Kusinerna!

Jag och millie gick hem till hennes kusiner idag och lekte, det var mysigt!  Jag kan fortfarande bli lite nervös över Isabelle som blir lite ivrig nära Millie och klappar gärna lite hårt haha men hon är så mysig och det märks hur mycket hon bara älskar sin lilla kusin! Fernando är också så söt och vill fråga Millie saker och leka med henne, men han ville hellre att hon skulle sova så att jag kunde leka med honom! Så när alla sov gick vi in i hans rum och byggde med lego :)  
 
 
 
Helt plötsligt när vi var där så började Mllie rulla över från mage till ryggläge också!!

Igår

Igår gick vi hem till Helena och spenderdade dagen där med Helena, Alexandra, Milla och lilla Lias i den sköna solen. Helena som hade tänkt att fixa rabatten fick spendera dagen med bebisarna istället! 
 
Sen gick vi hem och umgicks med pappa en studn innan vi skulle träffa Helena igen och några av Ringblommorna på wäsby stekhus på after work! Mycket trevligt hade vi.
 
Imorse fick vi sovmorgon till åtta! Vilken lycka! Jag vaknade och kände mig utvilad för första gången på väldigt länge! 
Om en stund ska Linus iväg till gröna lund med sina vänner, roligt för pappa men inte lika kul för mig och Millie som blir själva :(
Hoppas ni alla får en trevlig helg!

Doktor besök

Idag var jag hos doktorn eftersom mina nageltrång inte blir så mycket bättre. Jag vet inte om jag hörde nått vettigt men det blir mera antibiotika nu i högre dos och egenvård sen ska jag få komma tillbaka nån gång och så får vi väll se... usch så trött jag blir. Under tiden jag var hos läkaren fick Millie vara med sin farmor som nog inte hade något emot att vara barnvakt :) 
 
När pappa kom hem så tog vi en tur till Infra och gick i lite affärer där, rusta och barnens hus mm. Nu på kvällen när Millie skulle sova för natten så blev hon arg och ville inte sova, grinungen. Så hon fick vara vaken lite extra så tröttade vi ut henne tills hon fick mat och slocknade vid tutten, sov gott!

Tavlor

Idag har farmor varit på långpromenad med Millie. Två timmar var jag själv här hemma, och eftersom jag redan hade sovit en och en halv timma på morgonen när Millie vilade så gjorde jag saker jag nästan aldrig hinner annars. Jag tog ett långt och skönt bad, tvättade, diskade och dammsög. Det var faktiskt riktigt skönt att få vara ensam en stund medan Millie hade det bra med farmor!
 
Nu har vi två nya tavlor här hemma plötsligt! Jag gjorde en med Millies små fötter och farmor har gjort klart ett tusenbitarspussel till Millie :)
 

Tandläkarbesök

Vi har en ny familjetradition i familjen nu, Att man får bestämma vad man ska äta när det är ens födelsedag. Så pappaLinus önskade vedungspizza igår, det var gott!
 
Idag hade jag tandläkarkontroll. Jag lämnade Millie med farmor och gick iväg, och det känndes så konstigt att gå själv och utan vagn!
Kontrollen gick jättebra! Jag gick därifrån så glad för allt såg fint ut, inga hål inget konstigt och betalade endast 60 kr för jag hade lite samlat av tandläkarbidraget. Så idag var det kul att gå till tandläkaren, jippi! När jag kom tillbaka sov Millie och allt hade gått bra, vi gick en sväng till centrum med farmor och nu är vi hemma för att sen gå tillbaka till farmor och farfar och äta hemmarullade köttbullar :)
 Millies bajs har börjat lukta mer bajsigt nuförtiden eftersom hon börjat äta lite mat, det tycker inte pappa är roligt!
 

Grattis pappa!!

Grattis på 25års dagen världens bästa pappa!!! Jag och mamma älskar dig så hääääääääär mycket (sträcker ut armarna) nu längtar vi tills du kommer hem så att vi kan pussa och krama på dig! 

Helgen

Igår firade vi midsommar nr2. Vi åt grillat hos gammelfarmor och Helge, supergott och en mysig kväll! Idag fick jag sova lite extra när Millie gick på promenad med pappa och lite efter det gick Millie på promenad med sin farmor så då städade jag och Linus fint här hemma innan vi fick lite gäster. Linus familj har varit här idag och fikat och firat att han blir 25 imorgon! Det har varit en riktigt mysig långhelg :) 
 
Millie har börjat vända sig jättemycket nu så när hon ligger i det lilla babygymmet så trasslar hon in sig ordentligt ibland. Här har hon vänt sig och hittat tvn, jippi! 
 

Midsommar

Idag fick vi sovmorgon till sju, jippi! Men sen fick jag sova en timme till när Millie gick på sin helgpromenad med pappa :) sen gick vi uthela familjen och matade änderna och fick Millie att sova i vagnen. Idag firade vi midsommar hos mormor och morfar med grillning och marängtårta med jordgubbar, tradition! Det blev en lugn midsommar med betydligt mycket mindre alkohol än andra år, men nästa år ska det nubbas! Längtar redan!! 

Långhelg!

Idag har vi varit och lunchat med min vän Jill som jag träffade sist när jag var i sjunde månaden ungefär. Alltid lika kul att träffa gamla vänner! 
Sen följde jag och Millie med morbror Roberto och hämtade Millies kusiner Fernando och Isabelle på deras förskola. De blev jätteglada att Millie var där och så fick jag en rundtur av en stolt Fernando! Så söta! Sen gick vi en promenad till centrum med pappa och köpte lite jordgubbar mm till imorgon : Nu ligger Millie och sover och vi sitter (sitter folk i sina soffor??) nej vi ligger i soffan och bara tar det lugnt. 
Millie med sin nya jätteskallra som hon fick igår av mormor och morfar, hon har lite svårt att hålla i den bara :)
 
 

Om igår

Idag har vi haft fullt upp! Vi började dagen med att ta det lugnt här hemma sen kom min kära chef hit och vi fikade lite jordgubbar och hade lönesamtal :) efter det tog jag en promenad eftersom Millie inte ville sova hemma. Vi hamnade i centrum där vi träffade mormor  och morfar och tia Vali med familj plus en släkting som  är på besök från chile. sen var vi snabbt hemma och gossade med pappa innan vi gick till Ringblomman för att fira av en kollega som ska gå i pension.Vi hade en trevlig och mysig picnic ute i solen där Millie fick träffa alla "tanter" som jag kallar de så kärleksfullt :)
Mina bästa Annica och Helena som har lärt mig allt jag kan! :)
 
o
 
 
 
 
 
 
 
 

Grinunge

Redan igår kväll var Millie sådär jobbigt grinig. Idag efter att hon varit vaken några timmar så vägrade hon somna sen för sin vila. Hon var bara arg och ville inget, inte ens äta!! Jag som vant mig med min förmiddagsvila fick snabbt klä på mig och Millie och gå ut med vagnen, hon somnade efter fem minuter! Hon sov ungefär 45 minuter men var glad när hon vaknade. När vi kom hem åt hon lite och snart började grinungen igen. Det känns som om smakportionerna gör att hon får ont i magen och blir så, men jag vet inte... Nu somnade hon vid tutten, får se om hon sover lite mer nu.
Nu har vi börjat äta lunch varje dag :)

Igår

Vi har varit på jakt efter en tripp trapp stol på blocket eftersom de är så dyra men inte hittat. Så igår tröttnade pappaLinus och tyckte vi skulle köpa en ny och när han bestämt sig för det så går det inte att säga emot. Jag fick nästan ont i magen i kassan när jag betalade 2000 kr för en stol! Den kostar ju mer än matbordet plus stolar! Men visst är jag nöjd, det är ju en superbra stol som kan annvändas i evigheter, så jag ska tvinga Millie att sitta i den tills hon flyttar hemifrån!!! en var vi hos mormor och morfar där vi hade lite kalas för lilla kusinen Daniel som gått ut nian med fantastiska betyg! Grillat och tårta bjöds det på! Efter det svängde vi förbi hos farmor och farfar och farbror Charlie.

17 juni

För exakt ett år sedan gick jag upp halv sex för att göra iordning mig till jobbet. Det var fredag. Jag skakade i hela kroppen samtidigt som jag kissade, jag andades snabbt och nervöst och väntade lite... Jag vågade knappt titta...  två sträck, det betyder ju gravid!?!?
Jag sprang in till Linus och visade. Han läste instruktionerna och fattade också vad två sträck betydde. Jag kunde inte tro det var sant! Linus fick övertala mig flera gånger att det faktiskt var sant. Jag grät en skvätt och vi kramades och jag gick med ett leende till jobbet.
Dagen efter gjode jag ett till test som faktiskt också visade positivt men jag hade fortfarande svårt att fatta. Nu började äventyret!

Förlåt

Förlåt kära läsare, jag har inte orkat skriva. Som vanligt har det inte hänt så mycket utan allt rullar på som vanligt.
Millie har börjat sova lite sämre om nätterna tycker jag. Hon vaknar oftare och vill äta, ibland vaknar hon för hon är så täppt i näsan och har svårt att andas. och på det så vaknade hon idag halv sex! Usch och fy vad jag önskar att hon kunde sova längre, men nej jag får vänta med sånt lyx. Millie och pappa gick i alla fall ut på promenad kl sju och då fick jag sova i lugn och ro i en och en halv timme, sååå underbart! Idag tog farmor med sig Millie till gammelfarmor. Det kändes lite konstigt igen och jag undrar hela tiden hur hon har det. Tråkigt nog hade hon blivit jätteledsen när de kom till gammelfarmor så de var inte där så länge utan de gick på en promenad istället och då blev hon lugn och sov lite innan de kom hem till en mamma som längtat efter henne!
Titta så stor hon har blivit! Hon börjar se ut som en annan bebis nu!

Glad bebis!

Idag har jag och Millie haft en mysig dag. Hon har varit så glad och snäll, inte gnällt och inte velat sova utan sovit när hon behövt och sen varit pigg och glad!
Vi tog en lång promenad, vi såg på studentbilarna och sen gick vi förbi Helenas förskola Folkparken och pratade lite med henne. När Linus kom hem tog vi en till promenad till centrum för att handla lite sen kom vi hem och lagade hemmagjorda hamburgare och hemmagjord "glass". Jag mixade jordgubbar och yogurt och ställde in i frysen så nu får vi se om det var nå gott! Glad och galen tjej!

Jag har landat!

Jag ska berätta för er alla att jag har upptäckt att det är nu senaste månaden som jag äntligen "landat". (Ett ord som verkar användas flitigt av all personal runt om vid förlossningen) och visst, man är uppe och flyger de första dagarna men det lät så larvigt varje gång man träffade en ny barnmorska eller sjuksköterska som frågade om man hade landat ännu och vi svarade med ett lika fånigt tveksamt; mmma... Och om jag ska vara ärlig så tog det ungefär tre månader för mig att landa och känna mig trygg som mamma. Som de flesta av er vet så är jag en väldigt känslig person som har lätt till gråt, och dessa månader var värre än vanligt! Jag grät för minsta lilla! Allt kändes så overkligt, Vad har vi gjort, klarar vi av det här? Mår hon bra? Varför gråter hon då? Sammtidigt som jag grät massor och allt bara kändes konstigt och läskigt. Linus har under den här tiden varit en fantastisk man som på alla möjliga sätt har lugnat mig och sagt att det är klart vi klara det här!! Och han hade rätt!  Idag mår jag så bra! Jag är inte rädd och nojig för allting, jag gråter inte för att Millie gråter och jag känner mig glad, lycklig och trygg med vår lilla familj. Jag vet att jag och Linus gör vårat bästa och att vi gör ett bra jobb. Det är klart att jag fortfarande blir ledsen om jag hör att skruttan skriker hysteriskt för att hon har ont eller så men jag kan hantera det på ett lugnare sätt nu. Men ja, det tog ungefär tre månader för mig att "landa".

En sväng till bvc

Idag har vi varit på bvc för jag ville ta en fyramånaders vikt och längd, 6580g och 62,5 lång har Millie blivit!
Efter det kom gammefarmor hit, hon hade en söt nalle puh klänning med sig till Millie. Sen gick vi ut på promenad så att Millie kunde somna utan att gnälla och nu sitter jag här och känner mig konstig för både jag och Linus är hemma men inte Millie! Farmor tog med sig henne på en promenad till Ica. varannan minut undrar jag nog hur det går, hehe men det går nog bra!

Söndag

Idag började dagen som vanligt vid sex, vi var hemma och tog det lugnt och när Millie blev trött och det var dags för sovvila så vägrade hon somna, ååååh vad jobbigt att hon har börjat med det här nu. Hon somnar inte själv och när man tar upp henne så spänner hon hela kroppen utåt så det knappt går att hålla i henne. Tillsist fick vi nog och så gick vui ut med vagnen, då somnade hon snabbt och vi tog en låååång promenad. Två timmar sov hon då! På väg hem från promenaden svängde vi förbi hos farmor och farfar och sa hej.
Sen åkte vi vidare till mormor och morfar på söndagslunch, på vägen dit lyckads hon somna i bilen så då sov hon en liten stund igen.
Nu på eftermiddagen har hon inte heller velat sova men tillslut slocknade hon vid tutten så då kunde jag lägga henne i sängen där hon sov en liten stund bara. Jag vet inte om hon har ont i magen också för ibland vaknar hon med ett skrik och vrider på sig som om hon har ont. Usch hoppas hon lyckas somna utan mycket skrik sen för natten.
Här ligger mina älsklingar nu och tittar på fotboll :)

Tack för vagn!

Yes, helg! Idag vaknade vi strax efter sex. Jag gav Millie mat och så tog Linus med sig henne ut på promenad i två timmar så att jag fick fortsätta sova! Vilken underbar man jag har, den där extra timman är guld värd! När de kom tillbaka hade han köpt med sig frallor från kondis, så det blev en färsk frukost. Förmiddagen var ganska grå men när det började spricka upp lite så tog vi alla tre en promenad. Millie sover som en stock i vagnen! Ibland bara en halvtimme, ibland mer, men somnar gör hon nog alltid!
På eftermiddagen så lagade Linus en underbar middag, lövbiff som han lindat in i halloumi, duchesse potatis, grönpepparsås och beasås. Det var så gott!! Millie var vaken ganska länge och var glad och lekte men sen när hon blev trött och skulle sova så gjode hon inte det. Hon bara grät vad man än gjorde, och blev helt stel i kroppen när jag försökte natta henne, det är så jobbigt när hon blir så. Så jag tröttnade på att höra henne gråta och inte veta vad jag ska göra, la ner henne i vagnen och gick ut och gick. Hon gnällde ett tag innan hon gav med sig och somnade, så här ligger hon nu och sover. 

Bästa vänner!

Haha jag älskar den här bilden! Jag blir så glad av att se den, hoppas ni också blir det :)

Picknick tjejer!!

2012-06-08_12_41 (MMS)

Picknick tjejer!!

Tappar hår!

Gott folk, jag håller på att bli flintis! Känns lite tråkigt men jag kan ju inte göra något åt saken...
Nu ska vi gå ut och promenera med Jaqueline och Lovine i det fina vädret!

från rygg till mage

Jag glömde berätta att Millie har för första gången idag vänt sig från rygg till mage!!

Torsdag

Såhär sött sover skruttan i soffan nu
Idag var vi på föräldrarträff och pratade om hur man gör om små bebisar sätter i halsen, intressant. sen tog vi en liten promenad och nu har vi bara varit hemma och Millie har sovit i över två timmar! Hoppas jag har en glad bebis nu när hon vaknar och är utvilad!

sveriges nationaldag

Vi svenskar är så tråkiga som inte firar denna dagen. Det är som vilken annan dag som hellst, fast nu är den röd sen några år tillbaka så nu ska jag börja fira den!
Tyvärr så jobbade Linus idag men jag och Millie tog oss till Runbys hembygdsgård där min systerdotter sjöng med sin klass, jag åt en korv, träffa familjen lite och gick hem. När vi kom hem hade Linus kommit hem också, vi åt mat och sen köpte vi med oss fika till farmor och farfar.
Mer än så firade vi inte, men nu har jag lovat mig själv att jag ska börja fira lite mera. Nästa år ska jag iallafall grilla!

Nationaldagsfirande :)

2012-06-06_13_20 (MMS)

Nationaldagsfirande :)

Tisdag

Idag var vi ute på lekparken med Camilla och Hailey. Millie var så duktig och sov i sin vagn i två timmar. Sen kom vi hem och lagade fattiga riddare till pappa som tyvär inte blev så goda som jag hade hoppats på. Sen blev Millie gnälligare och gnälligare och vägrade sova så vi packade ner henne i vagnen och gick ut på en promenad och där slocknade hon snabbt. Vi gick en lång och skön promenad och nära hemma så stötte vi på fåren som var ute och betade, och precis då vaknade Millie så att hon fick titta på de också :) Nu ikväll var Millie grinig igen när hon skulle nattas men vi la ner henne och hon somnade på egen hand igen!

Nu är vi ute och leker med Hailey!

2012-06-05_11_35 (MMS)

Nu är vi ute och leker med Hailey!

tråk måndag igen

Idag har jag och Millie bara varit hemma men när pappa kom hem tog han med sig Millie hem till farmor och så tog de en promenad. Jag la mig då i badet för första gången på över fyra månader!! Det var mysigt! Millie är så söt för om man håller upp något framför henne så tar hon sakta sina händer dit, griper tag i det och för det direkt till munnen. Det är så roligt att se hur hon utforskar och utvecklas! Nyss la jag henne i spjällisen och för första gången så nattade hon sig själv, det tog ungefär en halvtimme och så somnade hon. :)

Riktig mat!

Eftersom pappa inte kan vänta längre så firade vi Millies fyramånadersdag med en första smakportion! Hon fick smaka på palsternacka och potatis puré. Det var spännande! Hon hade det i munnen, lite kom ut och lite åkte ner. Och lite konstiga miner fick vi :)

4 månader!

Idag blir våran Millie 4 månader! Och nu när hon är så stor har hon de sista dagarna börjat sova lite längre i sin spjällis på dagen! Jippi!

Idag fryser jag

Fyfan vad kallt det är ute!! Det är ju sommar!?! Vi började dagen med att få sova till åtta, två timmar extra än vad vi brukar sova till :) Sen tog vi en sväng här nere på centralvägen tillsammans med farmor eftersom det var väsbyfestivalen. Men det var sååå kallt! Det blåste och regnade och endast fem grader, is kallt! Och marknaden var ingen höjdare heller. Vi köpte med oss munkar och fikade hos farmor och farfar. Millie som börjat suga på pekfingret för ett tag sen. När man tar ut den så åker den snabbt in igen! Busunge!

grå dag

Usch vilken tråkig dag!! Vi ska nog stanna hemma i sängen hela dagen :)

Mitt liv med min älskade familj

Välkomna till min blogg som handlar om min vardag med min underbara lilla familj.

RSS 2.0