Lovine!

Igår var jag och Millie bara hemma och här ute och lekte.
Jag började fixa iordning en förskolepåse med extrakläder hon ska ha, märkte med hennes namn osv. Känns ju helt konstigt och overkligt att hon ska börja förskolan om två veckor!!

På kvällen åkte jag och provade på en fransförlängning för första gången. Det känns jätteovant och lite väl långt. Så om jag gör igen så ska jag göra lite kortare. Men känns ändå kul för det är ju finare än mina vanliga fransar som bara hänger rakt ut.

Idag har vi lekt med våra vänner Jacque&Lovine! Eftetsom de varit bortresta så var det längesen.
De kom hit och lekte, vi åt lunch och sen var det sovdags för tjejerna. Då åkte Jacque till sitt nya jobb där hon har lite introduktion så Lovi fick stanna här med mig och Millie. Det gick jättebra!
Vi drack god smoothie och tittade på teletubbies :)

Sen kom Jacque tillbaka hit, Linus kom hem och så kom Micke (Lovis pappa) hit. Vi gjorde en god lasange som vi mumsade upp :)
Tjejerna badade lite innan vännerna åkte hem.

Varma helgen!

Igår när jag skrivit klart inlägget försvann det, så då blev jag arg och orkade inte skriva om. Jag gör ett nytt försök :)

I fredags var jag och Millie hemma på dagen och ute och lekte lite på gården. Vilken värme det var!
Här kan Millie i princip klättra upp själv nu

När pappa kom hem åkte vi till häggvik. Där fick Millie sin första happy meal :)
Hon åt inga pommes frites men åt halva cheesburgaren och mjölken!

Sen storhandlade vi på innan vi åkte hem. Millie och pappa gick då till farmor och farfar med Millie skottkärra som pappa köpte till henne på coop :) jag gick hem och fixade iordning mig för att sen gå ut och träffa vänner. Vi åt god middag på vita hästen och sen var vi på magget tills det stängde. Jag kom hem strax efter tre och knappt två timmar senare skulle Millie upp... pappa fick upp med henne och jag sov till åtta.

Sen åkte vi till kvarnbadet med mormor och morfar, Roberto med kusinerna och storkusin Amanda. Vi åt picknicklunch och hade det så skönt i den varma solen och åskan ;)


Idag tog vi det lugnt på förmiddagen. Jag har varit sååå trött så när Millie som vila två timmat sov jag också. Men jag kände mig lika trött efter det. Vi gick ut och lekte en stund innan vi kom hem och pappa lagade en supergod middag, oxfilé med klyftpotatis. Ååh så gott det var, millie åt massor också och fick både pepparsås och beasås att doppa i :)

Sen åkte jag och tränade en skönt corepass på gymmet med Camilla.

kvällsbad

Idag efter frukosten och lite lek åkte jag och Millie ut med cykeln. Jag hann bara upp för backen längst väsbyvägen och orkade inte mer! Puuh vad jobbigt! Vi satte oss på en lekpark och åt lite russin och lekte. Sen cyklade vi hem till farmor för att säga hej men vi blev kvar där ett tag innan vi cyklade hem och åt lunch och sov vila.

Millie har ju varit stenhård i magen hela veckan. Vid ett tillfälle grät hon och skakade i hela kroppen för att hon inte fick ut bajset. Så hon har fått massor med katrinplommonpuré och idag verkar det ha släppt. Hon har bajsat sju gånger!! Små harpluttar men mjukare och mjukare så nu mår hon nog bättre i magen.
Hon har även varit lite gladare. Bryter fortfarande ihop när det inte går som hon vill eller när hon inte får nåt som hon vill ha men inte för ingenting oprovocerat. Men hon har verkligen blivit så dramatisk!!

Pappa kom hem lite tidigare, vi lagade och åt middag och sen åkte vi till en mysig liten strand som ligger i sollentuna och kvällsbadade lite :)

gårdagens kaos och idag

Igår fick jag en bra idé tyckte jag. Jag frågade Roberto om han, jag och barnen skulle åka rill fysingen och bada.
Han packade snabbt strandväskan med lite picknick och badkläder och vi med så tog vi bussen till löwenströmska.
Så fort vi gick av bussen försvann solen för resten av dagen. Vi som inte varit på fysingen började gå och leta efter den lilla badplatsen som ska finnas. Halvvägs får vi stanna och klä på barnen, hattar och vagnen blåser iväg och vi fattar att det här var inte alls en bra idé och vill bara vända hem.

Men vi ville försöka hitta badplatsen ändå så att vi vet var den är till nästa gång.
Millie som är som hon är just nu satt och skrek eller grät större delar av promenaden. Sen känner vi att det kanske kommer ta tid så vi struntar i att leta vidare efter badet och börjar gå måt bussen i den kalla stormen. Hela tiden skrattade jag för vi gick runt där med strandväskan och skulle bada egentligen!
Plötsligt ser vi bussen komma när vi är långt ifrån. Jag springer med Millie i famnen, Fernando och Isabelle springer bakom och sist Roberto med vagnen. Snäll chaufför som väntade på oss så vi hann!
På bussen började Millie skrika som en galning så jag gav henne nappen och inom fem minuter hade hon somnat i mitt knä, stackars unge. Vi åkte hem alla och skrattade fortfarande över hur tokiga vi var som tänkte att vi skulle bada en "sommardag" som denna.

Millie bakade med sin play-doh lera som jag gjort till henne :)

Efter middagen gick Millie och pappa hem till farmor och farfar.
Jag själv cyklade hem till Camilla och umgicks med henne på kvällen.
Camilla bor orecis bredvid Ringblomman så jag fick prova på den sträckan jag kommer att göra varje dag sen. Det gick bra! Jag vart jätteanfådd ibland men jag klarade hela resan utan att gå av cykeln :)


Idag när vi vaknafe såg det ut att bli samma väder som igår men helt plötsligt så kom solen fram och så har det varit helt galet varmt hrla dagen!
Vid halv elva lämnade jag Millie hos farmor som var så snäll och tog henne idag så att jag kunde åka till värmdö med mina bröder och Daniel (min systerson) och spela fotbollsgolf.
En mysig resa dit förbi waxholm och små färjor och sen en rolig dag där med massa fotbollsgolf i den stekande solen.

Vi hade kul och jag chockade mig själv totalt genom att komma tvåa av oss fyra! Så glad jag var!

När jag kom hem gosade vi alla tre en stund innan Millie gick och la sig som var såå trött.

Måndag

Om tre veckor börjar jag jobba! Läskigt!!

Jag och Linus hade mycket mysigt i lördags med trevliga vänner. Vi grillade gott, drack gott, spelade spel och kubb och hade kul!
Millie hade haft det bra hos farmor och farfar också. När vi häntade henne var hon ute och blev så glad när hon såg oss.
Hon har blivit så stor insåg jag :)

Igår kom mormor, morfar, Roberto, Fernando och Isabelle hit och lekte en stund. När de gick kom Cami och umgicks med oss. Vi åt god middag och sen tittade vi på film på kvällen och hon sov över.

Millie har fortsatt att vara super gnällig till och från. Ibland blir jag tokig på henne. Hon får hysteriska anfall och lägger sig ner och skriker och gråter, helt galen. För allt och inget! Usch det är riktigt jobbigt.

Idag var vi hemma här på förmiddagen, några skrikatacker och drama fick Cami uppleva. Hon sov mer än två timmar och vaknade gladare. Vi gick ut och åt jordgubbar ute på en lekpark och lekte lite innan vi gick snabbt till centrum. Där inne hann hon med två skrikanfall.
Sen efter middagen har det varit lite lugnare men plötsligt kan hon bli galen. Och sen mot läggdags blir hon jättetrött. Om jag ska vara ärlig är det tråkigt och utmattande när hon är såhär :(

gnällis

I torsdags var jag och Millie hemma hos kusinetna Fernando och Isabelle och lekte, vi åt lunch och sen gick vi ut så Millie kunde sova i vagnen och de andra lekte i lekparken. Det var jättevarmt och skönt. Millie sov gott i skuggan men hon vaknade jättevarm. Hon satt lugn och glad i vagnen men när vi kom hem började hon gnälla och gnälla. Hon ville inte äta mellanmål och sen höll hon på att somna i min famn. Hon hade fått feber :(
När pappa kom hem åt vi middag (millie åt inte så mycket, men frukt, vatten och mjölk ville hon ha)
Sen kom farmor hit med en present, mjuka leksaksfika :)
Vi gick till centrum för vi behövde handla lite och Millie fick en piggelin som hon slukade i sig!
Den gick vi hem och sov, Millie somnade nästan en timme tidigare än vanligt vid kvart över sju, hon vaknade fem då jag la över henne i vår säng och så sov vi vidare till kvart i åtta!!

När hon vaknade igår hade hon ingen feber. Vi spenderade dagen hemma, hon var ganska glad men blev snabbt trött, så vid lunch åt hon inte mycket och sen somnade hon supetsnabbt och sov i mer än 2,5 timme!
När hon vaknade från vilan var hon jäääättegnällig igen! Inte varm men så fort hon stog upp eller ville gå så började hon gråta, så jag fick för mig att hon hade ont i nån fot eller ben för när vi satt så gnällde hon inget...
Jag gjorde en god fruktsmoothie till oss som mellanmål, Millie drack ett stort glas och en smörgås! Sen när hon ville gå så börjadr hon gnälla igen. Men när pappa strax efter kom hem så sprang hon till honom och så kundr hon gå utan problem och slutade med gnället.. haha.

Vi åkte till eurostop och åt, Millie åt inget, men satt glatt och sög på en citron :)

Sen hittade vi ett par söta sandaler för 120kr och regnkläder till Millie som hon behöver till förskolan :) billiga också på stadium outlet!
Shoppingtjejen

Hon blev jättetrött på kvällen igen och somnade snabbt men vanlig tid.
Idag än så länge har hon varit sitt vanliga jag.
Så jag vet inte vad det var med henne. Man gissar som vanligt, ont i fot, ben, växtvärk, tänder eller så hade hon feber plötsligt en eftermiddag och så blev det bra!

Ikväll ska jag och Linus på lite grillfest med några vänner och Millie ska få sova över hos farmor :)

sköna dagar

Igår gick jag och Millie upp till kusinernas lekpark och lekte där med de och morbrorRoberto. Dit kom äver Jacque&Lovi och deras vän Linda.
Vi åt lunch ute i det sköna vädret och sen gick vi till en annan lekpark i närheten.

När Millie sov i vagnen låg jag på en filt och hade det mysigt i solen :)
När hon vaknade följde vi med kusinerna hem. Jag blir så glad när de tre kan leka själva nu utan att jag behöver vara där och "passa" de leker jättefint ihop och när Millie tröttnar tar hon en vagn och springer runt lite för sig själv :)
Hon hittade en docka som hon blev förälskad i, pussade den och kramade.

Sen hämtade pappa upp oss och så åkte vi till stinsen där vi åt middag och pappa klippte sig. Millie råkade även springa in i ett glasfönster med huvudet så hon studsade ner i golvet så hon fick en bula på pannan.

På kvällen åkte jag hem till min kusin för att säga hejdå till min morbror som reste tillbaka till Chile idag.


Idag hängde vi här hemma på förmiddagen. Vi åt lunch på golvet innan vi sprang till bussen och åkte hem till Carro, där Jacque&Lovine var.
Vi solade och tjejena lekte i sandlådan :)

När de skulle sova tog vi en promenad och handlade lite. Vi kom tillbaka hem till Carro och grillade korv.
Efter det badade nakenfisarna och lekte!

När vi lekt massor åkte vi hem till pappa och middag, efter middagen kom farmor upp och lekte lite innan de gick ut på promenad.

ensamt

Nu när livet har fått sina vanliga rutiner igen känner jag mig väldigt ensam när jag varit så van att ha Karen här när vi vaknat och hela dagen lång tills vi sagt godnatt och släcker lamporna.
Det känns faktiskt tomt här om dagarna när det bara är jag och Millie, jag mest längtar tills vi får träffa vänner och tills pappa kommer hem.
Jag är inte den personen som gillar att vara ensam så mycket så det är tur ändå att jag har gosMillie här hemma, men hon är en riktig tjurbomb ibland med sina gråtatacker!

Idag har vi iallafall träffat våra älskade vänner Jacqueline och Lovine efter så lång tid. Vi ses ju i vanliga fall minst en gång i veckan så lite abstinens hade vi :)
Tjejerna var så söta och lekte i Millies rum. När de sen skulle sova tog vi en skön promenad medans de sov i vagnarna.

Sötisarna höll varanda i handen när vi gick, och Millie med sina solbrillor haha :)

Sen kom vi hem igen, åt och lekte. Båda blev ganska griniga tillslut så vi sa hejdå och så åkte de hem.

När pappa kom hem sen åt vi middag. Jag åkte och tränade med Camilla och Millie åkte med pappa på ärenden och sen åt de hallon hemma hos farmor :)

Millies nya bord och stolar som vi köpte tillsammans med mormorKaren på IKEA här om dagen. Super mysigt, hon verkar tycka om det. Och både när kusinerna var här och lekte igår och med Lovine idag så har de suttit där och lekt och ätit låtsasfrukter :)

en bit av hjärtat saknas

Åter igen saknas det en liten bit av mitt hjärta. Igår var vi och lämnade mamma/mormorKaren på arlanda och fortfarande sitter hon på planet och väntar på att landa i Chile.
Jag kan inte med ord beskriva hur det känns. Dessa två veckor har varit underbara och jag är så lycklig över att få haft de. Men att behöva säga hejdå till en av personerna man älskar så oändligt är det smärtsammaste som finns.
Men tyvärr är det något jag och min familj lärt oss leva med. Att ha älskad familj på en annan kontinent och alltid undra när nästa gång kommer då man får kramas hårt igen.

Trots all sorg jag känner just nu är jag så glad och tacksam. Vi har haft det underbart på alla sätt och vis. Jag är så glad över att Millie har fått njuta fullt ut av sin mormor och det värmer i hjärtat av att se hur mycket hon älskar henne.


Uppdatering

Veckan har precis börjat men jag vill verkligen inte att den ska ta slut, för på lördag åker Karen tillbaka till Chile :(
Men vi ska ta vara på de sista dagarna och njuta!

Vi har haft det så roligt tillsammans!
I fredags fick Millie stanna hemma med pappa och vi åkte på kryssning. Vi hade det jättemysigt, åt buffé tillsammans och satte oss sen på ena puben. Sen gick jag, mammaKaren och syster Cami vidare till discona och dansade till kl 4! Vi hade så kul! Sen sov vi till 10.30! Häääärligt!

på morgonen mötte vi upp alla och så åt vi lunchbuffé. Vi hann även sova en stund till innan båten landade halv fyra. Då gick vi tre hem till Cami innan vi gick till mosebacke och drack lite öl och cider :)

Det var faktiskt skönt att ha lite egen vuxentid men jag saknade Millie mycket sen på kvällen!

Igår söndag åkte vi till kairo. Jag, Millie, Cami, mormorKaren, mormorCory, morfar, moster, gammelmorbror och kusinerna Amanda och Camilo. Vi hade det mysigt med massa god picknick.

Millie var lite rädd för vattnet i början men badade ändå lite sen och tyckte det var roligt att leka med den blöta sanden och hoppa på bryggan.

På kvällen tittade vi på film och spelade pictonary :)
Idag spenderade vi förmiddagen här hemma, efter lunch åkte Karen och Cami till stan och flyttade camis saker till en ny lägenhet hon ska bo i. Millie och jag var hemma och sov middag sen har hon varit supergnällig och nästan hystergråtit ena stunden och glad nästa... konstigt. Vi gick en sväng till biblan och lämnade tillbaka några böcker.

När pappa kom hem åt vi middag och sen gick vi tillsammans med farmor till ica.
Nu sover Millie, pappa tränar och jag tittar på film ensam, kommer bli konstigt sen att vara ensam igen när jag har blivit så van att ha min mamma och syster här konstant nästan.

Full rulle

Som ni kanske förstår så är det full rulle hela dagarna. Vi spenderar hela dagarna tillsammans, jag, Millie, min syster och min mammaKaren. Vi åker runt, stan, har picknick, njuter och äter haha ja, roligt har vi!
Jag har fortfarande varit superdålig på att ta bilder men jag lägger upp några söta här på lite av det vi gjort.
Juste vi såg en huggorm för första gången här om dagan! Häftigt!

Idag var vi i stan hela dagen.
Först hälsade vi på hos mormor och morfars jobb borta i Liljeholmen sen vidare till skärholmen innan vi kom hem till Millies läggdags.
Stackarn var jättetrött men satt så fint på tåget och lyssnade på musik :)
Varje kväll avslutar vi med att titta på film sen är jag så trött att jag nästan inte ens orkar gå att lägga mig i sängen! Haha.

Imorgon ska vi åka på liten kryssning :) men utan Millie och Linus :( Det blir ändå kul, jag, Cami, mammaKaren, mammaCory, pappa, syster Vali med familj. Det blir bra för Millie och pappa att ha lite egen mystid :)

Mitt liv med min älskade familj

Välkomna till min blogg som handlar om min vardag med min underbara lilla familj.

RSS 2.0