Tredje och fjärde tanden

Äntligen tittar två tänder till fram!! Det är väl därför det har varit så mycket gnäll... Det roliga är att det är de två tänderna uppe på varsin sida av framtänderna. Framtänderna syns inte till ännu, hehe men roligt att det kommer flera nu, hon måste ju börja tugga hårdare saker snart!
Jag kan inte sluta tänka på att Millie lika gärna skulle kunnat börja på förskola om en månad. Då sitter de och äter fruktstund med en frukt i handen. Sitter med bestivk och äter själva (ofta går själva) mm. Men allt det känns jättelångt bort, hon känns så liten fortfarande, tur att hon inte ska börja ännu på ett tag!!

Idag har vi underhållt Millie så gott det går. Ibland är hon jätteglad och ibland bara gnäll. Vi gick ut och matade änderna också. De var helt galna när vi kom med bröd! Stackarna, hoppas de får mat under vintern.

Snart ska jag bege mig in mot stan och träffa min syster Cami. Hon fyller år imorgon så idag ska jag bjuda ut henne och se dansföreställningen Svansjön i modern version. Ska bli jättekul!

Utforskar vatten

Inatt fick vi kämpa lite med att få Millie att somna om... Inge gnäll, bara hade svårt att somna, jobbigt för oss att vara vaken.
Vi gick upp sen vid halv åtta. Vi åt frukost tillsammans med pappa som var ledig idag och sen badade Millie tillsammans med pappa. Åh vad underbart det är att se när hon utforskar vattnet som rinner.

Senare på dagen åkte vi en sväng till eurostop, där var det ingen mellandagskaos :) titta så tokig pappa var som satte millie i vagnen. Men hon satt där ett tag och var glad!

På kvällen har Millie haft nappen i munnen nästan hela tiden. Hon har varit sååå tjurig! Gnällt även med nappen i munnen. Åh vad jag blir trött i skallen när hon är så onöjd. Det är jättetråkigt och jag blir ledsen för jag vet inte vad det är eller vad jag kan göra för att hjälpa henne. Usch, hoppas hon är gladare imorgon och hoppas hon sover gott ändå.

Nertrappad amning

Den senaste månaden har jag tagit bort lunchamningen och sen i måndags också middagsamningen och sedan dess har Millie slutat ammat på natt/morgonkvisten. Nu sover hon hela natten och vaknar vid sex, ammar och ofta somnar om någon timme till! Det går superbra! Hon äter mera mat så jag tror hon sover bättre då. Det känns jättebra att det går så smidigt, hon är fortfarande ganska jobbig när hon äter mat. Gnäller massor under tiden hon äter, konstigt, men ändå äter hon... Toktjejen!

Idag sov vi till halv åtta. Pappa åkte till jobbet och vi blev kvar hemma. Pappa kom ändå hem ganska tidigt. Då åkte vi tull barnens hus där de har 75% rabatt på alla kläder. Jag tittade inte så nogrannt så jag hittade knappt nåt. Vi åkte vidare till stinsen för pappa var fikasugen och vi behövde handla, så vi tog en fika på waynes och handlade på citygross. Sen åkte vi hem.

På kvällen tog vi en sväng till ica för pappa skulle hämta ut ett paket. Millie har börjat krångla när hon sitter i vagnen igen. Vänder sig om och är tjurig. Jag måste ta rda på hur man går ut selen genom åkpåsen så hon inte hoppar ut!

Nu sover skruttan och pappa åkte och jobba lite så här sitter jag ensam :( jag kanske ska gå och sova tidigt iställe?

Briljant idé

Idag hände något underbart... Millie sov hela natten, vaknade strax efter sex, ammade lite och sen somnade om till kvart i nio! Åh så skönt det var!! Vi gick upp, åt frukost och sen åkte pappa och jobbade.

Malin, min gamla barndomsvän som numera bor i kiruna kom hit på en kopp te nu när hon är här nere och hälsar på. Det var mysigt att träffa henne, och hon kom med en helt underbar present till Millie, en liten kanin och en sån fin filt som hennes duktiga och snälla mamma sytt till Millie. Den är så fin!

När hon gick så hämtade Jacque och Lovine oss för att Jacque fick den briljanta idén att åka till täby centrum, på första dagen med mellandagsrea, med barnen, varför sa jag ens ja!?! Hahaha det var fullt med folk, två halvgnälliga tjejer och kaos helt enkelt!!
Vi åkte hem istället, Millie sov och sen resten av kvällen lekte vi själva och med mormorKaren genom skype :) Hon fick vara med oss när vi åt middag och när vi lekte på Millies rum. Det var mysigt med hennes sällskap, för en kort sekund kändes det som om hon inte alls var på andra sidan jorden. Millie spelade piano för henne och pratade! Vi saknar henne jättemycket!


Snart kommer Linus hem :) tyvärr hann inte Millie träffa honom mer idag men jag hinner krama på honom innan vi ska sova :)

Julafton pch juldagen

Oj vilka otroligt mysiga och händelserika dagar vi haft. Millies första jul kom och gick lika snabbt men den har varit rolig!

Julaftonsdagen började vi med att jag, Millie och pappa gick ut en sväng på pulkaåkning :) sen vid två åkte vi hem till mormor och morfar där nästan hela familjen samlas som varje år. Vi tittade på kalle, åt en fantastis god julbuffé och öppnade julklappar. Ojojoj vilken bortskämd unge vi har! (och pappa är väl den som skämmer bort mest :))

Jag och Millie sprang över till en gammal barndomskompis till mig som bodde på samma gård (hans mama bor kvar) som blev pappa för tre veckor sedan. Jag fick hålla i den lilla pojken och det kändes helt overklig att Millie varit så liten. Det är som om det var i ett helt annat liv! Helt otroligt!

Vi lekte massor med kusinerna och hade en riktigt mysig dag innan vi åkte hem och somnade mätta och glada :)

Idag åkte pappa och jobbade tidigt vid fyra. När jag och Millie vaknade åt vi frukost lekte lite och åkte hem till mormor och morfar. Kusinerna sov över där så det blev massor med lek idag också. De kröp runt och jagade varandra, lekte mamma, pappa, barn :) haha så roliga! Vi åt rester från igår och tittade på film innan pappa hämtade oss innan det var dags för jul nr 2 tillsammans med farmor och farfar, farbror Charlie och hans flickvän Kristin.

Vi åt tacos och glass med varma hallon till efterrätt, oj vad jag har ätit! Det blev mer fina julklappar och lek. Mest spring efter Millie som bara ska klättra upp för trappan.

Nu har pappa Linus åkt och jobbat och jag ska nog sova för jag är så trött!
Tack alla underbara för alla fina julklappar och all god mat och julmys! Vi år så glada och tacksamma. Vi har underbar familj runt oss!

Här kommer lite bilder från dessa dagar

Dan före...

Wiiie imorgon är det jul! Millies första jul, det ska bli så kul! Haha för henne blir det väl som en vanlig dag men jag tycker det ska bli så mysigt!

Idag jobbade pappa så jag och Millie var själva på förmiddagen. När pappa kom hem badade han och Millie tillsammans med jäääättemycket skum :) hon plaskade ovh var så lycklig med skum upp till näsan! Efter att hon sovit på eftermiddagen så åkte vi med pappa och handlade lite. Sen svängde vi förbi hos mormor och morfar med en julklapp till kusinen daniel som inte ska vara där imorgon. Småkusinerna var också där så Millie lekte lite med de. Innan vi kom hem hann hon krama farmor också.

Nu sitter jag och Linus och hoppas på miljonen framför tvn med varsin bingolott... Än så länge har han vunnit en ny lott till nästa vecka, haha blir nog oingen mer vinst än det.

Jag känner mig som ett barn, åh vad jag längtar tills imorgon!

Mysig dag

Idag gick jag Millie och pappa och fikade på kondis. Vi satt där och hade trevligt och tittade på tåget som far runt bakom oss
Mina söta älsklingar :)
.

Sen tog vi en sväng i centrum för att fixa bingolotter tills imorgon och lite god middag till kvällen efersom Millies bästis Lovine skulle komma med hennes mamma och pappa.
De kom vid fem när båda tjejerna sovit sina vilor. Vi åt en god köttbit med klyftpotatis och lite såser, det var såå gott!
Tjejerna har lekt pch bråkat om att ha samma saker hela tiden. Hihi men de har haft roligt och lekt och dansat.

sista middagen...

någonsin?

Igår gjorde vi inte mycket.. Farmor var över och lekte på kvällen.

Idag var jag och Millie hemma. På eftermiddagen var vi bjudna hem till farmor och farfar för att äta en sista middag innan jordens undergång ;) det blev kinamat och kladdkaka till efterrätt. Gottis!
Millie fick också gott att äta för farmor hade köpt kex med choklad på som hon åt så glatt! Vi rullade ner för backen mätta och belåtna och vet att det kommer massor med flera sånna här svullkvällar :)

Millie har dansat massor idag. Både stående mot något står hon och gungar på benen och sittandes såhär hoppar hon upp och ner!

BajsMillie

Millie har de senaste dagarna börjat bajsa så mycket! Ungefär fyra gånger per dag, idag slog hon rekord med fem gånger! Självklart byter jag 95% av de blöjorna! Pust! Haha ja det var viktig information till er :)

Idag kom Linda, Roberto och kusinerna hit och lunchade och lekte.
Fernando, Isabelle och Millie lekte verkligen och hade skoj. Det blir lite bråk om leksakerna men de var så söta.

Efter vi lekt gick jag och Millie till öppna förskolan och lekte och sjöng lite innan de stängde för jullov. Det var längesen vi var där, jag hade saknat det :)

På eftermiddagen gick vi till Ica för pappa fick för sig att vi skulle köpa chips och titta på film ikväll. En dansfilm!! Jippi! Konstigt att Linus valde den för det är inte riktigt hans typ av film utan min, men han är så snäll när han tittar för min skull :)

Juste! Nyss, precis innan Millie skulle sova så stog hon mot sin kulbana när hon plötsligt ställde sig upp raklång med händerna upp i luften. Tre gånger på raken släppte hon och stog upp! Länge dessutom!! Häftigt!

Julklappar

Eftersom pappa jobbat natt igen väntade vi på att han gick sova ut och efter detoch Millies vila gick vi tre en sväng för att fixa lite sista julklappar. Nu har jag börjat pysslat och slå in, Åh vad jag tycker sånt är mysigt!

Vi tog en liten fika här neranför oss precis där de har öppnat ett nytt café, de hade inte såå mycket men det var mysigt och billigt :)

Efter middagen och badet kom farmor hit och lekte och hade liten kakfika med sig till Millie! Haha hon får äta de mesta nuförtiden, i små mängder naturligtvis :)


Julkort

Eftersom pappa kom hem sent inatt eller tidigt imorse kanske man säger fick han sova kvar när jag och Millie gick upp. Vi lekte hemma och sen efer lunch gick hela familjen till ica för att posta ett brev som ska resa långt :)
Vi måndagslyxade till det och köpte med oss lövbiff hem till middag som linus lagade med halloumi inlindat, pommes och sås. det var mums!

På kvällen har Millie varit väldigt gnällig, det tycker mina öron är jobbigt :( men hon var glad och dansade till sitt spelande julkort som hon fick på posten idag! Tack farmor!

Snart ska stackars pappa ut och jobba natt igen.

Tomtegröt

Pappa jobbade inte inatt, traktorn gick sönder efter att han bara hunnit jobba två timmar så han kom hem och sov. Han fick istället åka och jobba idag vid tolv men vi hann ju vara tillsammans med honom en stund på förmiddagen :)

På eftermiddagen var en stor del av min familj här på lite tomtegrötsfika. Första gången jag lagade det och det gick rätt bra!
Vi hade trevligt och Millie hade roligt med sina småkusiner. Hon fick även vara med och spela fotboll med de stora grabbarna!

Massor idag

Vi började dagen med att bara ta det lugnt här hemma och när Millie sov sin förmiddagsvila så städade vi så mycket vi hann med. När hon vaknade åt vi lunch och gick ut till pulkabacken och mötte upp kusinerna där! Det blåste kallt så vi tog några snabba åk innan vi åkte hem och bakade lite kolakakor.

Sen sov Millie sin långa eftermiddagsvila så att vi blev lite sena hem till gammelfarmor och Helge där vi var bjudna på en supergod middag!
Millie hade det toppen! Hon spelade på deras piano som en galning, fick fina julklappar, åt massor! Mat, tårta och hittade även chipsskålen! Deras hund satt så snällt under Millie och åt varenda smula hon tappade! Ja, rolligt hade vi!

Nu sover vår lilla gris och vi sitter i soffan, snart ska pappa ut och jobba hela natten :(

Spontan middag

Igår på kvällen kom mormor, morfar och Vali hit en snabbis. De hade köpt en fleeceoverall som jag tittat på till Millie men hennes storlek fanns inte här i centrum så de var snälla och åkte förbi och köpte den någon annanstans. Overallen som hon använt börjar bli jätteliten så den här var superbra och gosig nu när hon fortfarande sitter i vagnen hela tiden.

Millie och pappa stannade hemma och vi andra gick till messinge där söta Amanda hade pianoavslutningsuppvisning :) hon spelade och sjöng jättefint!

Idag åkte vi till stinsen och lunchade där med pappa som var ledig :)
Senare på kvällen blev vi spontan bjudna hem till Jacque, Micke och Lovine på middag. Vi åt så mumsigt och hade trevligt!
Tjejerna lekte och åt också, TokLovine åt mest mörkchoklad!

Lucia

Igår var Jacque lovine här hemma med oss! På eftermiddagen gick vi en sväng till centrum också.

Sen på kvällen var jag ute på roligheter! Millie och pappa var hos farmor pch farbror Charlie och hade kul medans jag gick ut och åt middag med Camilla, Josse och Per. Vi åt god kina,thaimat och hade trevligt. Vi fortsatte att ha roligt hemma hos Camilla med massa skitsnack! Jag kom hem efter elva och var helt slut, bums i säng!

Idag hade vi tur att Millie sov till halv åtta! Vi åt frukost och begav oss sen till öpnna förskolan där femåringarna från en förskola kom och lussade för oss :)

Pepparkaka

Här om dagen läste jag en artikel om att barnen på en skola inte skulle få klä ut sig till pepparkakor eller äta pepparkakor till lucia. Anledningen var att vissa kunde ta illa upp. Det låter ju helt sjukt att en sådan sak ska bli till något rasistiskt. känns om man bara skapar mer problem genom att förbjuda och mer utanförskap genom att säga att de bruna pepparkakorna får inte vara med, det ska ju inte finnas någon skillnad?! så varför tar man bort de bruna?? A det verkar väldigt konstigt och jag hoppas att protesterna har blivit så stora att de måste ta tillbaka det! Millie får i alla fall vara pepparkaka :)

Idag har Jacque och Lovine varit här och lunchat och lekt! Tjejerna börjar intressera sig mer av varnadra nu, kanske inte leker men ändå "leker". De sitter bredvid varandra, tar gärna sakerna ur handen för båda ska ju självklart ha samma sak hela tiden, och när ena säger bababa så svarar den andra med bababa, de är så söta!

Efter middagen kom farmor och farbror Charlie hit med fika till Millie, de hade picnic med lussebullar i hennes rum och då passade jag och Linus på att åka iväg och handla lite saker som fattades här hemma :)

Söta lilla pepparkakan som sitter på barbisen som en saccosäck och leker med pappa!

Måndag

Idag gick vi till centrum och mötte upp Jacque, Lovine och deras vänner Andrea och Viggo. Vi åt en god lunch på waynes och sen träffade vi mormor i centrum och hängde med henne en stund.

Sen på eftermiddagen var jag och Millie bjudna hem till min gamla barndomsvän Jill på lite fika. Det var mycket trevligt och Millie hade roligt med hennes två katter!
Pappa hämtade oss där så vi fick komma hem och äta middag och leka med pappa och sen var det plötsligt läggdags för Millie, vad fort dagen gick!

Bakdag

På dagen tog vi en promenad till centrum för att fördriva lite tid :) Pappa och Millie gick hem och jag gick hem till Vali för där skulle det bakas med barnen! Eftersom jag inte hade kunnat baka med Millie i ena armen så fick hon vara kvar hemma. Och stackars Isabelle är sjuk fortfarnde. Så det var bara Amanda och Fernando. Men vi hade kul och åt massor med pepparkaksdeg och skapade fina bullar! Fernando gjorde bajsmonster!


Senare kom resten av familjen dit för att fika det vi bakat. Millie fick nog i sig en halv lussebulle som hon fick av morfar! Och eftersom vi bakat pepparkakor fick sötnosen också vara en pepparkaka :)


En mycket mysig dag och kväll hade vi med bak och glögg :)

Glöggfest

Igår åkte vi på familjeutflykt till Sigtuna för att gå på deras julmarknad. När vi kom dit fick vi reda på att den bara är på söndagar så vi vände och åkte hem igen :(
Vi svängde förbi eurostop och handlade lite god mat till kvällen :)

På kvällen var jag på glöggmingel/inflyttningsfest hos min kollega Helena.

Idag vaknade Millie kl sex men hon fick tutte och vi sov vidare till åtta, underbart!!

julfest!

Igår kom Jacque och Lovine hit och hade en heldag.
Vi åt lunch, lekte, och när tjejerna sov så bakade vi saffranslängd med vit choklad i. Gott!

Efter att Linus jobbat klart i 14 timmar igår kom han hem åt och sov, jag skulle väcka honom efter två timmar tyckte han men när jag försökte så svamlade han något om kulorna så stackarn fick fortsätta sova!
Så jag fick sittduscha med Millie stående på badkarskanten utanför och springa runt och fixa mig med henne efter mig hit och dit. Men tyvärr fick jag väcka linus och sen springa iväg för att åka på julbordet.

Vi var inte alls många från mitt jobb men det var ju fullt med folk eftersom alla komunens anställda var bjudna. Vi hade roligt ändå och avslutade med att dansa en stund! Det var längesen! :)

Idag har Linus varit ledig och det har varit mysigt! Det känns som om vi inte har pratat mer än några ord sen i tisdags eftersom vi knappt har setts. Millie är jättepappig när han kommer hem och blir jätteledsen när han försvinner! Så söt!
Idag åkte vi till sollentuna centeum och lunchade där. millie hittade några spännande tomtar som hon skrek lite på!

Nu väntar vi på att Millie ska vakna så ska vi gå upp och hälsa på hos farmor och farfar.

stackars pappa

Stackars söta pappa som fick gå upp igår morse kl fyra för att åka och jobba. När han började bli någorlunda klar så fick han åka tillbaka och ploga samma ställen igen för att så mycke snö hade kommit.
Eftersom det var kallt och värsta snöstormen så stannade jag och millie hemma, vi tände ljus och hade mysigt.

På kvällen var jag bjuden hem till Annica tillsammans med Helena och Helena på middag, jag förberedde mig på att stanna hemma eftersom Linus fortfarande inte komit hem som skulle vara med Millie. Men jag ändrade planerna och Millie fick följa med på middag!
Det gick jättebra, Annicas femårige son Alfons var ju hemma och både han och Millie tyckte det var roligt med varandra. De lekte med lego och Alfons visade henne massa saker.

Efter att pappa jobbat klart i 16 timmar fick han komma och hämta Millie och ta hem henne och lägga henne eftersom det var så sent.
Jag hade det super trevligt med mina underbara vänner som vanligt!
Stackars Linus fick sova två timmar, gå upp kl tolv och åka och jobba igen. Usch jag skulle aldrig funka utan att få sova! Tycker så synd om honom!

Idag ska vi nog leka med våra vänner Jacque och Lovine! På kvällen är tanken att jag ska på julfest som är för alla komunens anställda, får väl se om det går beroende på när Linus kommer hem och vilket tillstånd han är i...

10månaderskontroll

Idag var pappa ledig, jippi! På morgonen åt vi en mysig frukost och tog det lugnt och sen efter Millies vila tog vi en utflykt till centrum. Där åt vi lunch på grillen och sen gick vi till bvc eftersom Millie hade tio månaderskontroll hos läkaren.
Allt såg bra ut! Hon väger numera 9465 gram och är 72 cm lång!
Han frågade om hon förstog några enstaka ord, jag och Linus blev helt ställda, hm nja det tror vi inte... Ska de kunna det redan?? Hm jaja det kommer!

På kvällen gick vi upp till farmor med en tesil, stackars farmor som har blivit sjuk :( men då passade vi på att inviga pulkan!
jag kunde inte sluta skratta för att hon såg så söt ut när hon satt där och Millie skrek av förtjustning hon också!

10 månader!

Idag blir våran storMillie tio månader! Nu går verkligen tiden fort!

Jag och Millie lekte själva på förmiddagen och sen vid ett kom pappa hem! Vi har bara varit hemma och inte viljat ta oss ut eftersom det har varit sååå kallt idag! Jag sprang hem till Camilla och hämtade två overaller som vi fått av Hailey, jättesnällt!! Men Millie har fått vara inne hela dagen.

Idag var det som om Millie upptäckte att man kan gapa stort med munnennför hon har gjort det lite då och då! Hahah hon ser så tokig ut!

Kalla vintern!

December och vintern är här!! Huah vad kallt det har varit ute! Vi har tur i sverige att vi har varmt hemma i alla fall :)

Igår mös vi hemma, vi bakade en mjuk pepparkaka som vi sen tog med oss till mormor och morfar. Där fick vi god kött lunch och kakan blev faktiskt väldigt god!
Fernando var så söt och kom och sa till mig : Chichi, jag vill leka med Millie. Och de satt där och lekte lite, det är roligt när Millie kan sitta med och leka fast Isabelle blir bara arg på henne när Millie ska ta hennes penna som hon ritar med. Men ju äldre Millie blir, roligare och lättare kommer de att kunna leka med varandra :)

Vi åkte hemåt sen men svängde förbi hos farmor och farfar och Charlie där vi lekte innan det nästan var sovdags! Där får man jaga Millie hela tiden för hon bara ska upp för trappan!

En mysig men kall söndag hade vi!

Lugna Millie

Idag vaknade Millie halv sju, precis sammtidigt som pappa kom hem. Stackars pappa som var uppe och jobbade hela natten. Vi pussade pappa och sen gick vi in och lekte i Millies rum för att störa så lite som möjligt. Vid nio klädde vi på oss ordentligt och gick ut och gick, (vi invigde julmånaden december med att ta på oss tomtedräkt :))
Millie vaknafe efter en halvtimme men jag fortsatte att gå och efter 45 minuter somnade hon om, pust! Då som hon 1,5 timma till medans jag gick i centrum och tittade.
Vi kom hem och väckte pappa vid ett så att han inte skulle vända helt på dygnet!
Efter att Millie åt lunch kom farmor hit och lekte med henne en stund och jag passade då på att julpynta här hemma!

Sen vid fem kom Lovine hit med sin mamma och pappa :)
Vi köpte hem kina mat och hade trevligt.
Tjejerna lekte, tog varandras leksaker, pussades och hade roligt!
När familjen skulle gå så gick vi alla tillsammans och invigde den nya godisaffären precis här nere vid oss, halvbra men billigt godis!

Millie har varit väldigt glad och rolig att ha att göra med idag, det tycker vi är mysigt!

Mitt liv med min älskade familj

Välkomna till min blogg som handlar om min vardag med min underbara lilla familj.

RSS 2.0