi hit och åt lunch och lekte här en stund.

Sen gick vi ut på gården och lekte ute i solen, den verkligen värmde! Så skönt! Vi hade lite fruktpicknick och hade det så mysigt!

Min syster Cami kom, och de andra gick. Jag och Cami låg kvar på filten ett bra tag och Millie gick runt över hela gården, fram och tillbaka, utan att säge ett ljud, hon bara gick och gick :)
Vi gick hem och vilade lite här hemma. Sen åt vi middag och hade en mysig kväll tillsammans utan pappa som var borta ikväll, vilken tur att mosterCami var här som Millie tycker så mycket om!

Jag kan fortfarnde bli så chokad när jag ser på Millie, sakerna hon gör, hur stor hon är och hur hon beter sig. Och det nya som får mig att skratta så mycket är ju hennes väska som hon älskar att hänga runt axeln och gå runt med

Buzzador, Lego duplo

Jag är så glad för jag har kommit med i en till buzzadorkampanj!
Denna gång får jag och Millie pröva på Lego duplo. Det är jättekul!

Millie har ju inte lekt så mycket med lego innan så det var något ganska nytt, när vi fick hem paketet öppnade hon det och utforskade varje bit.
Lovine har även varit här och byggt med oss också

Än så länge får hon inte fast bitarna själv men hon vet hur man gör och försöker. Roligast är ta ta isär klossarna som mamma och pappa byggt, för det kan hon!

Men favoriten är dörrarna som hon öppnar och sen sätter de på armen, och så går hon runt så! Hahaha, sen en liten björn som hon tycker om pussar på :)

Ni som är intresseade av att komma och bygga lite och få en informationsfolder samt en 20% rabattkupong på legoduplo, varsågoda!

Hemmagjord färg

Idag på förmddagen var vi hemma, vi dammsög och städade lite, Millie ville gärna hjälpa till :)

Sen tog jag, pappa och Millie bussen ner till infra city. Vi gick till Rusta lite snabbt innan vi gick hem till mormor och morfar. Idag var det ganska lugnt där då säkert mer än halva familjen var borta. Millie var ganska pratglad där idag och nu har hon börjat med att gå runt och peka på allt medans hon trallar på sitt språk.

Vid fem tog vi bussen hem och när vi gick av mötte farmor upp oss och följde med oss hem. Hon hade en liten spegel med sig till Millie som hon ska ha i handväskan, tillsammans med ett läppglans som hon fick för ett tag sen av farmor. Tyvärr missbrukar Millie läppglanset och tar på massor så hon är röd och glansig runt hela munnen! Hahahah och jag kan inte låta bli att skratta för hon ser ut så, och med väskan runt armen, så nöjd men ändå med världens allvarligaste min. Hahaa älskade allvarsunge!

Efter en masa bus och lek med farmor så vinkade vi till henne och sen fick Millie pröva måla med en hemmagjord färg som jag skapat till henne, enkel och giftfri ;) inte den snyggaste men sen när hon kan hantera färgen bättre kan jag köpa! Det är mest för att hon ska träna hålla i penseln, se att det blir färg på pappret när hon målar och lära sig att den inte ska ätas :)

kalasdag!

Idag gick vi upp och hade en trevlig morgon alla tillsammans :) vi åt frukost och mös och lekte. När Millie sov förmiddagsvila pasde jag på att klippa Linus. Efter det gjorde vi oss redo för att åka på lille Milos dop i fresta kyrka.
Det var ett mysigt och trevligt dop, alla barnen som var där skötte sig så fint, det var ju skönt!
Sen åkte vi vidare till bollstanäs församlingshem där dopfikat ägde rum. Mums! Massor av smörgåstårtor och vanliga tårtor, bullar och gott, Millie fikade massor och sprang efter alla stora barnen som lekte kurragöma. Men hon var så söt för när alla sprang åt ett håll så gick hon efter, och när hon äntligen kommit fram så skulle de springa åt nästa håll haha men hon var så glad och nöjd ändå. Hon tycker ju att det är så spännande med stora barn!

Efter det kalaset åkte vi hemmåt, millie fick somna i bilen,pappa skulle iväg och träffa npgra vänner och jag och Millie gick av och mötte upp Helena, Annica och Alfons för att gå på Helenas 50års kalas! Så mycket folk, och alla satt ute i det fina vädret. Där fanns det ännu mera gott, kallskuret, pastasallad, såser och frukt. Så då mumsade jag och Millie igen :) resten av kvällen fick jag jaga Millie upp och ner för alla trappor men glaf var hon! Och så hittade vi kompisen Lias som vi lekte med också :)

Sen gick jag och Millie hem för det började bli lite kallt och sovdags för henne. Men vi har haft en riktigt mysig och trevlig dag med alla gulliga vänner!!

Vår underbara fina bebis som börjar bli så stor

Myssolen

Idag kom Jacque och Lovine hit och lunchade och lekte. Vi var ute på gårde och lekte också, det är så underbart nu när solen lyser och det är så mysigt att vara ute då!

Men vad jag skrattade åt Millie! Lovine satt och gungade och jag och Jacque stod bredvid och pratade, Millie gick runt... Men när jag plötsligt tittar till henne så ligger hon alldeles stilla såhär:

Sen gick vi till centrum, där mötte jag upp Annica med sin Alfons. Vi tog en fika på waynes innan jag och Millie gick hem.

På kvällen tog familjen en tur, först till coop i häggvik för att reklamera denna fläskytterfilén som höll på att sprängas!
>
Vi fick dubbelt så mycket pengar tillbaka för den och så åkte vi till sollentuna centrum och åt middag där :)
Efter gick Millie runt där och vinkade till barn och vuxna, pratade med de och slängde slängpussar! Ett charmtroll var hon ikväll!

DramaMillie

Idag har jag och Millie bara tagit det lugnt. Hon har smittat mig och jag är snorigare än någonsin. Men sålänge det är snor och lite hosta så är det bra :)

Jag och Millie tog en liten promenad och tittade på änderna. När jag lyfte bort henne därifrån (eftersom hon skulle jaga de ner i ån) så fick hon sånt där dramagråt när hon slänger sig ner med huvudet i marken och gråter. Då satte jag henne i vagnen och så grät hon ännu mer... När vi kom till gården här hemma så hade hon lugnat ner sig. Då hade vi en mysig liten blåbärspicknick :)

Efter det gick hon runt på gården men när hon skulle ut mot vägen fick jag hämta henne och när jag lyfte henne så började hon skrika igen, in i porten och vänta på hissen (då skulle hon upp för trappan) bar in henne i hissen och hon bryter ihop igen, ligger där på hissgolvet och gråter. Haha vilken skitunge! En riktig dramaqueen hade jag att göra med idag!

Här hemma har hon hittat lite nya saker att leka med. Min sko, för att hon älskar kardborreband!

Hennes nya musse, så nu har hon två att hålla reda på :)

Och så fick hon en väska av mig som hon har gått runt med på axeln idag. Fattar hon att det är en väska som man har på axeln eller vart det bara så?! Haha söt är hon iallafall :)

Första maj

Första maj och äntligen har det kännts som en underbar vårdag!!

Idag har vi varit på tur! Jag och Millie började med att ta en promenad så Millie sov i vagnen. När vi var påväg till en loppis träffade vi farmor så hon följde med oss. Vi hittade inget riktigt, eller jo Millie fick en Musse Pigg gosing :)
Efter det tog vi en snabblunch hemma innan jag, Millie, pappa och farmor åkte iväg till barkaby för att gå på barnens hus och babyproffsen. Pappalinus har promt fått för sig att Millie måste ha en ny vagn, en sulky, jag är osäker men vi var där och tittade och kännde och klämde men än så länge hittar jag ingen bra.

Sen åkte vi vidare till häggvik, vi fikade på waynes och sen fortsatte titta vagnar på bigbaby. Efter det åkte vi hem med en Millie som slagit sig så att hon blev så utmattad av gråtet och somnade snabbt.

På kvällen tog vi det lugnt. Åt middag och efter det tog Millie och pappa ett lååångt bad :)
Nu har jag pysslat lite med loppisspegeln som jag köpte och börjat måla om den.

Millie hittade ett bra ställe att sätta sig i :)

Mitt liv med min älskade familj

Välkomna till min blogg som handlar om min vardag med min underbara lilla familj.

RSS 2.0