Fredag!

Idag kom pappa hem tidigt från jobbet så vi tog en tripp till stinsen där målet var att köpa en ordentlig vintermössa till Millie som man knäpper under hakan för annars drar hon bara av den (det går lite bra att göra det i höstvädret men inte i -14 som de säger ska bli i helgen) tyvärr hittade vi ingen bra mössa :( men lite andra saker hittade mamma :)

Sen åkte vi hem och lekte innan det blev sovdags för Millie.
Nu ska vi fredagsmysa lite innan Linus måste iväg och jobba i natt med att ploga snö. Stackarn, jag undrar när han ska få sova eftersom Millie inte riktigt lyssnar på när man säger att hon ska vara lite tystare och inte störa pappa när han sover imorgon :)

Tomtenatta

Igår var jag och Millie hemma. Pappa kom hem tidigt och moster Cami kom hit också. Vi åt middag och umgicks. Senare på kvällen kom mormor och morfar hit och mös en stund.

När Millie hade gått och lagt sig träffafe jag Camilla och vi åkte till centrum på deras årliga tomtenatta. Det var kaotiskt, varmt och fullt med folk. Med några halvbra erbjudanden blir det väl så och uppträdanden. Men det var trevligt ändå. Vi var inte där så länge innan vi åkte hem.

Millie fick en söt mössa med halsduk igår av mormorKaren och Cami

Hem till Lovine!

Idag fick jag och Millie åka med Anna och lille Wiltons bil hem till Jacque och Lovine. Eftersom man inte kan ta sig dit på något annat sätt så var det snällt att vi fick åka med i deras bil :)
Där fick vi jättegoda pannkakor. Barnen lekte och vi hade så mysigt!

Sen kom pappa och hämtade oss och Millie som hade varit vaken i nästan fyra timmar somnade så fort vi började åka. Vi tig en säng till bigbaby där jag köpte en tallriksunderlägg och en tallrik till millie med sugpropp. Allt för att försöka få Millie att tycka att det är inbjudande att äta. :)

När vi kom hem så tog vi det lugnt och Millie forstatte att sova i vagnen. Farmor kom hit och skulle leka och vi insåg att Millie hade sovit i över tre timmar!! Pappa väckte henne lite försiktigt och vi åt middag och sen lekte med farmor.

Såhär mysigt hade vi det idag
Millie som tycker at det är så roligt att plocka ur saker tyckte ju att den här stora lådan hade massor att plocka! Sen skulle hon även in i den! Haha galning!

Lugnt

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Millie snorar och hostar fortfarande men mår ändå bra. Inga kräkor i alla fall :)
Jag tror det blev så igår för att hon grät och hostade och så löstes slem upp och kom i en stor spya.
Millie sov två timmar på båda vilorna idag, skönt för henne att sova ut!

Här är hon igår på öppna förakolan

kräka!!

Vet inte vad det är med Millie men hon har blivit superdålig på att äta, hon tar några skedar innan hon nästan vägrar att äta mer. Det går lite bra om hon får plocka själv med brödbitar, banan, makaroner osv, men långt ifrån en hel banan som hon kunde äta förut. Det är skit jobbigt för självklart oroar man sig för om hon får i sig tillräckligt...

Igår kom Jacque och Lovine hit och lunchade. Efter det gick vi med snorflickorna till öppna förskolan och sjöng och sen tog vi en långpromenad med Anna och Wilton också. Vi gick och pratade om våra förlossningar, oj vad man har glömt men vad roligt det är att minnas tillbaka!

På kvällen kom farmor, farfar och farbror Charlie hit för pappa bjöd på fattiga riddare ala Morberg :)
Millie åt lite pannkaka och glass fick hon smaka.

Efter att Millie somnat så vaknade hon till vid åtta och hade så mycket snor så Linus tar upp henne för att vi ska ta lite koksaltlösning i näsan, hon gråter och hostar och två gigantiska spyor bara flyger ut! Ojojoj det blev en massa städa och sen försöka natta om skruttan som då inte ville sova. Men strax innan tio somnade hon och jag gick och la mig och bad till sovgudarna att det inte skulle komma mer spyor under natten eller att hon skulle hålla på att vakna hela tiden.
Men det gick bra, hon vaknade tre gånger, den sista gången kl fyra fivk hon tutte men det tar till fem innan hon somnar om och halv sju vaknade hon. En okej natt ändå men jag är ju så galet trött ändå när jag måste upp.
Längtar fortfarande något enormt tills jag ska få sova minst sex timmar i sträck!!

Hon har kommit på hur roligt det är att plocka ut kläderna ur lådan

söndagen

Igår fortsatte gnället här hemma. Fortfarande snor och hosta också, och så åt hon dåligt hela dagen. Fy vad tråkigt det är när hon är såhär.

Vi var i alla fall hemma bara, på eftermiddagen tog vi en sovpromenad med Millie och för första gången på flera dagar sov hon ut ordentligt i vagnen i ungefär två timmar! Det var skönt för henne!
När hon sov smet jag iväg med min pappa till IKEA, jag älskar ju Ikea och tackar inte nej till att åka dit samtidigt som jag behövde handla en del saker där.

Så trevlig var min söndag :)

trött

Igår kom jag hem sent från min träff med Camilla, sen vart vaken över en timme för Millie hostade som en galning där i natt och sen upp tidigt. Ja trött är jag ju. Millie har varit väldigt trött och gnällig stora delar av dagen också eftersom hon inte lyckas sova några längre stunder.
Vi har ändå varit ute och promenerat med henne, två gånger tillochmed!
Nu på kvällen innan hon somnade så blev jag så trött på hennes gnäll så jag fick lust att rymma hemifrån! Pappa tog över och hon somnade så fort han tog upp henne mot axeln. Tröttmössa!

Jorge och Elin kom förbi med lite saffransbullar och fikade med oss här på kvällskvisten :)

snor, snor, snor och hosta

Usch och fy för dessa förkylningar! Nu är Millie såååå snorig igen :(

I förmiddags sov hon bara tjugo minuter sen bråkade vi en halvtimma om att hon skulle somna om men hon vann den fighten.
Gammelfarmor kom hit på en liten fika och lekstund. Millie fick en söt liten tomtedräkt också :)

Sen gick jag ut med Millie så hon fick sova i vagnen på rygg och lite mera upprätt än på mage i sängen. Vi gick en lång promend och hon sov lite mer än en timma. Stackarn hostade jättemycket när hon sov.
hon har varit vaken jättelånga perioder och nu på kvällen har det varit så mycket gnäll och snor som bara rinner. Men vi lyckades hålla henne vaken till sju, la henne i sängen och hon somnade på ett ögonblick!

Om en liten stund ska jag träffa min kära vän Camilla som jag saknar så mycket eftersom vi nästan aldrig hinner ses :( men ikväll blir det mycket skitsnack!

Natten

Efter att vi nattat Millie igår kväll dröjde det inte länge innan hon vaknade till och skrek och grät. Stackarn, jag visste inte vad det va för fel. Hon vred sig och ville inte ligga still. Som om hon hade ont någonstans och jag fick för mig att hon kanske var lite varm. Hon höll på så i ungefär en halvtimme och jag förberedde mig för en lång natt...
Vid halv två är det precis samma sak och jag hör hur näsan är helt igentäppt. Jag ger henne bröst och vid tre somnar hon ordentligt.
Srn vaknade vi av att pappas telefon ringer, halv åtta är klockan då!!! Jag hör hur Millie ligger och pressar och bajsar innan hon ställer sig upp och vill komma upp med snor i hela ansiktet :) och pappa får springa till jobbet!

Stackars unge! Efter att ha varit hostig och snorig i fyra veckor blir det bättre några dagar innan hon blir förkyld igen. Blääää för det!

Hon har börjat streta emot massor nu också när hon ska sova, men mamma ger sig inte!

Dagen

Idag har vi äntligen träffat våra kompisar Lovine och Jacqueline efter att de har varit lite sjuka ett tag. De kom hit och lunchade och lekte. Sen gick vi till centrum på lite ärenden och sen tog vi sovpromenad med tjejerna.

På kvällen fick Millie vara hos farmor och farfar och leka medans jag och Linus åkte och stooorhandlade. Det är så mycket skönare och lättare att göra det utan Millie så tack farmor för att Millie få vara med dig och ha kul istället för tråkigt i en affär! Och farbror Charlie som också var med och lekte tror jag :)

Gnällis

De senaste veckorna har Millie slutat vara så mycket gnällig. Hon har varit gladare och mer harmonisk, jag har alltid tyckt att Millie har varit en väldigt gnällig unge så nu har det har varit underbart!
Tyvärr var hon gamla gnällMillie idag... Men när vi gick och lekte på öppna förskolan var hon så glad så!

När vi gick där ifrån somnade Millie på säkert mindre än 30 sekunder! Måste ha varit rekord, haha.
När pappa kom hem sen och Millie vaknat så åkte vi och handlade lite på rusta.

Millie och pappa ligger och tittar på tv :)

En dag på Ringblomman

Imorse gav vi oss iväg till förskolan Ringblomman, min arbetsplats och Millies framtida förskola :)
Vi tog med oss en massa tomma barnmatsburkar till min gamla avdelning som barnen kan få använda till att göra lyktor ellet annat!
Som vanligt är det alltid så roligt att träffa mina gamla barn, jag blir så glad när de kommer ihåg mig! Och alla tyckte ju självklart det var så roligt att Millie var med där och lekte. Vi stannade och åt lunch där också.
Innan vi gick hem våldgästade vi hos Milla och Lias som bor precis där. Lias hade blivit jättestor sen sist jag träffade honom, sju månader blir han! Millie tyckte det var jättespännande med det stora fiskakvariet de hade! Sen promenerade vi hem.

På kvällen har farmor och farbror Charlie varit här och lekt och busat.

Tråkdag

Idag är Millies kompis Lovine fortfarande lite sjuk så det blev ingen lunch och öppna förskolan idag :( tråkigt, vi hoppas ni blir friska snart!

Så jag och Millie har mest varit hemma idag. Vi gick ut på lite julklapps ärenden, och gungade ute på gården. Åh vad jag längtar efter julmyset nu!

Jag har haft gåvagnen mot väggen men Millie har ställt sig upp många gånger mot den. Hon lyckades även klättra upp i den :) men på det sättet kom hon inte fram hihi

Tack!

Tack älskling för att jag fick sova en extra stund idag!
Tack farmor som kunde passa Millie medans vi åkte och köpte min jacka!! Tack Linus igen för att du åkte med mig och köpte jackan!

Efter vi köpt jackan fikade vi hos farmor och lekte lite där. Millie klättrar som en galning i deras trapp! Man får vara snabb och inte titta bort!
Och tack igen farmor och farfar! Millie har ju fått en lära gå vagn som hon egentligen skulle få till jul, men pappa tyckte att det redan var dags... Hon
fattar ju hur man ska göra men den går lite för fort för henne ändå. Men hon och pappa övar mycket :)

När vi kom hem sen åt jag och Linus en supergod hemmagjord nachotallrik, mums!

Nu ligger jag i badet och myser medans jag hör hur pappa och Millie leker där ute.

Jag lyckades göra en tuppkam på Millie idag :)

Kalas!

Imorse ville Millie gå upp tjugo i fem! Hon åt och lekte lite i våran säng innan hon lyckade somna om till halv sju. Bättre det!

Vid nio tog farmor med sig Millie på en långpromenad. Då passade jag på att klippa Linus hår.

Sen vid två åkte vi på kalas för kusin Isabelle som blev hela två år!!
Grattis sötaste Isabelle!
När vi kom hem lekte vi tre i Millies rum och vi märkte att tiden gått mycket snabbare än vi trodde och helt plötsligt var det läggdags för Millie och filmdags för mamma och pappa :)

Millie på kontoret

Idag har vi åkt till Zinkensdamm för att hälsa på tio Jorge på hans jobb! Millie lekte runt på kontoret och alla ville gärna leka med henne så hon hade det så bra!

Sen gick vi ut till en kinabuffé där Jorge bjöd på lunch :)

Efter det tog vi en sväng i stan för att se om jag kunde köpa jackan som jag spanat in men den fanns inte i min storlek :(
Då åkte vi hemmåt men vi svängde förbi centrum och träffade upp mormor där en sväng innan pappa kom dit och vi gick till Ica och köpte lite fredagsgodis!
Millie sov i ungefär 2timmar och 40 minuter i vagnen medans jag gick i stan och centrum! Hon sover verkligen gott i vagnen när den är i rörelse (nästan alltid)

ont i handleden

nu har jag så ont i min handled igen. Hade det en tid förut men det blev bättre, nu har jag ont hela tiden nästan :( allt på grund av att bära runt på min lilla tjockis!

Idag har jag och Millie varit hemma. Vi gick ut och gungade efter lunchen och tog promenad med sovvila i vagnen.
Sen har vi ätit middag med pappa, lekt, bustat och badat!
Tuff Adidastjej!

Mormor

Idag åkte vi hem till mormor tidigt, Millie sov i sin vagn i nästan två timmar. Sen umgicks vi med mormor hela dagen, morfar och moster vali hann säga hej till Millie och vi lunchade tillsammans innan det var dags för Millie att ta sin andra sovvila. Då passade jag på att åka hem och hon sov två timmar till i sin vagn!
Det går jättebra när hon bara har två sovvilor per dag, men då måste hon nästan sova två timmar per gång för att hon ska vara utvilad och glad!

Hemma dag

Idag har jag och Millie haft en lugn dag hemma bara. På eftermiddag gick vi ut en promenad så hon fick sova i vagnen, då hon sover så gott!
När pappa kom hem åt vi middag sen tog vi en till promenad för att handla hem lite frukost saker.

Jag älskar att se när Millie sitter såhär gulligt och tittar på tv!

Jobbig natt

usch vi hade en jobbig natt igår. Millie vaknade och vägrade somna om. Hon var inte sur eller nåt utan ville bara inte sova. Hon fick tutte men det hjälpte inte, tillsist la vi henne ändå och då stretade hon emot och skrek. Tre timmar var hon vaken! Hon vägrade i sängen så tillslut somnade hon i Linus armar och då kunde han lägga henne i spjällisen.

Våran dag började ändå vid halv sju. Men hon har varit väldigt glad och nöjd idag ändå. Har inte alls gnällt mycket.
När jag la henne för hennes förmiddagsvila stretade hon och skrek men somnade ändå.
Sen kom Jacque och Lovine hit och åt lunch med oss, efer lunchen gungade vi lite ute på gården och sen gick vi till öppna förskolan för lite lek och sång :)
När vi var klara på öppna förskolan hann vi knappt komma runt hörnet innan Millie sov i vagnen och sov i två timmar. (vi håller även på att avveckla en sovvila, ibland sover hon bara två istället för tre)

Sen har vi bara umgåtts här hemma med pappa och med moster cami som sover över idag innan hon ska på äventyr i Italien imorgon! Millie somnade lätt och jag hoppas verkligen hon sover hela natten, Linus har gått och lagt sig tillsammans med Millie kl åtta och jag ska strax också lägga mig eftersom vi inte fick sova många timmar inatt... Sov gott!

Farsdag

Idag var vi hemma och mös innan vi skulle på söndagslunch hos mormor och morfar. Men vi blev lite uttråkade hemma så vi åkte till stinsen en sväng innan lunchen där jag handlade en farsdagblomma till min pappa :)

Sen har vi haft det trevligt och ätit gott tillsammans med min familj som vi gör de flesta sönadagar, mys!

Den här fina tröjan fick pappa av Millie idag, vilken fin hon har gjort va!? :)

Täby centrum

Idag åkte vi iväg till täby centrum och spatserade där lite. Köpte inget eftersom jag inte har några pengar alls :( men det är ju ändå roligt att titta och en liten fika blev det :)

Vi kom hem och lagade hel kyckling i ugnen och sen gick vi upp och lekte en stund med farmor och farfar. Millie stirrade på hunden, drog i katten och ville smaka på den, och klättrade upp för trappan!
Sen gick vi förbi änderna i mörkret och gav de bröd :)

klätterapa

vi har verkligen en klätterapa här hemma nu! Hon är helt galen! Man blir svettig vid måltiderna men annars är det roligt att se hur hon tar sig fram och över allt!

Idag har vi haft en lugn dag, pappa jobbade lite kortare dag :)
Vi har varit och handlat lite fredagsmys och gjorde goda färsbiffar till middag :)

Den senaste veckan har Millie börjat äta på natten igen. Eller på morgonen rättare sagt. Vid tre-fyra vaknar hon och vägrar somna om så då får jag ge tutte och så somnar hon om då. Ibland har jag tur då hon sover till halv sju, men det är fortfarande oftast vid fem tiden.

Här kämpade hon sig upp idag haha

snart helg!

Snart är det efterlängtad helg! Det är det jag ser fram emot vecka efter vecka, när vi får vara tillsammans hela familjen hela dagarna och bara mysa!

Idag ringde Jacque och berättade att grossistsäljaren hade 30% rabatt på allting i affären och frågade om vi ville följa med... Självklart ville vi det! Jag och Millie tog bussen och mötte upp de och så handlade vi lite. Sen promenerade vi tillbaka hem.

Sen har jag och Millie bara varit hemma. När pappa kom hem sen åt vi middag och nu är det omöjligt för Millie att sitta still i sin stol. Hon reser sig upp heeeela tiden, det är ganska jobbigt, får väl köpa sele till den... Känns tråkigt också men alltså hon vägrar sitta på rumpan.

Nu ställer hon sig inte upp mot möbler bara utan nu kan hon ta sig upp med väggarna!

vilda bebin

Millie har verkligen blivit vild! Hon röjer, klättrar på möbler och ur stolarna, skriker och sprattlar, ja helt galen är hon ibland min tokunge!

Idag kom Lovine och Jacqueline hit och åt lunch. Vi lekte lite innan vi gick på sovpromenad och när tjejerna vaknade så var det dags för öppna förkolan med sångsamling och lite hemligt pyssel ;) juste Millie bajsade även upp på ryggen när vi var där, puf vad svettigt att brottas med henne där de har skötbäddarna på bänkar när hon bara kryper iväg med bajs överallt! Men det gick bra!

Sen kom pappa och hämtade upp oss där och så åkte vi och handlade på ica maxi. När vi kom hem så åt vi och sen kom farmor hit och lekte också.
På kvällen har Millie och pappa busat och lekt. Pappa har lekt gladiatorerna med Millie, han har stoppat henne med en kudde så att hon inte kan ta sig förbi, tokarna :)

kaos

När vi går till öppna förskolan går vi de tiderna de har babyöppet, det är från noll upp till tio månader. Igår pratade jag och Jacque om att vi snart inte får gå på babyöppet längre, då måste vi gå andra tider och det är från noll till fem år. Idag prövade vi på det. Det var kaos!
Det börjar med att när vi kommer on där så är det hysteri för två mammor har blivit av med sina väskor. Väskorna dyker upp efter ett tag men tyvärr har de blivit bestulna på pengar och mobil. Ena mamman är hysterisk och gråter och svär på finska. Det är polisanmälningar på gång och bara en olustig stämning där inne. När det är sångsamnling så kan några stora barn inte sitta still, och det är ju inte så ovanligt! Men det som irriterar mig är att personalen måste säga till dessa barn flera gånger för mammorna bara sitter och tittar på, varför ska någon annan behöva säga till barnen när deras förälder är där? Det tycker jag är lite konstigt. Ja och sen eftersom det är upp till fem år så är det klart att det är mycket spring och hög ljudnivå, ett helt annat tempo.
Usch jag kommer sakna att gå på babytimmarna...

Idag har Millie varit helt uppe i varv! Skrikit med sin basmonsterröst, inte suttit still och inte ens kunnat ligga stilla när hon får tutte. Hon liksom slappnar inte av... Men hon börjar ju bli större och mer aktiv. Och se vad hon har börjat med nu!

förlovningsdag

Idag kom Jacque och Lovine hit en sväng. Vi lekte och lunchade och gick sen till öppna förskolan. Där lekte vi och sjöng våra favoritsånger! Sen fick tjejerna sova i sina vagnar :)

När vi kom hem sen så tyckte pappa att vi skulle fira lite att vi hade fyra års förlovningsdag eller vad man ska kalla det för... Det gjorde vi genom att köpa med oss mat hem från kolgrillen här nere, det var smaskigt! Och snart ska vi fortsätta fira med lite kladdkaka :)

Tänk att vår resa började med en hejdåpuss för sju år sedan, och här är vi idag :)

Älvsjö

Idag har jag och Millie åkt till Älvsjö där min kusin Paloma bor. Millie sov både på ditresan och sen på hemresan, det var skönt!
Men därborta hann vi leka med båda kusinerna och min faster som var på besök från göteborg och hunden Simon!

På vägen hem svängde vi förbi hos mormor och morfar för att säga grattis till mormor som fyller år idag! Feliz cumpleaños Mormor!
Sen kom pappa och hämtade oss, vad Millie blev glad av att få se honom! Så kom vi hem och lekte och umgicks!

Bild som farmor tog igår när hon lekte!

cirque du solei

Igår började vi dagen med frukost på kondis tillsammans med Linda, Farzad och Meja (och lindas stora mage :)) det var mysigt och gott!

På eftermiddagen kom farmor, farfar och farbror Charlie hit för att jag och Linus skulle ut tillsammas för första gången!
Vid fyra åkte vi till stan och mötte upp Jorge och Cami. Vi åt gott på taco bar innan vi åkte till globen och såg "Michael Jackson the immortal world tour by cirque du solei. Typ akrobater med Michael jackson musik, liveband, dans och galen underhållning! Det var grymt! Och återigen kommer jag på hur mycket jag älskar Michaels musik!!! Vi hade jättekul och kom hem strax efter elva. Millie hade det haft jättebra här hemma!

Igår blev prinsessan nio månader!!

snus

Idag har jag och Millie haft en lugn dag. När pappa kom hem lekte vi och sen gick vi ut på promenad och pappa åkte till stan för att gå på konsert. När Millie vaknade gick vi hem till kusinerna, så kvällen har varit fullrulle!
De tre kusinerna öekte jättefint, Millie var jätteglad med massa leksaker som hon fick ärva av de. Mormor och morfar kpm förbi med lite presenter till alla barnen också :) Efter ett tag började Millie bli gnällig och trött då det började närma sig sovtid.
Vi kom hem och försökte leka men Millie var bara tjurig, hon fick sin välling och medans jag fixade hennes tandborste märkte jag att hon sög på något. Ja, Millie har snusat för första gången! Usch och fy, imorgon får vi skälla på pappa som lämnar sina dosor överallt!
Jag ringde till giftcentralen för att höra så det inte var någon fara och hon sa att nej om de är en använd snus så är det inte så farligt, bara att de kan få symptomer som illamående, kräkning, kallsvettning och hjärtklappning. Men efter vällingen eller snusen var Millie hur glad som hellst ovh verkade inte ett dugg trött! Hon fick vara uppe lite längre då och för att se så hon intemådde dåligt. Men nu sover hon så sött!

Millie står och ropar upp till farmor och farfar, Vi ses imorgon!

Bagarmossen

Idag har Millie och jag åkt på utflykt till bagarmossen! Vi åkte dit för att hälsa på min syster Cami och se hur hon bor för tillfället. Vi var där en stund sen åkte vi in till stan. Vi åt på ett thaistånd och spatserade lite innan vi åkte hem. Millie charmade en massa folk på tåget :) kul att hon var på bra humör!

Vi kom hem till pappa, åt, tog en sväng till Ica och gosat här hemma!

Jag pratade med min kusin för ett tag sen om att hon tycker att folk kan vara så närgångna med hennes hund, tex på tunnelbanan att de bara klappar utan att fråga och så. Hon undrade om det var så med bebisar också men jag hade nog aldrig upplevt det... Förrens idag. Vissta att folk ler, skrattar och pratar med Millie men även har två olika personer tagit på henne idag. Jag tycker inte att det är så farligt, alltså jag blir inte besvärad av det, men när jag tänker efter är det ändå väldigt konstigt. Att främmande människor bara tar på någons bebis. En vuxen människa skulle ju inte gå fram till en främling på gatan pch klappa den på kinden eller hålla den i handen, så varför är det okej att göra det med barn eller djur tex? De kan ju inte säga att de inte vill... Ja, lite konstigt är det... Man ska nog fråga först om det är okej att man klappar för alla vill nog inte det!

Mitt liv med min älskade familj

Välkomna till min blogg som handlar om min vardag med min underbara lilla familj.

RSS 2.0