Valborg

Idag har vi inte gjort så mycket. Jag och Millie var en sväng till biblioteket för att lämna tillbaka några böcker.

På eftermiddagen när pappa kom hem lagade vi och åt middag och efter det kom mormor och morfar hit en stund. Roberto ringde och undrade var vi var för de väntade tydligen på oss vid brasan, haha så vi gick dit och träffade alla.
Millie gick runt massor själv och var ganska glad, men vi var klar till ganska sent och såg brasan tändas så hon började bli väldigt trött.
Så vi kom hem och tog kvällsrutinen väldigt fort, välling, borsta tänder, blöja, pyjamas, godnattsång och sängen :)

Infra city

Inatt har Millie sovit halvdåligt igen för nu har hon börjat med lite hosta också :(
Jag var sååå trött imorse, låg i soffan och halvsov när Millie lekte. Vi åt frukost och gjorde oss iordning för att gå ut och möta Linda med kusinerna Fernando och Isabelle. Vi tog bussen ner mot infra city för att gå på lite affärer, barnens hus, rusta och em.
Barnen softar lite inne på rusta :)

Sen tog vi bussen till centrum och lunchade på grillen. Efter att ha spatserat runt inne och utanför leksaksaffären gick vi hem och sov vila, jag totaldäckade på soffan och vaknade av att Millie stog bredvid mig med telefonen vid örat och "pratade" i den och Linus lagade middag :)
Vi åt och sen åkte jag ner med Annica till sats för at gå på ett tufft pass!

Jag kom hem och hann pussa lite på Millie innan hon skulle sova, hon har börjat krångla när hon ska sova, rullar runt i sängen, sticker ut benet och armen mellan spjälorna och vill gärna somna på rygg men har lite svårt att göra det, så nattningarna tar mycket längre tid nu.

Mysig söndag

Sedan vi var på Ringblomman har Millie varit snorig, så typiskt när man är bland barn. Och inat hade hon väl en halvjobbig natt för näsan gjorde så att hon vaknade massa gånger. Och så ville hon gå upp kl fem, men pappa tog henne så fick jag sova lite till.
Hon är gnälligare igen, säkert för förkylningen men mår ändå bra.

Vi var ute ens sväng på gården, hela familjen och farmor. Vi grävde i sandlådan, gungade, gick runt massor (hon börjar bli stadigare! Även med skor) och Millie lärde sig lukta på blommor :)

Sötnosen påväg till sandlådan med sin hink i handen.

På eftermiddagen fick Millie sova i vagnen och jag gick och hämtade kusin Amanda. Vi tog en liten promenad i solen innan vi kom hit. De lekte i Millies rum och jag kunde laga middag i lugn och ro.

Efter middagen åt vi en supergod sockerkaka som Amanda hade bakat till oss :) sen fortsatte de att leka så jag kunde diska också :) Millie stormtrivdes med sin kusin! Tack Amanda för en mysig kväll!

kalas för morfar

Idag vaknade vi halv sex som vanligt, Millies klocka är inställd på det, men hon hade bara vaknat en gång på kvällen och sov sen hela natten så jag fick ändå sex timmars sammanhängande sömn, guld!

Jag åkte sen till gymmet med Camilla och gick på ett sh'abam pass, ett roligt dansa och ha kul pass. Sen åkte jag direkt till scopan i runby för att titta på second handen om jag kunde hitta en spegel till sovrummet. Jag blev avsläppt vid hemköp och där hade nåt bsk-lag loppis, och där fanns en spegel i ganska exakta måttet jag ville ha för 30:- så jag gick inte ens in på scopan utan raka vägen hem med en stor spegel under armen :)

Här hemma åt vi lunch och gick ut på gården och lekte.

När vi kom in kom kusinerna Fernando och Isabelle hit och röjde och lekte med oss.

Millie sov sen middag och när hon vaknade så åkte vi hem till morfar och mormor på kalas eftersom morfar fyller år imorgon! Där var de grillkalas med vi fick sitta inne eftersom det ändå var kallt ute. Massa folk, god mat och musik. Millie lekte med alla kusiner och dansade och klappade händerna när det spelades gitarr :)

Ringblomman

Idag vaknade Millie tidigt igen :( men vi gick upp, tog det lugnt, sa hejdå till pappa som åkte till jobbet och satte oss och åt frukost.
Nu har tokMillie kommit på nått nytt som tydligen var gott, doppa skorpan i filen! Mums!

Vi mös här hemma men hon blir snabbt gansk trött och det tror jag beror på att hon skulle behöva sova en timme till på morgonkvisten.
När det var dgs för första vilan gick vi ut och hon fick somna i vagnen. Vi tog en lång promenad och gick sen till min arbetsplats, Ringblomman. Där hälsade vi på alla och sen åt vi lunch tillsammans med avdelningen Lusen.
Efter det hade vi lite möte med chefen :) sen fika rast och sen lekte vi inne på avdelningen, Loppan. Hon fick följa med en av fröknarna dit själv utan mig först och hon var så glad så! Millie kommer att börja på någon av de två avdelningarna :)

Efter det gick vi ut och lekte på gården med min gamla jobbavdelning, Biet. Millie höll mig i handen och gick upp för kullarna och sprang på gräset för hon var så glad.

Sen gick vi hem och sov vila. Jag började laga middag, potatissoppa med nybakat bröd, det blev helt okej tyckte jag och Millie, pappa tyckte soppan var äcklig :(

Sen tog vi en kvällstur till Barnens hus och Rusta för att handla några saker vi behövde.

Just nu håller Linus på att natta Millie, och för tredje natten i rad så har vi hållt på i en halvtimme ungefär för att hon har blivit så bångatyrig när hon ska sova för natten, jobbigt.

solig dag

Inatt vaknade Millie som vanligt ungefär fyra gånger men hon sov ändå till strax efter sex, det var sovmorgon för oss!
Och idag har det varit superfint väder men vi har varit inne stora delar av dagen ändå. Jag och Millie var ute en stund på gården och lekte med några av hennes nya leksker hon fick av farmor igår. Och så gungade vi. Sen tog vi en promenad för att titta på änderna men vi såg knappt några, däremot var det fullt av fiskmåsar som skrek och bajsade överallt så vi gick hem igen.

Nu på kvällen har vi roat oss med att skruva ihop byrån, inte det löttaste när man har Millie som ska klättra på allt och gnälla när hon inte får. Men vi fick ihop den tillsist!

sopponsdag

Imorse ville Millie gå upp halv fem, jag ville bara gråta! Efter en halvtimme lyckades hon somna om vi våran säng och vi sov till sju, tur!
Då gick vi upp, lagade frukost, satt och åt den länge och sen fixade vi iording oss och tog bussen ner till bollstanäs.
Där mötte vi upp Jacque och Lovine och gick på liten promenad, tjejerna sov en timme i sina vagnar och när de vaknade lekte vi på öppna förskolan innan lunchen serverades, idag var det grönsaks och korvsoppa.
När vi ätit klart var hella stället tomt, vi var sist ut. Jacque var på toa, jag höll på att packa ihop saker när jag ser hur tjejerna står och pussas, åh så söta de var! Jag och Jacque blev ju så glada för att de gjorde det själva utan att vi sagt nåt men då sa vi puss några fler gånger så att vi kunde fota lite :)

Vi gick ut och lekte lite på den lilla lekplatsen där ute men det blåste så mycket att det inte alls var så skönt, så vi sa hejdå och så tog jag och Millie bussen hem.

När vi kom hem låg vi och gosade en stund på soffan innan Millie sov vila. När hon vaknade kom pappa och farmor hem hit. Jag och pappa åkte ivög till Ikea och Millie och farmor stannade här. De åt middag, gick till centrum där farmor köpte fina uteleksaker till Millie, så hade de stannat här ute på gården och lekt med de, grävt och krattat och gjort sandkakor :)
Jag och Linus köpte en byrå som vi måste snickra ihop imorgon för ikväll orkar ingen göra det!

Uppe inna tuppen

Idag började våran dag 4:44. Fyfan vad trött jag var!! Jag la Millie i vår säng i hopp om att hon skulle somna om men de gick inte. Pappa som skulle upp till jobbet gick upp med henne så fick jag dra mig lite i sängen. Jag kom ut och la mig i soffans sen medans Millie lekte runt här på golvet och på mig men jag nästan sov så jag fick tvinga mig upp för att fixa frukost till oss.
Idag åt Millie sin fil själv. Men hon vrider handen ett halvt varv när skeden ska in i munnen så hälften av filen låg överallt!

Lite senare kom Jacque och Lovine hit. Vi åt blodpuddinglunch och sen gick vi till öppna förskolan, lekte lite, sjöng och målade :)

Efter middagen idag åkte jag och Camilla ner till sats och provade på ett pass som heter Abs-solution. Hahahah det gck sådär, ett 30minuterspass som bara tränar magen. Men vissa övningar var ju omöjliga att utföra så jag bara skrattade åt mig själv och undrade vad jag gjorde där!?! Haha nej jag får bli lite mer vältränad innan jag ger mig på det där passet igen :)

Tandläkarbesök

Idag var jag och Millie på kondis och träffade Johan, Mickan&Milo. Vi åt och pratade, och hade det trevligt.

och sen gick vi till folktandvården vid centrum för Millie hade ett första besök hos tandsköterskan för lite information. Känns som om jag redan hört allt på bvc, men det var kul ändå, Millie gick runt tandläkarstolen och försökte klättra på den och så fick hon välja en tandborste :)

När jag och Millie kom hem sov hon vila, efter den lekte hon och pappa en stund medans jag lagade middag till mig och Millie för pappa stack iväg för att träna och titta på fotboll. Så jag och Millie hade en mysig kväll själva! Juste! Jag plockade med mig några av min lillebrors gamla bilar som låg hos mina föräldrar till Millie, och hon tycker om att leka med de! Kul!

Kusiner

Idag åkte jag och Milllie redan vid tio till mormor och morfar. Kusinerna Fernando och Isabelle var ju redan där och ville så gärna att Millie skulle komma. Vi lekte där en stund, barnen åt korv med bröd till lunch och sen gick jag och Millie en sväng hem till Linda, Farzad, Meja och Max för att leka lite med Meja och säga hej till pappa som jobbade lite där med att hjälpa de att gräva på tomten.

Vi lekte lite ute, grävde i sandlådan (Millie åt några skopor) sen lekte vi en stund inne också.

Sen gick jag och Millie tillbaka till mormor och morfar, Millie sov i vagnen och jag gick in och åt lunch med alla som var där.
När Millie vaknade lekte hon lite med kusinerna(nu var även amanda där) de tittade på tv och hoppade i mormor och morfars säng, haha! Hon åt middag och sen kom pappa och hämtade oss.

Millie som sov sina vilor tidigare idag var supertrött redan vid sex, så vi har underhållt henne och hållt henne vaken så länge det gick, jag som var så trött råkade visst somna några minuter på golvet, haha! Blir nog att gå och lägga sig tidigt idag!

Leklördag

Idag fick jag en skön start på dagen med en liten skön sovmorgon, mina älsklingar väckte mig med nyköpta frallor från kondis :) vi åt god frukost, lekte lite och sen åkte jag till sats för ett pilatespass, ett mycket bättre pass än förra veckans! Skönt!
Jag kom hem duschade och så gick jag och Millie hem till min bror och kusin Isabelle :) vi lekte ett tag och sen gick vi ner till stationen och mötte kusinFernando som hade varit på museeum med sin moster.
Vi åt en glass i den efterlängtade solen och matade änderna.

Puss!
Sen sa vi hejdå till alla och så gick jag med en sovande Millie till centrum och shoppade lite småsaker innan vi kom hem till pappa som hade städat hela dagen.
Vi åt en god middag och gick sen ut och lekte på gården. Millie kunde gå på grussandlådan ganska långt själv men lyckades ramla på ansiktet två gånger, haha tokigt.

Myslördag!

Många barn

Usch så trött jag var imorse när Millie vaknade tjugo över fem! Vi mös lite i soffan innan vi åt frukost och sen göra i ordning oss för att ta bussen till öppna förskolan i bollstanäs. Jag prövade en sista gång med ett försök att hitta skon. Började gå samma väg som jag gått, kikade överallt. Gick till förskolan som ligger precis där för att höra om de fått in en sko, ingenting. Så jag och Millie börjar ge upp, börjar gå mot öppna förskolan, hittar en tjuga på marken och tittar noga i buskar och diken, och där, ja där ser jag den stackars ensamma, blöta, övergivna skon, åh så lycklig jag blev!!

Jag fick Millie att somna i vagnen och skuttade in på öfsk. Där var Linda med barnen och så kom Mickan med barnen.
Trevlig stund med lek, sångsamling, lunch och lite mer lek innan stängningsdags.
Men vi fortsatte hem till Mickan och fortsatte där, full rulle med Mickans tre barn, Lindas två barn, Tess tre barn och Min Millie :)

Sen tog jag och Millie bussen hem och båda tog en skön och lång sovvila! Jag vaknade av att Millie var lite ledsen men pappa hade tagit upp henne, jag och hon låg och vaknade till i soffan medans pappa dushade och sen åkte vi iväg och storhandlade.

När vi kom hem hade vi fredagsmys och åt jordgubbar i soffan och lekte innan Millie gick och la sig.

Regnigt

Idag har jag och Millie varit hemma hos Camilla&Hailey och lekt. Jag hade planerat att ta en mysig promenad dit och hem men vart inte alls sugen på det när det tråkregnade :( så vi tog bussen.
Där lekte vi och fikade massor :)
Jag är lite sugen på att köpa ett litet bord och stolar till Millies rum, hon verkar klara av det rätt bra upp och ner,får se om vi kanske gör det sen :)

Men Millie har fortsatt med att vara väldigt gnällig och trött tycker jag, hoppas hon inte håller på att bli sjuk... Men mitt i allt gnäll var hon så rolig för hon hittade Haileys skor som hade kardborreband som var roliga att pilla på, men hon ville också så väldigt gärna ha på sig de. Så hon fick gå runt i de, haha såg så roligt ut.

Sen tog vi bussen hem och på stationen här nere gick jag förbi busschauförernas lilla barack och frågade om de fått in Millies lilla sko men tyvärr hade de inte det. Och de på öppna förskolan hade inte heller fått in den :(

Efter middagen följde Millie med pappa och farbrorCharlie på liten promenad och sen hade de hälsat på hos farmor.
Under tiden hade jag ett långt skypesamtal med min mammaKaren i chile :)

sopplunch

Imorse var Millie jättetrött och gnällig så hon fick ta sin förmiddagsvila vid åtta redan. När hon vaknade vid nio gjorde vi oss klara och tog bussen ner till bollstanäs öppna förkola och mötte Jacque&Lovine, Mickan&Milo, Linda&Max, Maddis&Oskar. Plus alla andra som var där som jag inte känner :) mycket folk, trevligt! Först hann vi leka lite innan sångsamlingen och efter sångsamlingen lite mera lek innan det var dags för sopplunch, idag var det kyckling och nudelsoppa, ganska gott men Millie åt inte så mycket av den.

Det är roligt när ALLA är i rummen och leker förutom Millie som står och krånglar i hallen med en vagn eller försöker ta sig upp på bänken.

När vi hade ätit lunch gick alla hem eftersom det stängde, men jag och Jacque stannade med tjejerna ute och lekte en stund. :)

Sen tog jag och Millie bussen hem och Millie fick gå och lägga sig på en gång eftersom hon var så trött. när vi kom hem så märkte jag att jag har tappat Millies ena sko någonstans. Jag blev så ledsen att jag grät en skvätt för jag blir så arg på mig själv! Jag har inte råd att tappa en sån dyr sko :( fy så ledsen jag blev.
Jag sov en stund på soffan också och vaknade av att Linus kom hem. Han duschade, väckte Millie och lekte med henne under tiden jag lagade middag åt mig och Millie. Sen sa vi hejdå till pappa som skulle vara borta ikväll.

Jag och Millie åt middag,lekte, tittade på tv och gick en sväng ner till förådet. Jag har nämligen märkt att Millie är lite intresserad av dockor. Men eftersom jag inte tycker om dockor av någon konstig anledning så har hon ingen, men då kom jag på att jag har en hel kasse med mina gamla mjukdjur i förådet och där lyckades jag hitta en gammal docka till Millie! Vad kul när man kan gå ner och handla i förådet!

Millie tittade glatt och skrattade åt dockan men roligast var nog att pilla den i ögonen.

Sen badade Millie innan det var sovdags. Inatt sov hon hela natten och vaknade en gång vid fyra innan hon slulle upp halv sex, bra jobbat, hoppas hon fortsätter med det!

Konstnär

Idag efter Millies förmiddagsvila och lunch gick vi i det tråkiga regnet till öppna förskolan. Millie målade sin första målning någonsin! Och den fina målningen ska visas på utställningen som startar på måndag i biblioteket :)

Konstnären

Vi lekte, sjöng på sångsamlingen och gick sen hem och sov eftermiddagsvila.
När pappa kom hem och Millie vaknat åkte vi till Ikea, där åt vi middag och köpte lite saker till rummet bla, sängkläder, gardinstång och leksakskastruller till Millie, och några doftljus för att få bort den sista målarlukten förhoppningsvis :)
Jag ska nog vänta med att lägga upp bilder på sovrummet tills det är heeelt klart, men här får ni en liten titt på den fina sängen vi äntligen ska sova på inatt :)

Jobbpappa

Idag har pappa börjat jobba 100% igen. Jag har blandade känslor, skönt av den riktiga vardagen börjar igen på något sätt men samtidigt jättetråkigt för Millie som har vant sig att ha sin pappa hemma så mycket. Men jag är överlycklig över att hon ändå fick alla dessa månader tillsammans med honom. Vi har verkligen fått haft det skönt! Avlastat varandra, och njutit otroligt som en hel familj. Så ledsen är jag över att bli så själv om dagarna igen som man kan känna sig ibland.

Men idag har jag och Millie bara varit hemma men fått besök av många. Kusin Daniel kom hit till lunch och lekte med oss innan han vid fyra åkte till arlanda för att ta flyget tillbaka till london.
Millie ville gärna låna hans hörlurar :)

När pappa kom hem satte han igång och lagade kycklingwraps till middag med bla, babyspenat, sallad, gurka och morötter. FarbrorCharlie kom hit och åt med oss också. Blev ganska gott, Millie fick en i miniversion också :)
När vi ätit klart kom även farmor hit och lekte med oss. Millie har ibland varit lite tjurig under dagen och efersom hon inte har bajsat idag men pruttat massor misstänker jag at hon nog haft lite ont i magen, kanske hård i magen för ovanlighetens skull.

Snart är vi klara med sovrummet!! Wihooo!

Bajen

Idag har Hammarby haft sin hemmapremiär. Så dagen började med lite gos och frukost och sen fixa iväg mig in mot söder med mina brorsor och systerson. Vid premiären är det tradition att man samlas på björns trädgård, dricker öl, sjunger och har trevligt och sen marsherar man i ett långt tåg till söderstadion. Jag älskar det! Stämningen är skön och det är häftigt tycker jag helt enkelt med alla människor :)

Första halvlek var ganska tråkig men det stod ändå 1-1. Andra halvlek var mer fartfylld och bjöd på många bra chanser men tyvärr blev det inga fler mål.

Jag åkte hem med ont i fötterna och huvudvärk men ändå glad. Kom hem till mina älsklingar som väntade med god middag.
Millie och pappa hade haft en trevlig dag, de hade varit och handlat lite och ute och gått.
Jag måste nog sova nu för att försöka få bort huvudvärken, så jobbigt när jag har såhär för det går inte över av tabletter, jag kan vakna på natten också med fortfarande jätteont, usch tänk om man bara kunde ta bort det!

Pilates

Idag började vi dagen segt här hemma, alla ville fortsätta sova när Millie vaknade kvart i sex, även Millie men hon kan oftast inte somna om den tiden så då får man gå upp helt enkelt. Jag och Linus har sovit på soffan de senaste två nätterna efersom vi håller på med målning i vårt sovrum och Millie som fortsätter att vakna mycket på nätterna i sitt nya rum. Halvjobbiga nätter...
Vi mös på morgonen i Millies rum där vi slängt ner en madrass. Jag och Linus halvsover medans hon leker omkring oss :) vi åt frukost och lekte och sen provade jag på ett pilatespass tillsammans med min pappa. Det var väl ett mysigt pass men jag hade velat jobba mera med kroppen, lite för lugnt.
Jag kom hem duschade snabbt och tog med mig Millie hem till Helena som hade sitt barnbarn Lias där så att barnen fick leka lite :)

Sötisar

Medans vi var borta hade pappa målat en vända till i rummet, känns snart klart, fast jag vet att det ändå är ganska mycket klart, jaja vi får jobba på hårt så det blir snabbt klart!

När Millie vaknade från sin eftermiddagsvila var vi så galna att vi åkte till rotebro och åt mcdonalds och handlade lite saker på coop.
Sen kom vi hem och myste i Millies rum (det är vårt nya mys och lekställe) Millie badade och nu sover hon och vi ska titta på film :)

En dag på landet

Inatt krånglade Millie lite, hon höll på i en timma mellan två och tre och hade svårt att somna om, jobbigt.
Men idag gick vi upp och mös innan vi åkte hem till Jacque och Lovie. Dit kom också Anna med sin Wilton och Jossan med sin Wilmer. Vi hade en riktig mysdag ute på landet där de bor. Vi började med att gå en promenad sen gick vi in och lekte, åt gottislunch, pannkakor! Och äppelsmulpaj till efterrätt. Sen lekte vi, tittade på mora träsk och umgicks. Mycket trevligt!

Sen kom vi hem, Millie sov vila och jag och Linus målade i rummet.
Till Middag åt vi taco, Millie som åt det för första gången tyckte väl att det var sådär, hon åt mest bara ost och bröd. Men jag lyckades göra en liten rulle med guacamole och köttfärs som hon åt :)

Sen tog vi en sväng till rusta för att köpa mer färg då vi märkt att denna inte kommer räcka.
Vi kom hem och har myst i Millies rum (det ända rummet som inte luktar konstigt pga färgen) och Millie har börjat med en ny grej, klättra!

lånat nya böcker

Idag på förmiddagen var vi hemma och efter lunch kom Diana och lilla Elsa hit och umgicks med oss. Millie har gått runt massor själv i vardagsrummet och vi satt på golvet och Elsa låg på en filt och var så glad så.

Senare efter vi ätit middag gick vi på promenad till biblan för att lämna tillbaka böcker och låna nya.
När vi var på biblioteket gick Millie ganska många steg med skorna på för första gången :)

STORMILLIE

Oj vad vår bebis har blivit stor idag!!
För det första så flyttade Millie till sitt rum inatt :) Inga konstigheter alls! Hon hade vaknat till två gånger på kvällskvisten när pappa fortfarande var vaken men somnade om på en gång och sen sov hon hela natten till halv sex!

Sen idag åkte vi hem till Mickan och lilla Milo där även Linda och Max var. Vi hade mycket mysigt, åt massa gott och lekte. När Millie vaknade från sin förmiddagsvila hemma hos Mickan började hon gå jättemycket, fortfarande några och små steg men hon ville gå mycket, superkul! Hon ställde sig upp två gånger själv från golvet också, på alla fyra med rumpan rakt upp och så upp med armarna :)

Söta killar!

Mickan som är så bra på att baka gjorde en mumsig cheesecace med blåbär, åh så gott, Millie fick färska blåbär av henne som hon slukade i sig ivrigt :)

Sen kom vi hem, Millie sov vila och vi spacklade i rummet. Sen åt vi god kycklinggryta med ris och då var Millie en stor tjej igen och ville äta upp all mat själv med sked :D

Efter middagen kom farmor hit med en present till millie, en leksaksspis! Så där har vi lekt ikväll och Millie har fortsatt att gå massor! Så kul!

Hunden Chess

Idag åkte jag och Millie hem till Jacque och Lovine. Vi började med att gå en promenad med hunden Chess som de passar om dagarna. Vi gick förbi och tittade på de söta fåren och lammen men då sov tyvärr Millie.

När Millie vaknade gick vi in och lekte lite. Vi åt en underbar lyxig lunch! Igår hade de haft lite kalas så det fanns massor med gott kvar. Fläskytterfilé, potatisgratäng, tzatsiki och beasås, avocado, fetaost och äpelpaj till efterrätt, allt var såå gott!
Millie åt massor med vindruvor till efterrätt.

Sen lekte vi lite, Millie var och klappade massor på Chess, han är en superlugn och snäll hund så hon kunde klappa och han var nöjd. Men om han gick mot henne blev hon genast lite nervös.

Efter middagen åkte jag och gymmade lite.

kallt igen :(

När det var så fint hela förra veckan är det alltid lika tråkigt när det blir kallt igen, det har ju tillochmed snöat och då tycker jag det är så tråååkigt. Jag vill bara ha vår, nuuu!
Idag räffade jag och Millie, Jennifer och hennes lilla söta fyramånaders Ellie. Vi åt lunch på waynes och efter det gick vi till öppna förskolan och träffade några fler vänner och var med på sångsamlingen.

Sen kom vi hem, Millie sov och till middag bjöd pappa på kolgrillen. Det var gott! Efter middagen kom farmor hit en stund, hon tog även med sig Millie på en promenad och då passade jag och Linus på att börja spackla lite inne i vårt sovrum.

kalas för Fernando

Idag på förmiddagen var vi bara hemma. Vi prövade att rita för första gången :) det gick en liten stund innan hon ville börja röja, blev inte så mycket på pappret heller eftersom hon trycker så löst, men vi får öva flera gånger :)

Efter lunchen så åkte jag och Millie hem till mormor och morfar där det sen skulle vara lite kalas för kusin Fernando som blir fyra år imorgon. Vi åkte dit lite tidigare för vi hade inget att göra så vi hjälpte att pynta lite och så.
Sen kom hela tjocka familjen och vi åt middag och tårta, Millie älskade morfars yoghurttårta!
Jag, Linus och morfar hjälptes åt att få ihop hela garderoben som tog ett bra tag så när vi äntligen var klara hade de flesta åkt och Millie var super trött. Så det blev raka vägen hem, välling, borsta tänder, blöja och bums i säng!

Börjat röja

Idag började vi dagen med att gå upp och ta det lugnt innan vi gick till kondis för att ta en frukost med vår vän Johan. Mormor och Morfar som var barnvakt åt kusinerna tittade förbi och fikade med oss också. sen sov Millie i vagnen och då lämnade vi hennemed Farmor för att vi skulle gå hem och röja bort vår stora garderob som stog i vårat sovrum. vi skruvade isär det och fraktade iväg den till mormor och morfar som gärna ville ha den.

När vi var klara hämtade vi upp Millie och så åkte vi och handlade lite på Rusta och på Lidl. Sen kom vi hem och jag och Millie sov lite eftermiddagsvila, så skönt! Sen lagade vi middag, åt och efter maten fastnade jag och Linus i ett program på tvn och Millie var så söt för hon lekte så glatt med sig själv runt oss i vardagsrummet.

Sen badade Millie och när pappa tog upp henne så sa han att hon skulle få välling så hon kröp raka vägen till köket och titta på mikron i väntan på vällingen :)

Farmors kontor

Idag har vi åkt på studiebesök på farmors jobb :) vi lunchade tillsammans med farmor och hennes kollegor och sen var Millie oå kontoret och jobbade lite!

Efter det åkte vi till K-rauta för att vi ska äntligen fixa iording vårat sovrum som jag inte alls trivs i just nu. Så snart ska vi börja måla, wiieeeee!

Hemma sen var det eftermiddagsvila, sen middag och efter det gick vi och matade fåglarna vid ån. Och så har vi myst med vår goa mysunge som har blivit bättre på att sitta still och mysas lite, åååh de är så gosigt!

Juste! Jag har ju glömt att berätta för er att Millie har slutat amma nu för över en vecka sedan. De kändes lite konstigt i början som om jag skulle sakna det men nu känns det ganska skönt. De sista månaderna har hon ju knappt ätit, bara snuttat sen är hon klar, en gång om dagen. Så ja nu var det faktiskt dags att sluta! Men ja, de känns konstigt att aldrig mer få göra det. Men jag är så glad och lycklig över att det gick så bra som det gjorde, visst det fanns ett tillfälle där i somras som jag hade så ont när vi fick svamp, och jag nästan ville sluta, men jag kämpade mig igenom det och föutom de har det gått så bra!

Mat!

Idag har jag och Millie varit och träffat två gamla vänner. Carro och hennes stor mage som snart ska få en pluttis och Pernilla med sin snart ettårige Dante.
Vi lunchade på fabben. Jag och Millie åt hummersoppa för första gången, det var mums tyckte båda :) sen var det pannkakor efter det. Ja, mätt blev jag! Millie satt faktikst ovanligt lugnt ganska länge innan hon tröttnade, men hon fick sitta och pilla majs och ärtor så då var hon glad ett tag.
Sen gick vi och tittade lite i centrum innan vi gick hem.

På kvällen gick Millie på promenad med pappa och farbrorCharlie och sen hälsade de på hos farmor och farfar. När de kom hem trodde jag att jag bara att jag råkat slumra till på soffan i 20 minuter men det hade visst gått mer än en timme :) haha jag var lite trött visst.

För ett tag sen köpte jag lite köksredskap och frukter till Millie, hon är så söt nu när vi lekt med henne där och hon fattar vad man ska göra. Då kan hon gärna gå dit och leka själv ibland. Då vispar hon runt i kastrullen, tar upp frukter, låtssas smaka på de och leker verkligen. Det är så kul att se, så gulligt!

Vårsolen, lämna mig aldrig!

Imorse tog jag och Millie bussen hem till Linda, Meja och Max.
Det är så underbart nu när solen lyser så varmt och skönt, jag hoppas verkligen att våren är här för att stanna! Det är så skönt nu när snön är borta från trottoarerna och man kan köra vagnen lätt igen. Åh vad jag älskar våren!
Meja är hemma med sin lillebror nu när hon har påsklov. Meja hade även sin grannkompis hemma, en stor tjej på 8 år. Så millie var ju överlycklig att få leka med stora tjejer! Hon fick tillochmed vara själv med de i Mejas rum och leka. Haha hon var lugn och glad även fast hon blev körd i en dockvagn och buren på :)
Linda grillade korv till oss ute i den sköna vårsolen, och senare åkte vi hem.

På kvällen kom farmor hit och lekte. Hon ringer alltid och berättar för Millie att hon kommer så att de ska vinka i fönstret när hon kommer nerför backen. Så Millie står där och väntar och sen kryper hon till dörren när det plingar :)

Cami!

Idag har vi träffat våran älskade Cami som vi saknat! Hon kom vid lunchtiden och vi gick till kondis och invigde uteserveringen :) det var mysigt och skönt i solen men ibland blåste det kallt så då skyndade vi oss därifrån.

Vi gick och spatserade lite i centrum, Millie fick gå runt och hålla i handen eller i vagnen och då var hon så nöjd.

Sen kom vi hem och Millie sov eftermiddagsvila. När hon vaknade gjorde jag korvsoppa till oss för första gången, det blev gott! Millie började med att spotta ut morötterna, äta upp all korv, sen alla morötter och sist lite av potatisen. Haha hon är så tokig när hon äter.
Sen satt vi bara och lekte i vardagsrummet. Millie hängde och bara ville vara med sin mosterCami, hon tillochmed grät när hon skulle på toa, åh så mycket hon tycker om sin moster :)

När klockan närmade sig sju så åkte hon hem och vi gick snabbt till coop för att handla frukt som tagit slut här hemma.

Lyxfrukost

Imorse gick vi upp och åkte iväg, till scandic i infra city och åt lyxig hotellfrukost :) Första gången vi gjorde det bara sådär. Det är jättemysigt, att nån gång göra det, slippa göra frukos, äta ofta samma tråkiga och sen diska bort. Hotellfrukost är ju mycket godare!
Millie åt massa god fruktyougurt, torkade bär, smörgås, och vattenmelon som hon älskade.
Vi tog en rundtur i den mysiga miljön, tittade och vinkade till fiskarna och åkte sedan hem och smälte maten och sov vila :)
Sen har vi inte alls gjort mycket, dagen har kännts jättelång eftersom vi var ute så tidigt imorse säkert.
Vi har bara varit hemma och myst och lekt.

Mitt liv med min älskade familj

Välkomna till min blogg som handlar om min vardag med min underbara lilla familj.

RSS 2.0